Tárolási- és hálózati megoldásokat mutat be a QNAP

forrás: Prím Online, 2024. június 3. 20:05

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési és tárolási megoldások vezető innovátora részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2024-en (Nangang Exhibition Center, 1-es csarnok, J0628 stand), hogy átfogó informatikai megoldásokat mutasson be, beleértve az AI-alapú fájlkezelést és felügyeletet, a magas rendelkezésre állású rendszereket, a myQNAPcloud One felhőtárhelyet, a 25 GbE-s eszközöket és a Thunderbolt 4 NAS-t videószerkesztéshez, a gyártási végrehajtórendszer-megoldásokat (MES) és még sok mást.

„Miközben navigálunk a különféle iparágakban tapasztalható exponenciális adatnövekedés kezelésének egyre bonyolultabbá válásában, a QNAP továbbra is elkötelezett a legmodernebb adatkezelés és -védelem mellett” – mondta Meiji Chang, a QNAP elnöke, hozzátéve: „A peremhálózati-, hálózati- és felhőtechnológiák integrálásával, fejlett menedzsmentplatformokkal, bizonyítjuk megingathatatlan elkötelezettségünket, hogy átfogó megoldásokat nyújtsunk, melyek előtérbe helyezik a megbízhatóságot és hatékonyságot.”

 

Az AI integrációja: intelligens felügyelet, vizuális elemzés és szemantikus keresés

 

A QNAP egyszerűsítette a videófelügyeleti menedzsmentet a QVR Pro Client fejlesztéseivel. A felhasználók mostantól hatékonyan menedzselhetik a QVR Face arcfelismerést és a QVR Human emberszámlálását egyetlen, rugalmas elrendezésű portálon keresztül. Ez a portál minden felügyeleti igénynek megfelel egy vagy több monitoron is, beleértve az általános 16:9-es és a 32:9-es ultraszéles kijelzőket.

 

A QuMagie intelligens fotómenedzsment mellett, ami automatikusan kategorizálja az albumokat emberek, tárgyak és helyszínek szerint az AI-alapú képfelismerésnek köszönhetően, a QNAP egy úttörő AI szemantikus képkeresési technológiát is kifejlesztett. Pontos kulcsszavas egyezések keresése helyett a Qsirch szemantikus keresés lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy időt takarítsanak meg a képek intuitívabb és pontosabb keresésével.

 

A magas rendelkezésre állás (HA) fenntartása az üzleti sikerhez

 

A mai gyors üzleti környezetekben a magas rendelkezésre állás biztosítása kulcsfontosságú a folyamatos működés fenntartásához és az üzleti sikerhez. A QNAP átfogó HA-megoldásokat mutat majd be, melyek az informatikai infrastruktúra különböző területein növelik a rendelkezésre állást: switch redundancia MC-LAG-val, ami hardverhibák vagy hálózati megszakítások esetén zökkenőmentes feladatátvételt tesz lehetővé; virtuális gép (VM) magas rendelkezésre állása a munkaterhelések kiesésének csökkentéséért; felügyeleti feladatátvétel, ami garantálja a megszakítás nélküli felügyeletet és rögzítést; magas rendelkezésre állású tárolási klaszter QNAP NAS-sal. A QNAP QuCPE hálózati virtualizációs helyszíni berendezése szintén rendszerszintű magas rendelkezésre állást biztosít a szolgáltatás elérhetőségének minimális kieséséért.

 

 

Központosított felhő-menedzsmentplatform és a QNAP által üzemeltetett „myQNAPcloud One”

 

A távoli eszközök kiterjedt kezelése mindig is kihívást jelentett a modern informatikában. Az AMIZcloud, a QNAP-eszközök felhő-menedzsmentplatformja olyan fejlett menedzsmentképességeket kínál, amelyek lehetővé teszik a központosított, önműködő eszközkezelést, mindezt egyetlen felületről. A QNAP NAS-egységek távoli kezelése mellett a rendszerállapot, az erőforrás-kihasználtság, a firmware-frissítés és az alkalmazástelepítés érdekében az AMIZcloud támogatja a QNAP hálózati switchek távoli kezelését az optimális erőforrás- és szolgáltatásmenedzsment hatékonyságáért.

 

A QNAP „myQNAPcloud One” egy biztonságos és megbízható felhőalapú infrastruktúrát kínál állandósággal, és arra tervezték, hogy megerősítse a felhasználók hibrid biztonsági mentési terveit a helyszíni QNAP NAS-tól kezdve a QNAP felhőjéig a kibertámadások fenyegetése közepette. A myQNAPcloud One számos megoldást tartalmaz a különböző típusú adatok védelmére és hogy folyamatosan elérhetően tartsa azokat, beleértve a myQNAPcloud Storage-et, a myQNAPcloud Surveillance-t és a myQNAPcloud Objectet – segítve a szakembereket és a vállalkozásokat a NAS-adatok, felügyeleti videók és a strukturálatlan adatok dedikált felhőtárolóra történő biztonsági mentésének egyszerűsítésében a kettős védelemért.

