Már Romániába is 24 órán belül szállít a Dachser

forrás: Prím Online, 2022. március 29. 12:34

Ismét új útvonalat nyit a Liegl&Dachser, amelynek köszönhetően a logisztikai cég Magyarország teljes területéről már egynapos kiszállítást biztosít Románia határmenti régiójába. A Pilisvörösvárról naponta induló gyűjtőjárat Aradra érkezik, a régió megnövekedett forgalmát és ügyféligényeket szolgálja ki. 

A Pilisvörösvár-Arad direkt járat idén március 22-én indult el, napi forgalomban. Az új útvonal amellett, hogy a meglévő fix kapacitások mellett versenyképesebb szolgáltatást biztosít a partnerek számára, csökkenti az árusérülés esélyét, hiszen kevesebb átrakással érkeznek meg a csomagok. 

 

„Eddig kecskeméti telephelyünkön keresztül szállítottunk Romániába, mostantól azonban saját, direkt járatunk van Aradra. A járat minden este a pilisvörösvári telephelyünkről indul és másnap hajnalban érkezik a romániai egységünkhöz” – mondta el Brandhuber Ákos, Operations manager, Liegl&Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft. Pilisvörösvár. 

 

 

2021-ben hat új járattal bővítette szolgáltatásait a Liegl&Dachser. Februárban a lengyelországi Sosnowiecbe, áprilisban pedig a németországi Gersthofenbe indult járat Magyarországról, és tavaly nyár közepétől a Szlovénia irányába indított küldemények is már 1 munkanapos futamidővel érnek célba Magyarország területéről a közvetlen kapcsolatnak köszönhetően. 2021szeptemberétől a hazánkban feladott küldemények már másnap Horvátországba érnek a Dachser új útvonalán, Kassára pedig Tiszaújvárosból mennek naponta a gyűjtőjáratok szintén 1 munkanapos szállítás biztosítva Magyarország területéről az érintett régióba.

 

Az új aradi útvonalon is igénybe vehető az entargo termékcsalád (a targospeed, a targoflex, valamint a targofix), amely egész Európára egységes és magas színvonalú szolgáltatásokat jelent mind a B2B, mind a B2C ügyfelek számára. Ezen kívül elérhető az elektronikus úton történő nyomon követés és a szállítás folyamatos online monitorozása is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36