Bemutatkozik a Sony LinkBuds, a fülhallgatók új generációja

forrás: Prím Online, 2022. február 17. 11:09

A Sony új módját mutatja be annak, hogy a felhasználók egyszerre élvezhessék kedvenc zenéiket és az élet fontos pillanatait a vadonatúj, valódi vezeték nélküli LinkBuds fülhallgatóval. A transzparens hangzást biztosító nyitott gyűrűs kialakításnak, az apró méretnek és tökéletes illeszkedésnek köszönhetően a fülhallgató kristálytiszta hang- és hívásminőséget biztosít. 

A Sony a LinkBuds egyedi kialakításával, érzékelőjével és térbeli hangtechnológiájával új lehetőségeket biztosít hangzás terén, és kompatibilis többek között az AR gaminggel, a hangvezérlésű AR navigációval, így egyszerű hozzáférést biztosít a zenékhez, és teljesen új home office élményeket garantál.  

 

 

Állandó kapcsolatban a különböző életterek

A LinkBuds egyedi, nyitott gyűrű alakjának köszönhetően a felhasználó bármikor visszatérhet a külvilágba anélkül, hogy veszítene a hallgatás élményéből. Az újonnan kifejlesztett gyűrűforma közepén elhelyezkedő membrán nyitott, ezzel segíti a hangátvitelt. A felhasználó így tisztán hallhatja a körülötte lévő hangokat, akár, ha a nevén szólítják telefonálás közben, vagy ha egy baráti beszélgetés közben zenét hallgat. A LinkBuds az újfajta kialakításának köszönhetően tökéletes társ többek közt az otthoni munkavégzéshez, játékhoz és a zenehallgatáshoz egyaránt.  

 

Kényelmes kialakításának és kis méretének hála a LinkBuds vezetéknélküli fülhallgatót sosem kell kikapcsolni. A körülbelül négy gramm súlyú fülhallgatók a miniatürizálás csodái. A hagyományos felépítéstől eltérően a hangszórót borító membránt a házba integrálták, ezzel is csökkentve a felületét. Az új formát a Sony 1982-ben bemutatott, világszinten is első, fülbe helyezhető készülékének debütálása óta összegyűjtött, kiterjedt fülforma-adatok felhasználásával tervezték meg. Viselése alig észrevehető, így kiváló társ a mindennapi használatban. 

 

 

Kristálytiszta hangzás 

A LinkBuds precíz hangfelvételi technológiát tartalmaz, amely fejlett hangjelfeldolgozást végez, így biztosított a zaj nélküli telefonálás és a kristálytiszta beszédhang. A Sony zajcsökkentő algoritmusát mesterséges intelligencia alapú tanulással fejlesztették ki, több mint 500 millió hangmintát használva a környezeti zajok elnyomására és a hang tiszta kivonására. A LinkBuds segítségével a felhasználó még a legnagyobb hangzavarban is hallja a körülötte lévőket.

 

Nem számít, mennyire pörgősek a mindennapok, a LinkBuds lehetővé teszi, hogy a felhasználó megálljon egy percre és élvezze a minőségi hangzás nyújtotta élményt. A DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) funkciónak köszönhetően a kedvenc zenék kiváló minőségben csendülnek fel. A Sony integrált V1 processzora minimális torzítással adja vissza a legapróbb részleteket is a zenében, így a kedvenc előadók művei mindig kiválóan hangzanak majd. A speciálisan tervezett 12 mm-es gyűrűs meghajtó gazdag, kiegyensúlyozott hangzást biztosít.

 

Az adaptív hangerőszabályzó rendszer automatikusan optimalizálja a hangerőt a tartózkodási hely alapján, és feltünésmentesen vegyíti a hallgatott zenét a külvilággal. A funkció segítségével a kedvenc dalok bármikor a tökéletes hangerőn hallgathatók, új szintre emelve a szabadtéri zenehallgatást.

 

 

Mindennapi támogatás

A Sony minden eddiginél könnyebbé teszi, hogy a felhasználó saját ízlésének megfelelő hangzásvilágot teremtsen, miközben kapcsolatban maradjon számos okos funkció segítségével. 

 

Ne tévesszen meg senkit a méret: bár könnyű a használata, a LinkBuds fejlett funkciókkal rendelkezik. A Wide Area Tap segítségével a teljes vezérlés a felhasználó kezében van. A fül előtti tér kétszeri, vagy háromszori érintésével irányítható a lejátszás, a készülékhez így nem kell hozzáérni. 

 

Ha a felhasználó keze épp foglalt, a Speak-to-Chat funkció használatával a beszéd automatikusan felfüggeszti a lejátszást. Amint a csevegés véget ért, a zene újraindul anélkül, hogy hozzá kellene érni a kezelőelemek bármelyikéhez. A LinkBuds virtuális, tetszőleges hangalapú asszisztenssel is rendelkezik, amelynek aktiválásával sok más mellett egyszerűbb az információszerzés, a kapcsolattartás, a teendők számontartása is az „OK Google” vagy az „Alexa” hívószavak használatával.  

