Az ukrán háború menekültjeinek segít a Work Force

forrás: Prím Online, 2022. február 25. 09:50

A tegnap kitört ukrán-orosz háború menekültjeinek segít a Work Force HR szolgáltató. A munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság az ukrán-magyar határra kitelepült helyszíneken segítene a menekülteknek: egyrészt munkásszállásaikon férőhelyet biztosítanak számukra, másrészt – igény esetén – végzettségüknek megfelelő munkahely keresésében is segítenék őket. Saját, ukrán állampolgárságú munkavállalóik egyenes ági rokonaikat is szállással, valamint egyénre szabott támogatással segítik Magyarországon, amennyiben menekülni kényszerülnének.

Az ukrán-orosz háború miatt a civil lakosság egy része menekül. Nekik, vagyis a menekülő civileknek ajánlja fel segítségét a Work Force HR szolgáltató, akinek kölcsönzött munkaállományának közel fele már jelenleg is ukrán munkavállalókból áll. A cég a magyar-ukrán határra is kitelepülve kínálja fel a lehetőséget azoknak a menekülteknek, akik hosszabb távon terveznek hazánkban maradni és munkát vállalnak, hogy rendelkezésre álló munkásszállóikon szállást, ellátást biztosítanak számukra már abban az időszakban is, amíg a munkahely kiválasztása, és a tényleges munkába állás megtörténik. Alapvetően a külföldi munkavállalók csak abban az esetben kapnak szállást ezeken a munkásszállásokon, amikor már a munkaviszony létrejött, ezen a feltételen enyhít most a Work Force a rendkívüli helyzet miatt. A kitelepülés előkészületei jelenleg is zajlanak, a tervek szerint Záhony térségében várják majd a HR szolgáltató kollégái a menekülteket. A Work Force-nak jelenleg többszáz férőhelyes munkásszálló kapacitása áll rendelkezésre az országban, ennyi férőhely erejéig tudnak tehát szállást, ellátást biztosítani az érkezőknek. 

 

„Mivel kölcsönzött munkavállalóinkon keresztül rendkívül érintettek vagyunk a most kirobbant ukrán-orosz konfliktus kapcsán, a híreket olvasva azonnal cselekedni kezdtünk. Lehetőségeinknek megfelelően szeretnénk segíteni az ukrán menekülteknek, jelen pillanatban a szállás, és a kieső munka pótlása a legfontosabb, amiben segíthetünk, és ezt meg is tesszük. Bízunk benne, hogy sokan gondolkoznak hasonlóan hazánkban, és versenytársaink, egyéb szektorok képviselői is végiggondolják, miben, hogyan lehetnének a menekültek segítségére ebben a kritikus helyzetben” – mondta el a felajánlás kapcsán Czellecz Zoltán, a Work Force HR szolgáltató cégvezetője. 

 

A Work Force saját, belső kollégái között is több ukrán állampolgárságú munkatárs dolgozik, az ő közvetlen családtagjaiknak is ingyenes szálláslehetőséget biztosít a társaság egy hónapig Magyarországon, megoldja a szállásra szállításukat a határtól, valamint személyre szabott elhelyezkedési konzultációt és egyéni igényekhez igazított további támogatásokat nyújt nekik, amennyiben menekülni kényszerülnének. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50