Felével növelte forgalmát az első félévben az Omoda gyártója, a Chery Group

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 5. 10:21

Kiugróan jó eredményt ért el az idei első félévben a legnagyobb kínai autóexportőr, a Chery Group, a társaság közel felével növelte globális eladásait. A vállalat autóiból már több mint 14 milliót használnak világszerte.

Az idei első félévben 1,1 millió autót adott el a Chery Group globális szinten, ez 48,4 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbit. Első alkalommal fordult elő, hogy a kínai autógyártó féléves értékesítése átlépte az egymilliós határt. A január-júniusi időszakban elért kiugróan jó eredmények egyben azt is jelentik, hogy a vállalat autóiból világszerte már több mint 14 millió fut az utakon. 

 

A gyártó portfóliójában számos márka található, ezek közül a Chery-ből fogy a legtöbb. Az idei első félévben közel 708 ezer Chery autót adott el a cég, ami 41,9 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi eredményt. 

 

 

A Chery Group stratégiájában kiemelt figyelmet kap a globális jelenlét erősítése. A cég ennek jegyében több mint 3000 vendéget hívott meg a Pekingi Autókiállításra idén áprilisban, köztük tíz ország – például Spanyolország, Ausztrália és Dél-Afrika – diplomatáit, hogy részt vegyenek a standon zajló tevékenységekben. 2024 júniusában a Chery történelmi jelentőségű szándéknyilatkozatot írt alá a JLR-rel, megnyitva az utat egy innovatív partnerség előtt. A javasolt új licencszerződés értelmében a CJLR nevű vegyesvállalat a Chery EV-architektúráján alapuló elektromos járművek gyártására fog összpontosítani, kizárólag a Freelander név alatt. 

 

A kiváló üzleti eredmények, a sikeres kapcsolatépítés és az előremutató partnerségek jelentős mértékben erősítik a Chery márkát. Ennek köszönhetően a brand sorban másodszor végzett az első helyen a „Google x Kantar BrandZ Top 50 Chinese Global Brand Builders” rangsorban az autóipai kategóriában. 

 

 

A Chery Group nemzetközi terveiben fontos szerepet játszik az európai piac meghódítása. Ennek jegyében idén szeptembertől Magyarországon is kapható lesz a vállalat Omoda 5 modellje. Az OMODA 5 forgalmazását Magyarországon a Genius Automotive Europe látja el. A Chery által gyártott OMODA márka első körben Budapesten több helyszínen, valamint Kecskeméten lesz elérhető. A közeljövőben a hálózat tovább fog bővülni és számos megyeszékhelyen lehet majd megvenni ezeket az autókat. Az Omoda 5 ára 1,6-os benzines crossover, alapfelszereltséggel 10 millió forint lesz. Várhatóan idén novembertől a jármű tisztán elektromos változata is kapható lesz majd nálunk.

Kulcsszavak: Chery Group autó

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34