 

 

Egyszerű és hatékony Bluetooth párosítás

A LinkBuds támogatja a Google új Fast Pair funkcióját, amely lehetővé teszi az egyszerű és gyors kapcsolatot Androidos eszközök között. A felhasználó akár azt is könnyedén vissza tudja keresni, hol hagyta a fülhallgatót. A Swift Pair funkcióval a LinkBuds eszköz könnyedén párosítható Windows 10 vagy 11-es operációs rendszerrel rendelkező laptopokkal, asztali számítógépekkel vagy tabletekkel. 

 

Most először, ha a felhasználó kiveszi a fülhallgatót a tokjából, a felugró ablak automatikusan megjelenik, így helytől függetlenül egyszerűen kapcsolatban maradhat. 

 

 

Könnyű hozzáférés a legjobb zenékhez

A Gyors hozzáféréssel LinkBuds fülhallgató szabadon beállítható úgy, hogy az okostelefon elővétele nélkül, mindössze egyetlen érintéssel folytatódjon a lejátszás a Spotify-on.

 

A környezet felfedezésének gazdagabb élménye a Microsoft Soundscape segítségével

A Microsoft Soundscape szolgáltatás integrációjával a LinkBuds továbbfejlesztett lehetőségeket kínál. A nyitott, fülformához idomuló kialakítás segítségével lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a külvilág olyan hangjaira is képesek legyenek figyelni, mint az utca vagy a forgalom zaja. A beépített iránytű- és giroszkópos szenzorok segítségével a fülhallgató érzékeli a fej mozgását, így az okostelefon kézben tartása nélkül képes meghatározni a hang forrásának irányát.

 

 

A Sony számára fontos a fenntarthatóság

A Sony nem csak a stílusra ügyelt a LinkBuds tervezésekor, hanem a környezetvédelemre is. Az egyedi fülhallgatók és a töltésükért felelős tokok újrahasznosított anyagokból készültek, csomagolásuk pedig műanyagmentes. 

 

Fülhallgató mindennapi használatra

A LinkBuds tökéletesen illeszkedik a mindennapokhoz. Köszönhetően Az IPX4 szabványú vízállóságnak köszönhetően a víz- és izzadságcseppek nem állhatnak a kedvenc dalok útjába. Az eszköz egy teljes munkanapon keresztül kitart: 5,5 órányi használatra képes, de a letisztult és kompakt tok akár további 12 órányi töltöttséget biztosít. Sietség esetén 10 percnyi töltéssel akár 90 percnyi lejátszási idő is biztosítható. 

 

 

Magával ragadó és körülölelő hangzásvilág

A 360 Reality Audio funkcióval a zenei élmény annyira valósághű lesz a felhasználó számára, mintha egy koncert első sorából vagy egy stúdióból, kedvenc előadója mellől hallgatná.

 

Üzenet a Sony partnereitől

Az online és offline világot összekötő LinkBuds számos további szolgáltatást kínál a legjobb hangélmény elérése érdekében. Íme néhány üzenet a Sony partnereitől: 

 

„A Microsoft Soundscape egy olyan innovatív, hangalapú technológia, amely arra ösztönzi az embereket, hogy többet és többet érjenek el” – mondta Peter Lee, a Microsoft kutatási és inkubációs részlegének vállalati alelnöke – „A Soundscape és a Linkbuds integrálása során létrejött együttműködésünk során a Sony-val megállapítottuk, hogy a fülhallgató kialakítása fokozza az alkalmazás kihasználásának mértékét. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó ne szakadjon el a külvilágtól, miközben valódi érintésmentes élményt nyújt. Ez még csak a kezdet: izgatottan várjuk a Sony-val való kapcsolatunk fejlődését, valamint azt, hogy egymást kiegészítő technológiáink hogyan adnak hozzá személyes és szakmai életünkhöz.”

 

 

„Termékeink, az Ingress, a Pokémon GO és a Pikmin Bloom alkalmazzák a kiterjesztett valóságot és valódi játékélményt nyújtanak, ezzel garantálva közösségünk szórakozását. A hangzás elengedhetetlen része az élménynek, különösen azoknak, amelyek a felfedezésre épülnek. Ezért is tölt el minket izgalommal, hogy a LinkBuds bevezetése során együttműködhetünk a Sony-val, igazi, valósághű hangzásélményt nyújtva felhasználóink számára” – nyilatkozta Archit Bhargava, a Niantic Inc. termékmarketing igazgatója. 

 

„A Spotify-nál fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy mindig zavartalan és élvezetes legyen felhasználóink zenehallgatási élménye” – mondta Sten Garmark, a Spotify fogyasztói élményért felelős alelnöke – „A Sony-val közösen izgatottan várjuk, hogy megjelenjen a Spotify Tap funkció a LinkBuds készülékeken, aminek segítségével a felhasználók pár egyszerű érintéssel belevethetik magukat a zenehallgatás élményébe, vagy felfedezhetik az újdonságokat.”

 

Elérhetőség

A LinkBuds szürke és fehér színekben lesz elérhető 2022 februárjától a Sony viszonteladóinál. 

 

A LinkBuds online bemutatója:

Kulcsszavak: LinkBuds fülhallgató Sony

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50