Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

forrás: Prím Online, 2024. június 10. 11:40

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

A mai napon kezdetét veszi Magyarország legnagyobb startup-dzsemborija, a Startup Safari Budapest. A konferencia nulladik napján a Tőkeportál és az Impact Hub Budapest szervezésében a startup ökoszisztéma fenntartható fejlődésének motorjai kerülnek fókuszba: az inkubáció és a crowdfunding. Az eseményen előadásokkal, panelbeszélgetésekkel és pitch versennyel nyitják meg a június 11-ei konferenciát.

 

A programok holnaptól 13 tematikus útvonalon zajlanak majd, többek között a Create 26, a NIÜ, az STRT, a Loffice, az ELTE GTK, a Budapesti Corvinus Egyetem, a KUBIK, a Start it @K&H, az Adaptér és a Kliq Coffice épületeiben. A helyszíneken változatos előadások, workshopok és networking események várják a látogatókat. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy találkozzanak a startup világ fontos szereplőivel. Legyen szó technológiai újításokról, üzleti stratégiákról vagy befektetési lehetőségekről, a Startup Safarin mindenki talál magának való programot.

 

A konferencián idén együttműködve a NIÜ, HSUP, OUVC, Digitaltech EDIH szervezetekkel nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy körüljárják, hogyan fest a magyar startup világ, és milyen helyzetben van nemzetközi mércével mérve, de természetesen sok inspiráló történetet is meghallgathatunk, amelyek segítenek megérteni az erősségeket és a lehetőségeket a startup alapítás előtt állók és a szcénában már otthonosan mozgók számára is. 

 

 

A kockázati tőkebefektetéseken túl tárgyalni fogják az egyéb alternatív finanszírozási forrásokat is, előadókat várnak az MFOI, Kreatív Európa program és az EIT különböző iparági programvezetőitől, mint például az EIT Culture and Creativity, EIT Health, EIT KIC Digital és a GreenBrother (az EIT InnoEnergy és Urban Mobility magyarországi partnerei). Továbbá a hazai inkubátorszcéna legtöbb képviselőjétől és néhány nemzetközi szereplőtől, illetve a crowdfunding piac meghatározó képviselőitől, akik tájékoztató előadást tartanak az aktuális pályázati lehetőségekről is.

 

A rendezvénysorozat egyik kiemelt eseménye az élő OXO Coffee Break podcast, amely élőben lesz hallgatható a Create 26-ben: Balogh Petyával, Györkő Zoltánnal, Hradszki Lászlóval, Szabó Balázzsal és Csillag Péterrel Oszkó Péter fog beszélgetni. Így nemcsak az ökoszisztéma fontos szereplőitől hallhatnak érdekes gondolatokat a résztvevők, de a podcast epizód felvételének a kulisszái mögé is bepillantást nyerhetnek. 

 

Az élő podcastfelvétel mellett számos más érdekes program is várja az érdeklődőket. Az OXO Thechnologies Holding egy nyilvános igazgatósági ülés megtekintésére is enged bebocsájtást, továbbá olyan elismert szakemberek tartanak előadásokat, mint Eszter Elemér (HVCA), Hild Imre (OUVC), Markovits Alíz (Veszprém-Balaton 2023 Zrt.) és Langmár Péter (STRT). Idén is izgalmas pontja a konferenciának a Reverse Pitch, ahol ezúttal a befektetők állnak a startupperek elé, hogy az általuk nyújtott lehetőségeket, erősségeiket és előnyeiket bemutassák. 

 

Mindemellett a Safarin a vállalkozni vágyóknak és a startuppereknek lehetőség nyílik befektetőkkel és pénzügyi szakemberekkel személyesen is beszélni az MBH Fintechlab és STRT által szervezett speed mentoring során. A workshopok esetében is igencsak interaktív tudásmegosztásra lehet számítani, ugyanis saját üzleti folyamataik megértéséhez kapnak segítséget, gyakorlati tippeket a termékfejlesztéstől a marketingig sok hasznos témában, de nagy hangsúlyt kap az önismeret és a személyes skillek fejlesztése is, valamint a mentális egészség is.

 

A Startup Safari Budapest 2024 kiváló alkalom arra, hogy a résztvevők új kapcsolatokat építsenek, inspirációt gyűjtsenek és bővítsék tudásukat a startup világ legújabb trendjeiről és innovációiról. Mindenkit szeretettel várnak még június 11-én, aki érdeklődik a technológiai és üzleti újítások iránt, és szeretne részese lenni egy pezsgő, dinamikus közösségnek! 

 

Jegyet vásárolni az alábbi linken lehetséges: https://tixa.hu/startup-safari-2024 a részletes program pedig a konferencia honlapján (https://startupsafaribudapest.eu/) érhető el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztésű VR űrkabint használhatnak az iskolások

Hazai fejlesztésű és gyártású VR űrkabinban élhetik át az iskolások az űrutazás élményét. A SpaceBuzz-HU VR Űrkabin segítségével a Nemzetközi Űrállomás körül tett sétán úgy pillanthatják meg a Földet, ahogyan az űrben az űrhajósok. A virtuális űrutazás része a SpaceBuzz oktatási programnak, amely a tanulóknak saját átélt élményeken keresztül mutatja meg, milyen törékeny is a bolygónk, mennyire fontos rá vigyáznunk. Egyúttal abban is segít, hogy a mérnöki és természettudományok iránt felkeltse a gyerekek érdeklődését. 

2024. június 29. 13:33

Négyből egy áruhiteles okostelefont vesz - már felújított készüléket is választhat

Egy régóta vágyott felhasználói igényt teljesít a Rejoy.hu azzal, hogy már részletfizetéssel is lehet felújított okostelefont vagy táblagépet vásárolni a piactérről. A Cofidis felmérése szerint az áruhitelre vásárlók közül négyből egy ügyfél okostelefont választ, jellemzően 150-200 ezer forintos értékben.

2024. június 29. 10:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40