A Model Solution okos szemüvegek közös fejlesztéséről kötött megállapodást a Virnect-tel

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 1. 14:59

A Hankook & Company Group komplett hardverplatformot kínáló leányvállalata, a Model Solution, megállapodást kötött a mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valóság (XR) technológiával foglalkozó Virnect vállalattal. A két vállalat okos szemüvegek kutatás-fejlesztésében fog együttműködni a Model Solution dél-koreai Bucheonban található létesítményében.

Olyan AR-eszköz kifejlesztését, sorozatgyártását és forgalomba hozatalát tervezik, amelyet szemüvegként lehet viselni, és amely számos iparágban, többek között a félvezető-, a kijelző- és a bioiparban lesz használható. A Model Solution feladata a szükséges hardverek megtervezése, fejlesztése és gyártása, a Virnect pedig alkalmazásokat fejleszt a termékhez, valamint megtervezi a felhasználói felületet (UI) és a felhasználói élményt (UX).

 

Az ennek eredményeként megszülető okoseszközök mindkét vállalat innovatív technológiáit tartalmazzák. A várható előnyök között szerepel a költségmegtakarítás, a termelékenység javítása és a kényelmesebb használat mind a fogyasztók, mind a nagy létesítményeket üzemeltető globális vállalatok számára.

 

 

A Virnect-tel való együttműködéssel a Model Solution célja, hogy megerősítse versenyképességét a globális AR és XR piacon, miközben kamatoztatja azt a technológiát és tudást, amelyet 2021 óta az ipari AR-eszközök fejlesztésével szerzett.

 

„A Virnect rendelkezik digitális iker (Digital Twin), mesterséges intelligencia (AI) és kiterjesztett valóság (AR) megoldásokkal, ezért kiváló partner számunkra a digitális transzformációban. Ez a megállapodás kiindulópont mindkét vállalat számára, hogy AR-XR-specialistaként képesek legyünk hardvert és szoftvert is szállítani” – mondta Byungil Woo, a Model Solution vezérigazgatója. „Az együttműködés eredményeként a globális piacot megcélzó innovatív eszközöket fogunk bevezetni.”

 

Model Solution: testreszabott megoldások az AR, a robotika és az orvosi eszközök területén

 

A Model Solution innovatív hardverplatform-vállalatként lett ismert és elismert cég, amely több mint 1000 partnert győzött meg világszerte. Ezek között szerepel többek között az autógyártó Hyundai Motor Group, valamint olyan techóriások, mint a Google, az Amazon, a Samsung Electronics és az LG Electronics. Az utóbbi évek növekedése az okostelefonok, laptopok és egyéb kommunikációs mobileszközök területén elért kiemelkedő teljesítménynek köszönhető. Ezen túlmenően a cég stretégiai feldatokat tűzött ki az AR, a robotika és az orvosi eszközök terén, és továbbra is komoly összegeket fektet a kutatásba és a fejlesztésbe.

 

A Model Solution fejlesztette ki az MS-AR20SE modellt, a fejre szerelhető ipari AR-kijelzőt, amelyet jelenleg a Hankook Tire & Technology dél-koreai (Geumsan) és egyesült államokbeli (Tennessee) üzemeiben tesztelnek. A terméket az év második felében tervezik bevezetni Dél-Koreában. Az eszköz ipari telephelyeken szükséges alapfunkciókkal rendelkezik, mint például a távoli segítségnyújtás és a biztonsági vizsgálatok. A Model Solution emellett mérlegeli, hogy felhasználva a Virnect szoftverét a távoli segítségnyújtó alkalmazáshoz további termékfejlesztést hajt végre.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Eurowag elhozza a digitalizációt a teherfuvarozásba

Az Eurowag, a kereskedelmi közúti fuvarozási (CRT) iparág vezető európai technológiai szolgáltatója a hannoveri IAA Transportation 2024 kiállításon jelentette be az ágazatban elsőként megvalósuló digitális platformjának ütemezett  bevezetését. Az Eurowag Office arra törekszik, hogy egy olyan digitális platformot biztosítson a teherfuvarozó vállalatok számára, amely a flottaüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok teljes részét lefedi, ezáltal enyhíti a rájuk nehezedő nyomást és hozzájárul a hatékonysági hiányosságok csökkentéséhez. A platform alap funkciói ingyenesen elérhetők lesznek az Eurowag új és meglévő ügyfelei számára.

2024. szeptember 19. 10:07

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34