 

A QNAP NAS optimalizálja a gyártási végrehajtórendszert (MES)

 

Az egyszerűsített gyártási folyamatok irányába mutató úttörő lépésként a QNAP NAS élvonalbeli megoldásokat vezet be a MES optimalizálására. A hatékonyság és biztonság növelésére összpontosítva a QNAP NAS zökkenőmentesen integrálódik a gyártói környezetbe, átfogó funkciókat kínálva, mint például valós idejű gyárfelügyelet, folyamatképek elérése, gyártási adatok kezelése és a biztonsági felvételek mentése. A QNAP NAS az adatok életciklusának kezelésével és megőrzésével, valamint a robusztus adatvédelemmel együtt a zsarolóvírus-fenyegetések elleni küzdelemben új mércét állít fel a MES-optimalizálás terén, páratlan produktivitással és ellenállóképességgel erősítve az iparágakat.

 

25 GbE-s megoldások és Thunderbolt 4 NAS videószerkesztéshez és együttműködéshez

 

A QNAP legmodernebb 25 GbE-s megoldásai és a Thunderbolt 4 NAS forradalmasítják a videószerkesztési és együttműködési munkafolyamatokat. A látogatók megtekinthetik a TBS-h574TX Thunderbolt 4 all-flash NASbookot, a 25 GbE-optimalizált TS-h1277AFX NAS-t, valamint szemtanúi lehetnek az USB 4 – 10GbE adapterek és az USB 4 JBOD egységek bemutatójának, amelyek tovább bővítik a csatlakozási lehetőségeket az olyan szakembereknek, akik páratlan teljesítményt és hatékonyságot keresnek munkafolyamataikban.

 

Air gap biztonsági mentések és központi menedzsment helyszíni NAS-ok biztonsági mentéshez

 

A vállalkozásokat manapság arra bátorítják, hogy a 3-2-1-1-0 biztonsági szabály bevezetésével bővítsék a biztonsági mentés védelmét, ahol az air gap biztonsági mentés szükséges a potenciális kiberfenyegetések elleni védekezéshez. A QNAP bemutatja Airgap+ air-gap biztonsági mentési megoldását a QHora-321/QHora-322 termékekkel a QNAP NAS-ok Hybrid Backup Sync feladataival összefüggésben. Ez a konfiguráció garantálja a kiemelkedő szintű vállalati adatvédelmet azáltal, hogy offline biztonsági mentéseket hoz létre, ezzel páratlan ellenállást biztosítva a számítógépes támadásokkal szemben.

 

Számos NAS biztonsági mentési feladat komplex kezelésével foglalkozva a QNAP szintén bemutatja a Hybrid Backup Center – egy központosított platformot, ami hatékonyan menedzseli a Hybrid Backup Synckel működtetett, kiterjedt helyszíni NAS biztonsági mentési műveleteket. A felhasználóbarát topológiával bővített widget figyelemre méltó hatékonysággal egyszerűsíti a különböző biztonsági mentési esetek kezelését.

 

Előzetes információk az új termékekről

 

• TS-h1277AFX: 12 SATA SSD-lemezes torony kialakítású modell all-flash NAS AMD Ryzen 7000-es sorozatú processzorral, akár 192 GB DDR5-memóriával, 2x 2,5 GbE-s és 2x 10 GBASE-T-porttal, 3x PCIe Gen 4 foglalattal, 1x HDMI porttal és még sok más sal.

• TS-765eU: 1U rövid mélységű rackbe szerelhető NAS egy Intel Atom 4 magos processzorral és akár 16 GB DDR5-memóriával (támogatja az In-Band ECC-t), 4x 3,5 hüvelykes SATA-meghajtórekesszel, 3x E1.S/M.2 PCIe NVMe-foglalattal, 2x 2,5 GbE-s porttal és még sok mással.

• QSW-M3224-24T: 24 portos, teljes 10 GbE-csatlakozású L3 Lite switch MC-LAG, IGMP-Snooping, AV over IP varázsló, IP-konfiguráció (IPv4, IPv6, DNS) támogatással és még sok mással.

• TL-D810TC4: USB 4 interfészes JBOD 8x 3,5 hüvelykes SATA-meghajtórekesszel és 1x USB 4 40 Gbps-os Type-C porttal.

• QNA-UC10G1T/QNA-UC10G1SF: USB 4 – 10 GbE adapter, ami 10 GBASE-T vagy 10 G SFP+ csatlakozási lehetőséget biztosít.

• QAI-M100/QAI-U100: AI-gyorsítómodulok (3 TOPS), USB 3.2 Gen 1 vagy M.2 2280 PCIe Gen 2 x1 interfészekkel.

Kulcsszavak: COMPUTEX 2024 QNAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43