Egyesül a Mobile Industrial Robots és az AutoGuide Mobil Robots

forrás: Prím Online, 2022. október 7. 11:28

Egyesült a Mobile Industrial Robots (MiR) és az AutoGuide Mobile Robots, hogy ezentúl együtt, egy vállalatként szállítsanak autonóm mobil robotokat (AMR-eket), amelyek jelenleg az automatizálás egyik leggyorsabban növekvő szegmensét képviselik. Szeptember végétől az integrált vállalat hivatalosan Mobile Industrial Robots (MiR) néven folytatja, az elnöki pozíciót pedig a hosszú ideje a Teradyne-t erősítő igazgató, Walter Vahey tölti be. A vállalat központja a dániai Odensében lesz, ahol az eredeti MiR 2013-as alapítása óta irányítja globális tevékenységeit.

A MiR biztonságos és együttműködő mobil robotokat fejleszt és forgalmaz, amelyek gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan tudják kezelni a belső logisztikát, melynek következtében az alkalmazottak nagyobb értékű tevékenységek elvégzésére fordíthatják felszabadult idejüket. Az egyesülés előtt a MiR AMR-ek széles választékát kínálta, amelyek akár 1350 kg súlyú rakományok és raklapok szállítására is alkalmasak voltak. Az AutoGuide közreműködésével a portfólió nagy teherbírású AMR vontatókkal és targoncákkal egészül ki, melyek a MiRFleet szoftveren keresztül irányíthatók.

 

Walter Vahey szerint, aki nagy szerepet játszott a MiR Teradyne általi 2018-as, majd egy ével később az AutoGuide felvásárlásában, a belső logisztika globális piaca olyan komplett megoldásokat követel, amelyek automatizálni tudják a kis és nagy tételek szállítását a teljes értéklánc mentén. „Erőink egyesítése révén képesek leszünk kielégíteni ügyfeleink belső logisztikával kapcsolatos egyszerű automatizálási igényeit, egyetlen beszállítótól, amely ugyanazt az intuitív, felhasználóbarát szoftvert és flottakezelő-rendszert kínálja” – hangsúlyozta Vahey. „Az AMR-ek globális piacának komoly szereplőjeként nem kétséges, hogy képesek leszünk egy egyedülálló AMR-flottával előállni, amely mindenki számára optimalizálhatóvá teszi a belső logisztikát.”

 

Walter Vahey

 

A Teradyne részeként a két vállalat már egy ideje közösen dolgozott azon, hogy egy módszert dolgozzanak ki annak érdekében, hogy AMR-jeik ugyanazzal a flottakezelő szoftverrel legyenek kompatibilisek. „A szoros együttműködés felgyorsította az egyesülést” – tette hozzá Vahey. „Az, hogy egy szervezetet alkotunk, nemcsak a MiR belső fejlesztési munkájára van jó hatással, hanem az egy beszállító-egy szoftver rendszere az egész folyamatot sokkal egyszerűbbé teszi ügyfeleink és partnereink számára egyaránt.”

 

 

A vállalat hatalmas globális jelenlétet tart fenn

Az új kombinált vállalat 450 alkalmazottal, köztük 250 tervezővel rendelkezik. A MiR már jelenleg is előkelő pozíciót tölt be az AMR-ek piacán, több mint 60 országban több mint 7000 AMR értékesítésével. Az AMR-ek képesek automatikusan és biztonságosan felvenni, el- és leszállítani raklapokat és egyéb rakományokat még rendkívül dinamikus környezetben is, ezért biztonságos és hatékony alternatívát jelentenek a hagyományos önvezető járművekkel (AGV-kkel), villástargoncákkal és raklapemelőkkel szemben.

 

Az így már egyesült MiR globális, több mint 200 nemzetközi partnerre kiterjedő forgalmazói hálózattal rendelkezik. A Dániai Odensében található központja mellett a MiR regionális irodákkal rendelkezik Bostonban, Holbrook-ban (New York), San Diegoban, Chelmsford-ban (Massachusetts), Georgetown-ban, Szingapúrban, Frankfurtban, Barcelonában, Tokióban, Szöulban és Sanghajban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38