Megérkezett az Unitree Go2 robotkutya négykerekű változata

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 7. 17:18

Az Unitree Go2-W platformot arra tervezték, hogy a legnehezebb terepviszonyok között is képes legyen a nem kerekes változathoz hasonló agilitással venni az akadályokat, valamint ellátni az előre programozott automatizált feladatokat.  Az új típus – a kerekeknek köszönhetően – már akár 70 cm magas akadályokon is könnyedén képes áthaladni.

Tavaly ősszel jelent meg a kínai Unitree robotikai cég második generációs robotkutyája, a Go2 típus, amely a lenyűgöző trükkjeivel és GPT képességeivel keltette fel a fogyasztók figyelmét. A vállalat most Unitree Go2-W néven piacra dobta a kerekes változatot, amely egyes felhasználási szituációkban az alapmodellhez képest jóval hatékonyabb lehet.

 

A legfontosabb újítás, hogy a 3 kg-os hasznos teher szállítására képes Unitree Go2-W a kerekeknek köszönhetően, akár 70 cm magas akadályokon is képes áthaladni. Ezzel szemben a nem kerekes változat csak 17 cm magas lépcsőket, vagy egyéb akadályokat tud átlépni. Kerekes üzemmódban a Go2-W lábai aktív lengéscsillapítóként is működnek, mentesítve a karosszéria és a fedélzeten lévő érzékelők rázkódását.

 

 

A robot lábainak végén 7 colos gumiabroncsokkal szerelt motorok találhatóak, így a Go2-W síkban is tud haladni, de igazítani is tudja a kerekek dőlésszögét a terepviszonyoknak megfelelően. A kerekeket hajtó motorok blokkolhatóak, így az sem jelent gondot, hogy a robot nagyobb kihívást jelentő terepen mozogjon, lépcsőn másszon, vagy akrobatikus manővereket hajtson végre. A kerekes felépítés továbbá egyenes felületeken sokkal hatékonyabban, kevesebb energia felhasználásával képes gurulni, mint az alapmodell.

 

A Go2-höz hasonlóan a W változat is a Unitree saját fejlesztésű 4D LiDAR-jával és nagylátószögű kamerákkal van ellátva, valamint nyolcmagos processzort, Wi-Fi-t, 4G-t és Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatot is tartalmaz. A 15 000 mAh-s akkumulátora, akár négy órányi üzemidőt biztosít, valamint támogatja a gyorstöltést a minimális állásidő érdekében.

 

A készülék első világítással is rendelkezik, amelynek köszönhetően sötétben is képes a munkavégzésre. A specifikációk tartalmaznak egy hangfunkciót, ez megegyezik a nem kerekes modellben található nyelvi GPT motorral.

 

A Unitree termékeit az elmúlt években széles körben használják olyan egyetemek és vállalatok, mint a Berkeley University of California, a Massachuesettes Institute of Technlogy, a Stanford University, The University of Tokyo, a Nanyang Tehnological University Singapore Honda Research Institute, a Google, a Facebook, az Amazon, az Nvidia, a Leica, vagy a DHL.  A típus már rendelhető a márka közép-európai képviseleténél, az INFUZE Robotics-nál.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Együttműködési megállapodást jelentett be a SentinelOne és a Lenovo

Többéves együttműködést jelentett be a SentinelOne és a Lenovo, amely keretében Lenovo felhasználók millióinak teszik elérhetővé világszerte a mesterséges intelligencia által vezérelt végpont alapú biztonságot. A Lenovo a SentinelOne iparágvezető Singularity Platformját és generatív AI funkcióit (Purple AI) építi be új PC-ibe, valamint olyan frissítéseket kínál a felhasználóknak, amivel bővíthetik a ThinkShield biztonsági portfólióját és autonóm módon védhetik meg az eszközöket a modern támadásoktól.

2024. szeptember 18. 11:36

Magyar biotech startup került be az AWS globális AI programjába

Az Amazon Web Services (AWS) bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciával rákellenes megoldásokat kutató biotech céget, a Turbine-t, egyetlen magyarként beválasztották az AWS Global Generative AI Accelerator 10 hetes programjába, amelybe globálisan mindössze 80 vállalkozás került be idén.

2024. szeptember 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34