A Nokia nem akar árháborút

Zsigó József, 2001. július 19. 21:12
A Nokia bízik termékeinek minőségében és kelendőségében, így nem kíván részt venni a versenytársak által indított árháborúban.
A finn cég, a világ legnagyobb mobilgyártója - minden harmadik ilyen készülék a társaság logóját viseli - ma bejelentette, nem kívánja csökkenteni árait. A lassuló piacon a konkurensek egymást licitálták alul, hogy csökkentsék raktári készleteiket.

A világ második mobilgyártója, a Motorola szintén ehhez az eszközhöz nyúlt. Nem is maradt el az eredmény: a pénzügyi nehézségekkel küzdő amerikai cég részvényeinek az ára emelkedett, és hasonló teljesítményt várnak a második negyedévben is.

Jorma Ollila, a Nokia egyik vezetője úgy nyilatkozott, nem fél az árháborútól. „Versenytársaink olyan telefonokat adnak áron alul, amire most nagy a kereslet, vagy olyan készülékeket próbálnak kiárusítani, amelyek már senkinek sem kellenek. Ez nem mehet így soká, vagy tönkremennek a cégek, vagy ésszerű raktárkészletet tartanak” - mondta riportereknek. „Mi nem akarunk árainkon addig változtatni, amíg piaci részesedésünk 35 százalék fölött van”.

A tőzsde pozitívan fogadta a kijelentést, annak ellenére, hogy az év hátralévő részét korántsem tartják problémamentesnek - adja hírül a CNet.

A Nokia ma kiadott sajtóközleménye szerint a társaság adózás előtti nyeresége megközelíti az 1,2 milliárd eurót.

Kulcsszavak: +fohir +céginfo Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40