Matchbox lett az elektromos Mercedesből

forrás: Prím Online, 2024. május 23. 10:25

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az ikonikus Mercedes-Benz G-osztályt és a nemrégiben bemutatott, új elektromos modellváltozatot ünnepli. A prémium kategóriás kisautó újrahasznosított fémből és legalább 81%-ban ISCC-minősítésű műanyag felhasználásával készül*. A Matchbox exkluzív, 1:64 méretarányú, öntött replikája élethű részletekkel idézi meg az ikonikus G-osztályt és egyedi, texturált papír csomagolással rendelkezik.

„A Mercedes-Benz folyamatosan tágítja az elektromosautó-gyártás határait. Nem is tudnánk jobb módját kitalálni ennek a megünneplésére, mint egy exkluzív Matchbox öntött kisautó bevezetése. Ezzel pedig továbbra is azt hangsúlyozzuk, hogy elkötelezettek vagyunk az erőforrás-kímélő anyagok használata mellett és közös erővel haladunk előre egy fenntarthatóbb jövő felé vezető úton, miközben a rajongók számára megteremtjük a kedvenc autóik valósághű másolatait.“ – mondta Roberto Stanichi, a Mattel járművekért felelős globális vezetője.

 

 

A Matchbox teljesen új, Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautója a Matchbox 2022-ben elindított “Egy jobb jövő felé vezetünk” kampányának folytatása. A kezdeményezés a zöldebb játékélményt támogatja azáltal, hogy beemeli az elektromos járműveket a vállalat termékkínálatába, illetve igazodik ahhoz a célkitűzéshez is, hogy 2030-ra mind a játékokhoz, mind azok csomagolásához 100%-ban újrahasznosított, újrahasznosítható vagy bioalapú műanyagot használjanak.

 

Az év folyamán a Matchbox teljesen új, Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautója a Matchbox Moving Parts-sorozatába is bekerül klasszikus szürke színben, mozgatható ajtóval, amely a hitelesség megteremtése és a valósághűség mellett további teret enged a történetmesélés számára is. Minden Moving Parts jármű újrahasznosított fémből és legalább 51%-ban ISCC-tanúsítással rendelkező műanyagból készül.* 

 

 

A Matchbox vadonatúj Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás prémium változata korlátozott számban, kizárólag a MattelCreations.com oldalon keresztül vásárolható meg. A Matchbox szintén új Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött, mozgó alkatrészekből álló szériája pedig idén ősztől lesz kapható világszerte, így Magyarországon is.

 

_______________________

*A tömegmérleg elvét alkalmazva. A tömegmérleg-megközelítés a bio- és növényi alapú vagy újrahasznosított anyagok hagyományos fosszilis anyagokkal történő kombinálására utal a gyártási folyamat során, ami olyan végterméket eredményez, amely az újrahasznosított és a fosszilis alapú szűz anyagokat ötvözi. 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legdinamikusabban fejlődő autógyártók között a Chery Group

A nemzetközi autóipari trendekre rácáfolva, kiugróan jó értékesítési eredményeket ért el az év első négy hónapjában a Chery Holdings Group. A kínai gyártó éves összevetésben több mint felével növelte értékesítését a január-április közötti időszakban, az elektromos és plug-in hibrid járműveknél pedig több mint kétszeres fejlődést ért el. A társaság Omoda 5 modellje szeptembertől Magyarországon is elérhető lesz, novemberben pedig várhatóan az autó elektromos verziója is megérkezik hozzánk!

2024. július 3. 19:32

Az új Mercedes-AMG G63 gyári, első szereléssel kizárólagosan General Tire gumiabroncsaival érhető el

A General Tire biztosítja a gyári gumiabroncsokat az új Mercedes-AMG G63 modellhez, mely a Mercedes-Benz G-osztályának sportváltozata. Az AMG tuningműhelyéből származó ultranagy teljesítményű SUV-ot gyárilag kizárólag a 20 colos General Tire Grabber HTS60 nyári gumikkal látják el. Az abroncsot úgy tervezték, hogy maximális biztonságot nyújtson közúton és terepen egyaránt.

2024. július 2. 10:12

Bemutatta autóját az ART: magabiztosan várja a versenyeket a Széchenyi-egyetem csapata

Kisebb tömeg, nagyobb megbízhatóság – így jellemezhető a fennállásának tizedik évét ünneplő Arrabona Racing Team (ART) idei autója. A győri Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapata rollout rendezvényén mutatta be új járművét, amellyel a tavalyi szezon tapasztalatait hasznosítva ismét az élmezőnybe kerülhet.

2024. július 1. 11:28

Büntetővámok bevezetését tervezi az EU a kínai elektromos autók importjára

Jelentősen drágulhatnak a kínai elektromos autók, ugyanis az Európai Bizottság bejelentette, hogy büntetővámokat vetne ki a Kínában gyártott és az Európai Unió piacára behozni szándékozott akkumulátoros elektromos gépjárművekre.

2024. június 30. 13:40

Itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

2024. június 25. 13:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28