Code Red féregvírus: 350 ezer lebénult szerver

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. július 27. 20:10
A felmérések szerint július 19-én a Code Red nevű féregvírus hatására 350 ezer megfertőzött szerver eredeti működése megbénult, és a szerverek a Fehér Ház egyik oldala ellen intéztek szervertúlterheléses támadást.
A támadás olyan mértékű volt, hogy voltak olyan szakértők, akik az internet részleges lebénulását sem tartották elképzelhetetlennek mellékhatásként. A féreg a vírusok legjobb fegyverét vetette be, a meglepetést. A fertőzött gépek száma lassan emelkedett, míg 19-én rajtaütésszerűen nőtt a szerverfertőzések száma.

A szakértők egyre súlyosabb kérdésként vetik fel az internet üzembiztonságának problémáját. A 19-én bekövetkezett szerversokk még így is sokak szerint szerencsésen folyt le, Vern Paxson, a Lawrence Berkeley National Laboratory munkatársa szerint ha egy kicsit jobban írják meg a vírust, akár az egész internet leállhatott volna. A biztonságos internet egyelőre inkább szerencse kérdése, mint biztosra vehető tény. A Code Red története több mint figyelmeztetés, különösen mivel a szakértők szerint a vírus nem szűnt meg, csupán hibernálta magát, következő aktiválódási időpontja augusztus 1-jére várható.

Kulcsszavak: szerver security vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59