Egy platform számos feladathoz

forrás: Prím Online, 2021. november 21. 16:27

A képalkotó szenzorokat jellemzően egyedi, meghatározott feladatokra tervezik. Az új, nagy pontosságú SmartRunner Explorer 3-D termékcsalád ezzel szemben a legkülönfélébb területeken használható megoldás. 

A technológia viszonylag sokkal nagyobb mennyiségű adat rögzítését teszi lehetővé, és új lehetőségeket nyit meg az alkalmazás számára. A termék két változata – a Stereo Vision és a Time of Flight (ToF) – ugyanazon a platformon alapul, azonos házzal, szabványos felhasználói szoftverrel és adatkimenettel. Az integrációs költségek jelentősen csökkennek.

 

A Time-of-flight technológia minden más eljárást legyőzve képes felismerni a raklap alapját 

 

A Stereo Vision változat két nagy felbontású kamerával rendelkezik, amelyek precíz 3D pontfelhőképet készítenek. Ezzel a meghatározott objektumok ellenőrizhetők vagy számolhatók meg, illetve amorf tömegek térfogata detektálható. A szenzor ToF változata VGA felbontású (640 x 480 px) kamerával és magas, 30 Hz-es mérési frekvenciával rendelkezik. Különösen alkalmas nagyobb mérési tartományú alkalmazásokhoz, ahol rövid reakcióidőre van szükség. Ezek az adatok olyan alkalmazásokban használhatók fel, mint például a vezető nélküli közlekedési rendszerek felügyelete.

 

Sztereó képalkotás a frissen töltött palackokkal teli italosrekeszek ellenőrzésekor

 

A Pepperl+Fuchs vállalatról

 

A világszerte 5 900 alkalmazottat foglalkoztató Pepperl+Fuchs 2020-ben 650 millió euró árbevételt könyvelhetett el. A cégcsoport az ipari szenzortechnika és robbanásvédelem egyik vezető vállalata. A németországi Mannheimben található központban található a vállalat műszaki kompetenciájának a lelke, ahol mérnökök és szakemberek a legújabb technológiákat és termékeket kutatják és fejlesztik. Az eredetileg 1945-ben kis családi vállalkozásként alapított Pepperl+Fuchs napjainkban már minden kontinensen több mint 40 leányvállalattal rendelkezik. Globális jelenlétünk a legmagasabb műszaki színvonal, valamint a költséghatékony gyártási lehetőségek elérését teszi lehetővé. A Pepperl+Fuchs az automatizálási technológia globális szereplőinek partnerévé fejlődött és a legátfogóbb „kipróbált és tesztelt” alkatrészek portfólióját kínálja a gyártás- és a folyamat-automatizálás igényeihez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36