Közösség, vitakultúra és szórakozás: halljuk a Z generációt!

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 17. 12:00

Milyen lesz az életünk 5–10 év múlva? Az AI betöltheti a pályakezdők pozícióit a munkaerőpiacon? A közösségi média épít vagy rombol? Ezekkel a mindannyiunkat érintő témákkal érkezik és Co Lee setjével zárul a Samsung Z generációnak*  szóló kezdeményezése, a Jövőálló Akadémia harmadik rendezvénye, a Jövőálló.Hang

A Samsung Jövőálló Akadémia platformja arra született, hogy összegyűjtse mindazt, ami a Z generáció segítségére lehet ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki magából. A vállalat hisz abban is, hogy a jövő formálásának egyik legfontosabb eszköze a közösségteremtés: a kezdeményezés mellett online és offline eseményei is a friss hangvételű eszmecserékkel mély diskurzusokat indítottak el olyan tételmondatok mentén, mint A humorban mindent szabad, A mai fiatalok túl sokat foglalkoznak a mentális egészségükkel vagy A férfi felelőssége eltartani a családot.

 

„Manapság, hogyha egy innovatív – és nem ilyen barbári – társadalomban akarunk élni, akkor egy olyan utópiát kell létrehoznunk, ahol ezeket az ego alapú kisajátításokat elengedjük, és így nézhetünk előre egy új jövőbe” – vetette fel Trunk Tomi (Dablty) a monogámia kapcsán a vitakultúrára építő DiSPUTA c. műsorban. A három csapat között (Megálmodók, Megmondók és Megoldók) zajló szóbeli összecsapások során többek között a jó párkapcsolat ismérveit is körbejárták. 

 

Hallgatóságból résztvevőkké válhattak az érdeklődők a májusi Jövőálló.Start rendezvényen a Budapest Parkban. A Jövőálló.Hang esemény látogatóinak még több lehetősége nyílik hallatni a hangjukat: a jövő kérdéseit megint ismert gondolkodókkal, véleményformálókkal vitathatják meg, a DiSPUTA Extrában, a vitaműsor exkluzív kiadásában pedig a közönség tagjai alkotják az esküdtszéket, ők szavazzák meg, ki érvelt jobban, kinek az igazsága nyer.  

 

 

Adj hangot a holnapnak!

 

Az augusztus 27-én a Budapest Parkban tartott eseményen interaktív szakmai workshopok is várják a résztvevőket olyan hasznos ismeretek elsajátításáért, mint például az érveléstechnika, a Canva grafikai program használata vagy egy állásinterjún való helytállás szabályai. Kánai András jövőkutató mellett többek közt Molnár Janka fizikus/TikTokker, Trunk Tomi (Dablty) sneakerhead/síversenyző, Ungvárszki Dani (Ungdani) influenszer, Gyarmati Fanni startupper, Valkusz Milán énekes jövőformáló emeli az esemény fényét, a résztevők ezúttal velük folytathatnak izgalmas eszmecseréket, többek közt a kitelepült DISPUTA Extra keretében.

 

A méltó, zenés zárásról a magyar hiphop egyik legizgalmasabb figurája, Co Lee gondoskodik. A programokat házigazdaként Miskovits Marci influenszer, műsorvezető vezényli, aki egy K-OSZ podcast különkiadással is készül. Három zónában különféle izgalmas aktivitásokban lehet részt venni a gaming saroktól látványos fotópontokon át a DiSPUTA társasig, és természetesen jövőálló Samsung okoseszközöket, illetve AI funkciókat is kipróbálhatnak az érdeklődők. Az esemény ráadásul értékes Samsung nyereményt, egy AI funkciókkal ellátott, frissen debütált Samsung Galaxy Z Flip6  telefont is tartogat annak a szerencsésnek, aki a Jövőálló.Hang eseményen készített Insta Story-jával fődíjasként végez. 

 

 

Megálmodták, megmondták, megoldották – hogyan született a Jövőálló.Akadémia? 

