Smart City és HealthTech startup fogja képviselni Magyarországot az EWC nemzetközi megmérettetésén

forrás: Prím Online, 2023. január 22. 15:56

A Global Entrepreneurship Network már a negyedik éve szervezi meg az innováció, a technológia és a digitalizáció területén tevékenykedő csapatok és cégek számára globális startup versenysorozatát. Az Entrepreneurship World Cup egy remek lehetőség mindazon startupok számára, akik szakmai támogatást, új piacokat, tőkét és értékes kapcsolatokat keresnek, ugyanis az EWC sokkal több egy hagyományos pitch versenynél. 

A tavalyi év végén, december 14-én zajlott le az Entrepreneurship World Cup versenysorozat hazai elődöntője. Az EWC hazai fordulója a Tech In The City, és a Startup Grind Budapest szervezésében valósult meg. A budapesti HUB55 támogatásával egy offline pitch  esemény keretében, az ABZ Innovation, a BLOCK, a DP Innovations és az S-Babee kapott lehetőséget, hogy prezentálják megoldásukat, és magát a vállalkozást. Az idei szakértői panelben Málnay Barnabás, Erki Szabolcs és Dobos Vivien értékelte a pitcheket. A zsűri döntésének értelmében két startup kapott lehetőséget a továbbjutásra, így a BLOCK és a DP Innovations fogja képviselni hazánkat a startup versenysorozat következő állomásán.

 

 

Az elődöntőt követően a hazai forduló győztese részt vehet az EWC különböző programjaiban, és bekerülhet a  EWC TOP 100 közé, ami pedig egyben egy lehetőség is, hogy magyar színekben megmérettesse magát az EWC Global Finals eseményén. A TOP 100 finalista idén márciusban újra Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba repül, ahol egy több napos exkluzív programsorozaton vehetnek részt, és a végső pitch versenyt követően itt kerül kihirdetésre az EWC Global idei győztese.

 

Az Entrepreneurship World Cup a Global Entrepreneurship Network, a Monsha’at, a Misk Global Forum és a Global Education and Leadership Foundation által életre hívott kezdeményezés, amin 2019-es indulása óta több mint 200 országból, közel 300.000 jelentkező vett részt. A versenyt száznál is több partner szervezet segíti évről évre, és nagyszámú befektetővel működik együtt.

 

A Tech In The City és Startup Grind Budapest a hazai vállalkozói, startup és innovációs ökoszisztéma elkötelezett támogatójaként, hazai partnereivel karöltve azon dolgozik, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhető legyen a vállalkozás és startup indításhoz és a növekedéshez szükséges tudásanyag, erőforrás és kapcsolati háló. Ennek érdekében több nemzetközi és hazai szervezettel és branddel, is együttműködnek, és várják soraikba azokat a cégeket, szervezeteket és intézményeket, akik szintén támogatandónak tartják a fenti kezdeményezést.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

"Pénz, de honnan? 2024."

Beindultak és egész évben kitartanak az előnyös pályázati kiírások kkv-knak, és sorra hirdetik meg a KAP, az agrárium idei pályázati kiírásait. A "Pénz, de honnan? 2024" roadshow utolsó, budapesti állomásán június 20-án is sok új kedvezményes, támogatott forrást hoznak az előadók Közép-Magyarország kkv-döntéshozóinak és az agrárium szereplőinek.

2024. május 28. 20:37

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Szoftverfejlesztő diák nyerte a Nagy Diák TudatosNet Tesztet

Egy debreceni, szoftverfejlesztőnek készülő diák, Tóth Sándor Benedek nyerte az országos Nagy Diák TudatosNet Teszt döntőjét. A 16 éves tanuló több mint 16 ezer indulóból lett az első az országos versenyen, amely célja többek közt az volt, hogy a diákok játszva szerezzenek hasznos ismereteket az internet biztonságosabb használatáról, és meg tudják védeni magukat az ártalmas tartalmaktól.

2024. május 28. 19:00

Tiltás helyett beszélgetés: így válhatunk tudatos digitális szülőkké

Nem kérdés, hogy a mai gyerekek már egy olyan digitális korba születtek, ahol egészen kicsi kortól mindennapossá vált az eszközhasználat. Az internet azonban számos veszélyt rejt magában, amire gyakran sem a gyerekek, sem a szülők nincsenek felkészülve. Bár a kütyühasználat tiltása kézenfekvő lehet, hosszútávon egyáltalán nem megoldás, főleg ha a szülői példán keresztül is ezt látják a gyerekek. De akkor hogyan válhatunk tudatos digitális szülővé? Egyáltalán mik jelentenek veszélyt az online térben? A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány segítségével összegyűjtöttük azokat a hasznos tippeket, amelyeket a mindennapokba beépítve már ma tehetünk gyermekünk online biztonságáért.

2024. május 28. 17:38

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52