A DHL hozta el hazánkba is a száguldó cirkuszt

forrás: Prím Online, 2022. július 30. 13:50

Tegnap elrajtolt a 2022-es Forma-1 Magyar Nagydíj hétvégéje a Hungaroringen. A Forma-1 globális partnereként hazánkba is a DHL hozta el a világ legnépszerűbb formaautó versenyszériáját. Az F1 szabályaival egyidőben a DHL is folyamatosan fejleszti fenntartható szállítási szolgáltatását.

A DHL 2004 óta hivatalos logisztikai partnerként, motorsport-logisztikai szakemberekből álló csapatával, szorosan működik együtt a Forma-1 vezetőségével és a csapatokkal a versenyhétvégék és a hivatalos tesztfutamok zökkenőmentes logisztikai támogatása érdekében. A világ vezető logisztikai vállalata nem csak az autókat és a csapatok felszereléseit szállítja a helyszínek között, hanem a közvetítéshez szükséges eszközöket, az autók abroncsait és üzemanyagát és a catering eszközök szállítását is szakemberei értő koordinációjának segítségével végzi.

 

A DHL számára a fenntarthatóság kulcsfontosságú, nincs ez másképp a Forma-1-el közös együttműködése során sem. A zöld logisztika terén szerzett széleskörű tapasztalatával a DHL mindig új utakat keres az F1 karbonlábnyomának és általános környezeti hatásának csökkentésére. A vállalat célja, hogy 2050-re elérje a zéró kibocsátást, ezzel teljesen karbonsemlegessé válva. Ehhez nagyban hozzájárul a bp-vel és Nesté-vel idén kötött fenntartható üzemanyagokra vonatkozó együttműködése. A két cég a következő öt évben több mint 800 millió liter fenntartható légiüzemanyagot (másnéven: sustainable aviation fuel [„SAF”]) biztosítanak a DHL Express számára.

 

 

A DHL szerepe nem áll meg a logisztikánál a Forma-1 életében, hiszen a világ minden szeglete között szeretné összekapcsolni az embereket. Az F1 a világ egyik legnagyobb szórakoztató platformja, és globális partnerként a DHL olyan lehetőségeket kínál a rajongóknak, hogy felejthetetlen pillanatokat élhessenek át a pályán és azon kívül is.

 

A Commentator's Challenge egyesíti a rajongókat a világ minden tájáról, olyan egyedülálló lehetőséget kínálva számukra, amely során kipróbálhatják magukat kommentátori székben ülve. A DHL az F1 Esports Series és a Formula 1 két legismertebb különdíjának – a DHL Fastest Lap Award-nak (a leggyorsabb körért járó díj) és a DHL Fastest Pit Stop Award-nak (a leggyorsabb boxkiállásért járó díj) – alapító partnere. A két díjat minden szezon végén a leggyorsabb köröket teljesítő pilóta és a bajnokság során a leggyorsabb boxkiállásokat végrehajtó csapat kapja meg.

 

A Forma-1 mellett a DHL biztosítja a Forma-2, Forma-3 és Forma-E sorozatok logisztikai megoldásait is. A rajongók interaktív térképen is követhetik a szállítás folyamatát, valamint számos izgalmas tartalmat találhatnak az inmotion.dhl/en/formula-1/logistics-hub oldalon. 

Kulcsszavak: logisztika Forma 1 DHL

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50