A magyar startup ökoszisztéma 2022-es legjeivel indul az új év

forrás: Prím Online, 2023. január 3. 10:05

2023-ban folytatódik a hazai közösségi finanszírozás legfontosabb eseménysorozata, január 12-én ismét átadják az elmúlt év startup legjeinek járó díjakat. A Tőkeportál minden év végén teret ad a startup ökoszisztéma követőinek, akik szavazással dönthetik el, kik voltak 2022 legjobbjai a kijelölt kategóriákban. A Startup Utószilveszteren az elmúlt év legjobb startupját, befektetőjét, kampánygazdáját keresik.

2023. január 12-én ünnepélyes keretek között rendezik meg a Startup Utószilvesztert, ahol a magyar startup ökoszisztéma által legjobbnak ítélt projektjeit és kampánygazdáit díjazzák. A voksolók az „Év Startup-befektetője”, az „Év Startupja” és az „Év Kampánygazdája” kategóriában adhatják le szavazataikat 2023. január 9. éjfélig. Az esemény rendezője immár hagyományosan a Tőkeportál, az első hazai befektetéscélú közösségi finanszírozási platform szolgáltatója. A 2023-as esemény egy különleges kooperáció jegyében valósul meg: a Tőkeportál a Brancs közösségi finaszírozási piactérrel együttműködésben rendezi meg a Startup Utószilvesztert. A Brancs a termékcélú közösségi finanszírozást nyújt, ahol az ország legfrissebb innovációit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az évzáró és évindító eseményt az A38 Hajón rendezik meg, ahol a résztvevők első kézből ismerhetik meg a tavalyi év legnívósabb startup innovációit és előadóit.

 

 

A tavalyi, 2021-es „Év Startup-befektetője” díjat a szavazatok alapján másodszor is Balogh Péter nyerte meg, a Cápák közöttből is ismert, korábban az NNG-ből exitált népszerű angyalbefektető. Az „Év Startupja” pedig a digitális faktoring és kkv finanszírozás szolgáltatással foglalkozó Péntech Solutions lett, a hazai fintech ökoszisztéma aktív résztvevője. A projektet a Magyar Fintech Szövetség alapító tagja, Dr. Réti Bálint képviselte.

 

 

A Tőkeportál az első hazai befektetéscélú közösségi finanszírozási platform szolgáltatója. A közösségi finanszírozás online tőkebevonást jelent, amelynek révén a professzionális, intézményi befektetőkön kívül lakossági befektetők kis összegekkel is invesztálhatnak a platformon kampányt indító vállalkozásokba. A felhasználók számára egyszerűen átlátható, előzetes azonosítást igénylő, a nemzetközi és hazai jogszabályok, valamint az évek óta jelentős fejlődést mutató nemzetközi példák legjobb gyakorlata szerint működő platformon kis- és kezdővállalkozások, startupok indíthatnak tőke- vagy támogatásgyűjtő kampányokat. Az eddigi sikeres kampányok 15-100 millió Ft tőkét tudtak bevonni ezen a módon. A startup befektetések különösen kockázatos befektetési eszköznek számítanak a korai fázisban lévő vállalkozások üzleti modelljének és belső folyamatainak kiforratlansága miatt. 

 

A Tőkeportál missziója egy olyan piactér építése, ahol a kínálati oldalon a tőkét kereső kezdő, kis- és középvállalkozások állnak, a keresleti oldalon pedig a befektetők és a háztartások, akik megtakarításaik egy részét helyi induló vállalkozásokba fektetik, így vállalva szerepet a hazai gazdaság fejlődésében.

 

Fotók: Tőkeportál / Lakos Máté

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50