 

A Jövőálló Akadémia életre hívásában többek között a Samsung átfogó kutatása**  mutatott irányt, amely azt vizsgálta, mi érdekli, aggasztja, vagy épp motiválja az Alfa generáció idősebb, illetve a Z generáció fiatalabb tagjait a jövőjüket illetően. Az eredmények arról tanúskodtak, hogy a közhiedelemmel ellentétben a hagyományos értékek nagyon is fontosak a fiatalok számára. A válaszadók 60%-ának a barátokkal eltöltött idő jelenti a legnagyobb örömöt a mindennapokban. Míg gyakran éri őket a vád, hogy folyton a telefonjukon lógnak és valódi kapcsolatok építése helyett csak a közösségi médiát bújják, a felmérésből kiderült: a social media is a közösség építésének eszközeként fontos a generáció számára. 

 

 

A Jövőálló Akadémia sokszínű közösséget épített, fontos témákban mutatott rá új perspektívákra vagy éppen segített eligazodni több korosztály tagjainak is. Hogyan tudod formálni a saját jövődet? Hogyan értheted meg a világ működését, a holnap építését a Minecrafton keresztül? Miért is érdemes örülni az AI fejlődésének? A politikai korrektség a túlérzékenységgel egyenlő? Vagy: létezik-e egyáltalán jó ismerkedős duma? Ez csak pár gondolatindító kérdés azok közül, amelyeket a Jövőálló Akadémia műsorai és szereplői közösen boncolgattak friss hangvételű műsorok, eszmecserék keretében. A kezdeményezés egyik igazi sikereként könyvelhető el a generációk között létrejött kommunikáció: értő figyelemmel fordultak egymás felé.

 

A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött: https://jovoalloakademia.hu/jovoallohang 

________________________

*A Z generációba az 1995 és 2009 között születetteket sorolják, a 2010 után születetteket "alfa" generációnak (Generation Alpha) szokták nevezni

**A Samsung a Trend International kutatócég segítségével 2024 márciusában, 1200 fő megkérdezésével végzett generációs jövőkép kutatása

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az autósportok szerelmeseit szólítják meg a legújabb Edifice karórák

A japán óramárka együttműködése már messzire nyúlik a TOM versenycsapattal. A Casio különleges módon, egy limitált szériás változattal kíván tisztelegni a TOM félévszázados fennállása előtt. „Ez a különleges kiadású karóra ötvözi a nagy teljesítményt, az elegáns dizájnt és a motorsport iránti szenvedélyt” – emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2024. szeptember 18. 20:16

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

A Michigani Egyetem szerint pontosak a Galaxy Watch okosórák mérési adatai

A Michigani Egyetem Emberi Teljesítmény és Sporttudományi Központjának (HPSSC – Human Performance & Sport Science Center) – amely híres az integrált és átfogó sport-, edzés- és emberi teljesítményhez kapcsolódó kutatásairól és magas szintű oktatásáról – vizsgálata igazolta a Samsung Galaxy Watch okosórák egészségügyi, mérési adatainak pontosságát.

2024. szeptember 18. 16:44

Internethasználat: az első tíz között Magyarország az Európai Unióban

Az elmúlt évtizedben gyorsabban nőtt az internethasználók aránya Magyarországon, mint más uniós országokban, így hazánk a webhasználat terén nagyot lépett előre – egyebek között ez derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányából, amely huszonöt uniós ország 2023-as internethasználati statisztikáit elemezte.

2024. szeptember 18. 14:59

K&H: az óvatosság már kevés a csalókkal szemben, többre van szükség

A mesterséges intelligencia megjelenése a pénzügyi csalók eszköztárában odavezetett, hogy a laikusok már nem bízhatnak abban, amit látnak vagy hallanak, mert hamis lehet. A K&H Bank segít, hogy egyszerű módszerekkel felismerhesd a támadásokat.

2024. szeptember 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34