Okos karórán dolgozik a Dell?

Farkas Norman, 2013. július 11. 14:10

Úgy tűnik, hogy a PC-piac fokozatos gyengülése arra késztette a Dellt, hogy a hordható mobil eszközök frontján próbáljon szerencsét. A cég alelnöke elárulta, hogy a viselhető kütyükben nagy lehetőséget látnak, s ez nem is meglepő, hiszen már több ismert gyártó rápörgött erre a termékkategória.

Sam Burd, a Dell PC részlegének alelnöke elárulta a Guardian magazinnak, hogy cége számára vonzó a viselhető eszközök piaca, így elképzelhető, hogy hamarosan előrukkolnak ilyen kütyükkel, például egy okos karórával. Cseppet sem meglepő, hogy a vállalat nyitottá vált erre a termékkategóriára, hiszen a P-piac folyamatosan zsugorodik, s a klasszikus számítógépeket egyre inkább kiszorítják a buliból a mobil eszközök. Napjainkban még a csapból is hordozható készülékek folynak, s egyre elterjedtebbek a viselhető masinák, mint például az okos karórák (pl. Sony SmartWatch 2, Pebble, I’m Watch), ráadásul egyre több gyártó – köztük a Microsoft, a Google, az Apple, LG, a Philips és a Samsung is – készül saját megoldásokkal.

 

 

Burd szerint izgalmas, hogy napjainkban milyen apró méretben létezhetnek számítógépek, s kihívást lát egy megfelelő áron kínálható és valóban jó, hordható készülék megalkotásában. Az alelnök arra is kitért, hogy bár vitathatatlan a mobil eszközök folyamatos térnyerése, meglátása szerint az elkövetkező 5 évben valószínűleg nem számíthatunk akkora innovációra, mint amekkorát anno az iPad megjelenése hozott.

 

Forrás: Business Insider

Kulcsszavak: okos karóra Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36