Összefogás a számítógépes könyvelésért

forrás Prim Online, 2011. június 3. 14:26

A Penta Unió és az Infotéka ma bejelentett együttműködése lehetővé teszi, hogy a számviteli szakképzésből olyan szakemberek kerüljenek ki, akik nemcsak elméleti tudással, hanem gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek, így előnnyel indulnak a többiekkel szemben a munkaerőpiacon.

A Penta Unió Zrt. és az Infotéka Kft. összefogott annak érdekében, hogy a mérlegképes könyvelő képesítést megszerző tanulóikat segítsék abban, hogy piacképes gyakorlati tudáshoz jussanak. Bármilyen hihetetlen ugyanis, a számítógépes gyakorlatot máig nem írják elő sem a szakmai, sem a vizsgakövetelmények.

Az együttműködés lehetővé teszi a mérlegképes könyvelő képzésen résztvevők számára, hogy a szakképzettséget igazoló bizonyítvány megszerzése során ingyenesen gyakorlatot szerezhessenek a számítógépes könyvelésben. A Penta Unió emellett a pénzügyi-számviteli ügyintézők képzésében a kötelezően előírt számítógépes programcsomag modul oktatásán túl nagyobb óraszámban biztosítja a számítógépes könyvelés tanulását.

„A munkaerőpiacon komoly előnyt jelent a gyakorlat, ezért is határoztuk el az összefogást” - nyilatkozta dr. Herich Györgyné, a Penta Unió Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, az évi közel félmilliárd forint forgalmat lebonyolító társaság évente körülbelül 600 mérlegképes könyvelőt és 500 pénzügyi-számviteli ügyintézőt képez, azaz évente több mint ezer embernek tudják az elhelyezkedési esélyét növelni a számviteli szakmákban.

Dr. Herich Györgyné elmondta, hogy azért esett a választásuk az Infotéka szoftvereire, mert azok széles körben elterjedtek, és a társaság stabilan, több mint húsz éve jelen van a piacon. Emellett az Infotéka Kontír könyvviteli program felülete egyszerű és áttekinthető, ezért a szoftvert kiválóan lehet felhasználni a tanulásban is. Az Infotéka nemcsak a könyvelés, hanem a számlázás és bérszámfejtés területére is biztosítja szoftvereinek felhasználását, ami azért fontos, mert a pénzügyi–számviteli ügyintézők bérügyvitelt is tanulnak, és vizsgáznak is belőle.

„Tapasztalatból tudom, hogy ma még nem eléggé gyakorlatorientált a számviteli képzés” - mondta Laczkó János, az Infotéka ügyvezetője. Véleménye szerint a most végző mérlegképes könyvelők ugyan felhasználói szinten már értenek a számítógéphez, de a számítógépes könyvelés elsajátítása túlmutat az Office programok ismeretén, így meg kellett teremteni a külön képzés lehetőségét. A két cég együttműködésének köszönhetően a következő évben már gyakorlati, használható tudással felvértezett könyvelők kerülnek ki az iskolapadból.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.infoteka.hu
http://www.penta.hu
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36