A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

forrás: Prím Online, 2024. június 7. 17:34

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

Az HTEC első magyarországi irodájának 2021-es megnyitása óta az HTEC már több mint száz szakembert foglalkoztat négy hazai fejlesztési központjában – Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsett. A vállalat end-to-end prémium digitális megoldásokat fejleszt a világ élvonalában működő ügyfelei számára különböző területeken, többek között az autóiparban, az egészségügyben, a kiskereskedelemben, a logisztikában, az ingatlankereskedelemben, a fintech szektorban és a távközlésben. 

 

László Attila, a HTEC mesterséges intelligenciáért felelős vezető szoftvermérnöke lesz a közelgő Budapest Data+ML Fórum konferencia egyik fő előadója.

 

 

„Az idei konferencia számos izgalmas témát kínál Data Science és Machine Learning területein. Napjaink üzleti világában az adatok és az AI-képességek egyre értékesebb eszközökké válnak, és kulcsfontosságú előnyt jelentenek a vállalatok számára, ha ki tudják használni ezek teljes potenciálját. Nagy öröm számomra, hogy előadásomban, melynek címe „General Purpose Agents for Multi-Process Automation”, bemutathatom, miként használhatjuk a generative AI-t folyamatok automatizálására, melynek segítségével hatékonyabb működést, költségmegtakarítást és innovációt érhetünk el” – mondta László Attila, majd hozzátette: „Az HTEC több olyan projektben is részt vesz, ahol azt tapasztaljuk, hogy az AI és a Computer Vision egész iparágakat forradalmasítanak, különösen az autóiparban. Izgalmas és inspiráló ennek a forradalomnak a középpontjában lenni, és megosztani tapasztalatainkat más szakértőkkel.”

 

A HTEC felismeri a régióban meglévő kivételes mérnöki tehetséget és aktívan dolgozik magyarországi csapatainak bővítésén kiemelkedő mérnöki, termék- és dizájnszakértőkkel. A vállalat célja olyan lenyűgöző élmények és termékek megalkotása, amelyek feszegetik a technológia határait és jobbá teszik az emberek életét. Az HTEC örömmel fogadja a különféle technológiai területekről az új tehetségeket, hogy csatlakozzanak ehhez az úthoz. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden, amit tudni akarsz a mesterséges intelligenciáról – elindult az NMHH Podcast

Egyszerű utánzógép vagy egy mindent felforgató technológia? Milyen hatással lesz a munkaerőpiacra, az egészségügyre, az oktatásra vagy éppen a művészetre a mesterséges intelligencia? Hogyan alakítja át az üzleti folyamatokat? Hogyan lehetünk tudatos médiafogyasztók egy olyan világban, amelyben már a szemünknek sem hihetünk? Ilyen és ehhez hasonló, mindannyiunk életére hatással lévő kérdésekre keresi a választ a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) most induló podcastsorozata.

2024. június 29. 15:28

Magyar fejlesztésű VR űrkabint használhatnak az iskolások

Hazai fejlesztésű és gyártású VR űrkabinban élhetik át az iskolások az űrutazás élményét. A SpaceBuzz-HU VR Űrkabin segítségével a Nemzetközi Űrállomás körül tett sétán úgy pillanthatják meg a Földet, ahogyan az űrben az űrhajósok. A virtuális űrutazás része a SpaceBuzz oktatási programnak, amely a tanulóknak saját átélt élményeken keresztül mutatja meg, milyen törékeny is a bolygónk, mennyire fontos rá vigyáznunk. Egyúttal abban is segít, hogy a mérnöki és természettudományok iránt felkeltse a gyerekek érdeklődését. 

2024. június 29. 13:33

Újabb jel mutatja, hogy a Temu a hazai online kereskedelem sírját ássa

Miközben Magyarországon már minden 4. bankkártyával fizetett forintot online kereskedőnél fizetünk, aggodalomra ad okot, hogy az ázsiai globális piacterek, kiemelten a Temu előretörése miatt a hagyományos kereskedésekben gyorsabban nőtt a kártyás fizetések aránya, mint a hazai webshopokban – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

2024. június 29. 11:45

Négyből egy áruhiteles okostelefont vesz - már felújított készüléket is választhat

Egy régóta vágyott felhasználói igényt teljesít a Rejoy.hu azzal, hogy már részletfizetéssel is lehet felújított okostelefont vagy táblagépet vásárolni a piactérről. A Cofidis felmérése szerint az áruhitelre vásárlók közül négyből egy ügyfél okostelefont választ, jellemzően 150-200 ezer forintos értékben.

2024. június 29. 10:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40