A Toshiba júliusban mutatja be PDA-ját

Kollár Csaba, 2001. április 25. 21:24
A Toshiba bejelentette, hogy a hosszú várakozások után elkészült PDA-jával, melyet júliusban már a boltokban is meg lehet venni.
A Microsoft és a Toshiba még tavaly júliusban kötött egy együttműködési szerződést, aminek az értelmében színes, alacsony működési hőmérsékletű, vékonyréteg tranzisztoros folyadékkristályos kijelzőket fejlesztenek eBook-ok és PDA-k számára. Úgy tűnik, hogy az első prototípus elkészült, az eddigi tesztek sikeresek, így a bejelentett júliusi indulás reálisnak tűnik. Értesüléseink szerint a PDA a Microsoft zseb-PC platformján működik majd; a Windows CE operációs rendszeren. A Toshiba a tervek szerint a készüléket elsőként az Észak Amerikai piacon kívánja bemutatni, majd ezt követően Japánban. A PDA árát, a lehetséges fizetési konstrukciókat, és a készülékhez kapható kiegészítőkről egyelőre nem kívánt a cég sajtószóvivője nyilatkozni.

Habár a Toshiba az egyik olyan cég, amelyik tradíciókkal rendelkezik a laptopok gyártásában, eddig a PDA piacon nem mutatott fel jelentős eredményeket. A Microsofttal kötött megállapodása megerősítheti e piacon is pozícióit, ugyanakkor a Toshiba elkötelezettsége a Microsoft mellett meg is oszthatja a fogyasztókat, akiknek jelentős része jobbnak tartja a Palm operációs rendszert, vagy a nyílt forráskódú Linuxot.

Kulcsszavak: Toshiba Microsoft pda +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36