Biztonság és hatékonyság a belga energiaszolgáltató számára

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 21. 10:03

Egy vezető belga energiaszolgáltató az ABB Electrification Service utólagos átalakítási („Retrofit”) megoldásával biztosítja és hosszabbítja meg öt kogenerációs erőművében (CHP) a kapcsolóberendezések biztonságos üzemidejét.

 

• Egy belga fenntartható energia-szolgáltató a kapcsolóberendezések felújításával járul hozzá a körforgásos gazdasághoz, csökkentve a teljes életút költséget (TCO)

• Az elöregedett megszakítók cseréje a legújabb vákuumtechnológiát használó készülékre hatékonyabb és megbízhatóbb energiaellátást biztosít

• Biztonságosabb és jövőbiztosabb erőműveket garantál

 

Az energiaellátás és -menedzsment, mobilitási megoldások, napelem-telepítés és energiatárolók, valamint eszközalapú energiaszolgáltatások területére szakosodott ENGIE modernizálni kívánta elektromos infrastruktúráját oly módon, hogy meglévő nagy karbon- és anyaglábnyomú berendezéseiből, például kapcsolóberendezések fémszekrényeiből, lemezeiből, gyűjtősíneiből a lehető legtöbb értéket nyerje ki.

 

 

Az ABB OneFit Retrofill Solution keretében a hagyományos és elöregedett megszakítókat a legmodernebb VD4G vákuummegszakítókra cserélték. A korszerűsítéssel az ENGIE működés szempontjából kritikus eszközei, például a generátorok és transzformátorok megóvhatók az esetleges rövidzárlatoktól a hibahelyek ezredmásodperceken belüli izolációjával, elkerülve a súlyos károkat és a hosszas üzemleállásokat.

 

Nico Verroken, az ENGIE technológiai menedzsere így nyilatkozott: „Az ENGIE célja olyan hatékony és fenntartható energetikai megoldások biztosítása, amelyek segítik ügyfeleinket a zéró szén-dioxid-kibocsátásra való átállásban. Innovatív hő- és áramtermelő erőműveink a villamosenergia-termelés során keletkező hulladékhőt hasznosítják és a helyi infrastruktúra számára hasznosítható energiává alakítják át, folyamatos és biztonságos működésük tehát elengedhetetlen.”

 

„Az ABB által megvalósított utólagos átalakítás nemcsak kis karbonlábnyomú megoldást kínált számunkra, de a hosszú távon is garantáltan megbízható és biztonságos energiaellátás mellett minimálisra csökkentette az ellátási zavarokat is.”

 

 

A OneFit utólagos átalakítási szolgáltatás további előnye, hogy a korszerűsítés szakaszosan és lépcsőzetesen mehet végbe, ezáltal nemcsak a beruházási kiadások optimalizálhatók, hanem a munka rövid termelési szünetekben és a normál tervezett karbantartási állásidőn belül is elvégezhető.

 

Ben Verboven, az ABB Electrification Service értékesítési mérnöke hozzátette: „Műszaki szakértelmünk és az ENGIE-vel való szoros és átlátható együttműködés eredményeképp a vállalat szempontjából a leginkább testre szabott és költséghatékony megoldást dolgoztuk ki. Az üzemeltető személyzet számára a legmagasabb biztonsági színvonalat mind az öt telephelyen a kapcsolóberendezésen belüli extra megszakító tokozat és a zárt ajtós működési mód garantálja, amely minimalizálja a villamos balesetek.”

 

 

Az adapter készletből és standard kocsipályából álló OneFit plug-in technológia lehetővé teszi a modern megszakítók és kapcsolóberendezés-részek egyszerű és biztonságos csatlakoztatását a meglévő cellák széles skálájához, beleértve más gyártók paneljeit is.

 

Az ABB Electrification Service legújabb modernizációs programja az ENGIE számára kézzelfogható példa arra, hogy az eszközök élettartamának meghosszabbítását és a berendezések üzemeltetési költségeinek csökkentését célzó körforgásos megközelítés rövid és hosszú távú előnyökkel jár, miközben segíti az üzemeltetési mutatók javítását, a beruházások optimalizálását és a fenntartható hatékonyság új szintjének elérését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38