Indiai szoftverfejlesztés Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 13. 08:41
Az Indiai Tata Consulting Services számítástechnikai konszern az elkövetkezendő két évben 100 millió dollárt fektet be egy magyarországi szoftverfejlesztő központ létrehozásába.
Lakshimi M. Puri asszony, India budapesti nagykövete pénteken Egerben elmondta: ez azt jelenti, hogy Budapesten lesz az évente 500 millió dollár forgalmat lebonyolító cég európai kutatás-fejlesztési központja. A multinacionális társaság a döntést a magyar számítástechnika és a magyar szakemberek jó hírére alapozta - hangsúlyozta. A kutatás-fejlesztési központban - amelyet országos hálózat segít majd - 500 magyar informatikust kívánnak foglalkoztatni. A szakemberek kiválasztása érdekében a cég, illetve a nagykövetség már felvette a kapcsolatot a magyar felsőoktatási intézményekkel - mondta a diplomata.

A nagykövet asszony a továbbiakban arról szólt: az Európa kapujában álló Magyarország és a rohamléptekkel fejlődő India gazdasági kapcsolatai intenzív fejlődés előtt állnak. India a világ 4. legnagyobb fejlődő gazdasága. Történelmi okok miatt együtt él ugyan a szegénység és a viszonylagos jólét, ám az országban 350 milliós középosztály van, akik komoly vásárlóerőt képviselnek és az előrejelzések szerint 2005-ig számuk 500 millióra nő. Ez pedig meghaladja az Európai Unió lakosságának számát - mutatott rá.

A nagykövet asszony végül kifejezte reményét, hogy Orbán Viktor miniszterelnök októberre tervezett indiai látogatása lökést ad a magyar-indiai gazdasági kapcsolatoknak. A sajtótájékoztatóra az Egerben rendezett Indiai nap alkalmából került sor. A rendezvény keretében kiállítás nyílt Hummel Rozália magyar és Brunner Erzsébet magyar származású indiai képzőművészek munkáiból.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38