Radikálisan javult a hatékonyság és az eredményesség a gyárakban AI megoldásokkal

forrás: Prím Online, 2024. július 14. 15:50

Az elmúlt évek során a Zyxel Networks, a biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója világszerte átalakította a gyártóüzemeket. A kis önálló gyáraktól a több telephelyen működő hatalmas üzemekig, a bútorgyártóktól a húsfeldolgozókig ezek a gyártók most villámgyors csatlakozási lehetőséget és intuitív, központosított hálózatirányítást élveznek gyáraikban és raktáraikban, ami radikális javulást eredményez a hatékonyságban és az eredményességben.

A gyártóvállalatok közel 60%-a vizsgálja, hogyan használhatná a mesterséges intelligenciát a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Ez azonban a kisebb szervezetek számára ijesztő perspektíva a hálózati infrastruktúra magas beruházási költségei, a megfelelő szakember hiány és a biztonsági aggályok miatt. A Zyxel Networks felszámolja ezeket a belépési akadályokat azzal, hogy elérhető, skálázható és biztonságos hálózati megoldásokat kínál, amelyek egyszerűsítik az AI bevezetését a gyártási környezetekben.

 

Könnyed, központosított hálózati menedzsment

 

A gyártási helyszíneken köztudottan nehéz hálózatot építeni. A zord környezet súlyosbítja a hálózati megbízhatóság és üzemidő fenntartásának kihívását. A Zyxel Networks nagy teljesítményű megoldásai, különösen a Nebula felhőalapú hálózati megoldás lehetővé teszi a gyárak és raktárak számára, hogy leküzdjék ezeket a kihívásokat. 

 

A Nebula zéró érintéses üzembe helyezése és központi kezelése lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy percek alatt beállítsák az eszközöket, és egész hálózatokat felügyeljenek egyetlen platformon. A mesterséges intelligencia által vezérelt vezeték nélküli lehetőségek, az auto-heal kapcsolat és a kliens beépítési útelemző funkciói lehetővé teszik a valós idejű nyomon követést és hibaelhárítás.

 

A Nebula több mint 100 kompatibilis hálózati eszközzel rendelkezik, beleértve a WiFi 7 AP-ket, a multigigabites L3/L2/asztalos switcheket, a biztonsági tűzfalakat és az 5G mobil routereket, így kiellégíti a gyártóüzemek különböző kapcsolódási igényeit, még azokon a távoli területeken is, ahová a WiFi nem ér el. 

 

 

A finomságoktól a textíliákig – mindez a Zyxel Networks által működtetve

 

A gyárak és raktárak Ázsiában, az EMEA- és az amerikai kontinensen bíznak a Zyxel Networksben a teljesítmény és a hatékonyság növelése terén is. Ide tartozik például az automatizált válogatás és csomagolás, a megszakítás nélküli termelés és az olyan fenyegetésekkel szembeni kiváló védelem, mint amilyenek például a zsarolóvírusok.

 

Törökországban a Zyxel Networks megoldásaival tovább növelte a Baltalı Group textilgyártó vállalat telephelyeinek hatékonyságát. "A Nebulával bárhol is legyenek a gyáraink hálózatai, egyetlen felületről kezeln tudjuk őket" – mondta Kadir Öztürk IT-ellenőrzési szakértő. "Ez az új infrastruktúra azt is lehetővé tette számunkra, hogy külön VLAN-okat hozzunk létre, és szupergyors 10G-s kapcsolatokat biztosítsunk az egész hálózaton."

 

Olaszországban a Rotogal neves szalaggyártó vállalat a teljes Nebula csomagot alkalmazza a precíziós gépek összekapcsolására és felügyeletére 25 000 négyzetméteres alapterületén.

 

Egy indiai vegyipari vállalat a Nebulát választotta a kilenc gyártóüzem több mint 1200 csomópontjának zavartalan összeköttetésének biztosítására. 

 

Az SR Suntour Cycling, egy nemzetközi vállalat, amely világszerte kiváló minőségű kerékpáralkatrészeket gyárt a szabadtéri sportok szerelmesei számára. A cég a Zyxel Networks megoldásaival oldotta meg a felügyeleti hálózat kihívásait vietnami gyártóüzemében. "A hálózat sebessége és stabilitása jelentősen javult" – mondta Junhao Chang, az SR Suntour Cycling informatikai vezetője. "Az új hálózat valós idejű felügyeletet biztosít, a felvételek biztonsági mentési idejét több óráról néhány percre csökkenti, és a hálózat kezelése is sokkal egyszerűbbé vált."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27