Oltvai Mártont nevezték ki a Schneider Electric bécsi gyárának igazgatójává

forrás: Prím Online, 2024. július 8. 16:18

2024. július elsejei hatállyal Oltvai Mártont nevezték ki a Schneider Electric Bécsben működő Schneider Electric Power Drives Vienna Manufacturing Plant igazgatójának. A magyar szakember 2010-ben csatlakozott a vállalathoz, jelenleg a cég Kelet-Európai Beszerzési igazgatója, valamint a budapesti, ellátási láncokért felelős központját (GSC Budapest HUB) irányítja, ezt a feladatát a jövőben is ellátja majd.

A Schneider Electric Power Drives Vienna Manufacturing Plant eddigi igazgatója, Michael Feisthauer 44 évig dolgozott a Schneider Electricnél, ebből 12 évig vezette a bécsi létesítményt, azonban most nyugdíjba vonul. A zökkenőmentes átmenet érdekében júniusban és júliusban Oltvai Márton és Michael Feisthauer szorosan együttműködik majd. 

 

Oltvai Márton 2010-ben csatlakozott a Schneider Electric magyarországi csapatához, ahol a középfeszültségű berendezések gyártásáért, hazai és export értékesítéséért felelős igazgatóként dolgozott 2017-ig. Ezt követően két évig a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó beszerzés igazgatójaként Franciaországban, Kínában és Indiában tevékenykedett, globális felelősségi körrel, nemzetközi csapatot irányítva. 2019-ben kinevezték a GSC Europe Power Systems and Secure Power üzletágak európai beszerzési igazgatójává, majd 2021-től Kelet-Európai Beszerzési igazgató, valamint a Budapesten található ellátási láncokért felelős központ (GSC Budapest HUB) vezetője lett. Ez utóbbi feladatát a jövőben is ellátja. 

 

Oltvai Márton

 

Szakmai pályafutását 1998-ban kezdte az AEG Power Solutions-nél villamos védelem és irányítástechnikai mérnökként, majd 2001 és 2005 között az Alstom Gridnél dolgozott különböző pozíciókban. Karrierjét az AREVA T&D-nél folytatta, 2007-2010 között a cég ügyvezető igazgatója volt. 

 

„Nagy megtiszteltetés és egyben komoly kihívás is a mostani kinevezés. Új pozíciómban fontos feladatom lesz a gyár jelenleg is magas szintű működési teljesítményének továbbfejlesztése – felkészülve az elektrifikáció robbanásszerű növekedésével kapcsolatos európai, valamint globális igények kielégítésére a villamos motorhajtások piacán. Ebben nagy előnyt jelent a motorhajtásokra specializálódott kutatás-fejlesztési területtel történő szoros együttműködés, melynek központja szintén a Schneider Electric Power Drives Vienna integrált részét képezi, mintegy 60 fővel, globális hatáskörrel. Emellett pedig a GSC Budapest HUB élén szerzett tapasztalataim szintén segíthetik a bécsi gyárunk további üzleti növekedését” – mondta el kinevezése kapcsán Oltvai Márton.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27