Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

forrás: Prím Online, 2024. május 22. 19:26

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

„A HONOR-nál maximálisan hiszünk az eszköz alapú mesterséges intelligenciában, annak személyre szabásában. Az intuitivitás és az adatbiztonság prioritás számunkra ahhoz, hogy mindenki a maximumot hozhassa ki az AI-ból – biztonságosan” – nyilatkozta George Zhao, a HONOR vezérigazgatója.

 

 

Bemutatkozik a HONOR négyrétegű AI architektúrája

 

Az eseményen a HONOR bemutatta négyrétegű AI architektúráját, és demonstrálta, hogy stratégiai hangsúlyt fektet az AI MagicOS-ba történő integrálására. Ez a négyrétegű architektúra különálló rétegeket tartalmaz: az alaprétegben a Cross-device és Cross-OS AI egy nyílt ökoszisztéma alapját képezi, amely lehetővé teszi a számítási teljesítmény és a szolgáltatások megosztását az eszközök és operációs rendszerek között. Erre az alapra építve a platformszintű AI-réteg lehetővé teszi a személyre szabott operációs rendszert, amely szándékalapú ember-számítógép interakciót és személyre szabott erőforrás-elosztást tesz lehetővé. A harmadik rétegben az alkalmazásszintű mesterséges intelligencia az innovatív, generatív AI-alkalmazások hullámát fogja bevezetni, amely forradalmasítani fogja a felhasználói élményt. Végül, a legfelső szinten, a felhőalapú AI-szolgáltatásokhoz való interfész réteg a felhasználók számára egyszerű hozzáférést biztosít a hatalmas cloud szolgáltatásokhoz, miközben a magánélet védelmét helyezi előtérbe.

 

A négyrétegű AI architektúra a készülékre telepített AI-hoz

 

A MagicOS 8.0 részeként a Magic Portal az iparág első szándék-alapú felhasználói felülete, amely megérti a felhasználói viselkedést, és az összetett feladatokat egylépéses folyamatokká egyszerűsíti. A Magic Portal jelenleg 100 top alkalmazást támogat hét struktúrában, beleértve az utazást, a produktivitást, az üzenetküldést, a keresést, a szórakozást, a vásárlást és a közösségi médiát. A tervek szerint a jövőben még több helyzettel bővül. 

 

A HONOR négyrétegű architektúrájának részeként a HONOR a Google Cloud által támogatott, élvonalbeli generatív AI-élményeket integrál a készülő okostelefonokba, és azt ígéri, hogy az intelligencia és az innováció új szintjét nyújtja a felhasználóknak – természetesen fokozott adatvédelem mellett.

 

 

A portréélmény forradalmasítása a HONOR 200 szériával

 

A mozgásérzékelős AI rögzítés egy olyan csúcskategóriás funkció, amely az AI-t használja ki a gyorsan mozgó jelenetek pillanatainak automatikus rögzítéséhez. Ennek a funkciónak a sikere után a HONOR most azt is bejelentette, hogy a hamarosan teljes mellbedobással debütáló HONOR 200 sorozat új szintre emeli a mobilfotózást egy teljesen új, AI által javított portréélménnyel.

 

A HONOR a 200 széria által úgy forradalmasítja a portréfotózást, hogy a technológia kialakításának minden lépésébe bevonja a Studio Harcourt-t. A legendás francia fotóstúdió ikonikus személyek klasszikus portréfotóinak megörökítésében szerzett tapasztalatairól ismert, így mesteri tudásával az AI technológiát kihasználva újjászülethet a fényképezés ezen műfaja.

 

A HONOR 200 sorozat a mesterséges intelligencia segítségével a Studio Harcourt portrék hatalmas adathalmazából tanulva sikeresen kilenc különböző lépésre bontotta a teljes portréfotózási folyamatot, ezzel tökéletesen imitálva a Studio Harcourt-módszert teljes egészében. Így minden egyes felvétel hibátlan és stúdióminőségű portrékat jelenthet.

 

A HONOR 200 széria június 12-én debütál Párizsban – majd nem sokkal később Magyarországon. A készülékeken MagicOS 8.0 rendszer lesz, ami tovább erősíti a HONOR elkötelezettségét az AI technológia népszerűsítése és terjesztése mellett. Annak érdekében, hogy a szélesebb közönség számára is elérhetővé tegye az AI-t, a HONOR bejelentette a MagicOS 8.0 bevezetésének tervét a HONOR Magic V2 és HONOR 90 készülékekre is, így még több felhasználó számára teszi lehetővé az AI modern csodáját.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az adatközpontoknak is fel kell készülniük az AI terjedésére

Az AI egyre nagyobb térnyerése miatt az adatközpontok energiaigénye és hőkibocsátása is nagyobb lesz. Mindez környezetvédelmi szempontból kihívás és egyúttal természetesen lehetőség is a vállalatoknak, ugyanakkor a fokozódó energiaigény tudatosabb szerverüzemeltetést is igényel. Tízből kilenc H1 Systems által megkérdezett magyarországi vállalatnál történt szerverleállás az elmúlt három évben. 

2024. július 4. 09:53

Az adatvezérelt megoldások a divatiparban is hatékonyak

A divatipar szereplőinek, gyártóknak és kereskedőknek is számos kihívással kell megküzdeniük a versenyben maradáshoz. Az online kereskedelem elterjedésével jelentősen megnőtt azon vásárlók száma, akik összehasonlítják a különböző platformok és termékek árait, figyelembe veszik a fenntarthatósági szempontokat és az etikus gyártást.  

2024. július 3. 17:48

Az AI már nemcsak kopogtat a kapun, hanem bedöntötte tokostól

Az idén 35 éves KPMG Magyarország szakértői a kerek évfordulóhoz kapcsolódóan összefoglalták a jövő digitális irányait és azt, hogyan tudnak mindehhez a vállalatok sikeresen kapcsolódni. Az AI jövőbemutató megoldásai jelentősen átalakítják a szakmákat, a vállalati középvezetők hatékonysága akár 40-50%-kal is javulhat. A KPMG saját AI-fejlesztéseit először saját szervezetén belül teszteli, amellyel például a dokumentumkezelési hatékonyság is jelentősen javul.

2024. július 3. 16:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43