Világrekord kísérlet a Déli-sarkon az Intel technológiájával

forrás: Prím Online, 2013. november 19. 12:06

Ben Saunders és Tarka L’Herpiniere sarkkutatók megkezdték világrekord kísérletet jelentő útjukat az antarktiszi Scott’s Hutból, s a földrész széléről egészen a sarkkör legdélibb pontjáig utaznak, majd pedig onnan vissza a legújabb Intel technológia segítségével. 

Az 1800 mérföldes út a világtörténelem leghosszabb, támogatás nélküli sarkköri utazása, egyben a legendás Robert Falcon Scott kapitány emblematikus és szerencsétlenül végződő 1910-12-es Terra Nova expedíciójának első alkalommal történő megismétlése.

 

Ben sok milliós közönséggel fogja megosztani az utazás minden részletét a 4. generációs Intel Core processzorra épülő Ulrabook segítségével, ami lehetővé teszi számára, hogy képeket és videoriportokat közöljön online (a tartalmak itt tekinthetők meg). Ben egy Intel technológiára épülő Sony VAIO Pro Ultrabookot és egy Panasonic Toughbook AX2 2 in 1-t visz magával a világ legkiterjedtebb pusztaságába – ez az első számítógépes technológia, amely kutatásra és egyben személyes használatra is szolgál.

 

 

A nemzetközi csatornák mellett az expedícióról folyamatosan beszámol az Intel Hungary Facebook-oldala és Youtube-csatornája is. A hazai internetezõk azonban nemcsak nyomon követhetik élõben az expedíciót, hanem egy hamarosan induló nyereményjáték keretében támogathatják is az Intel Hungary Facebook-oldalán azt. A különleges alkalmazásban a felhasználók egy interaktív térkép segítségével személyre szabott üzenetet küldhetnek a sarkkutatónak, amellyel részt vesznek az értékes nyereményekért zajló sorsoláson is. A játék fõdíja szintén egy 4. generációs Intel Core processzorral felszerelt Ultrabook.

 

Simon Shipley, az Intel EMEA Kommunikációs Stratégiájának vezetője elmondta: „Bent és Tarkát a legújabb, 4. generációs Intel Core processzor technológiával szereltük fel, ami lehetővé teszi számukra, hogy soha nem látott részletességgel tudjanak beszámolni útjukról. Az Intel 6 hónapja teszteli ezt a technológiát, mivel garantálni szeretnénk, hogy az Ultrabook kibírja a legszélsőségesebb időjárási körülményeket is, s hű társa lesz a felfedezőknek kalandjuk során.”

 

 

A duó napi szinten írja blogját, és terveik szerint rendszeresen közölnek majd képeket és videoanyagokat is (exkluzív anyagok az expedícióról), továbbá hírtémákat fognak küldeni a következő közösségi médiacsatornákon keresztül távollétük során: YouTubeTwitter FacebookInstagram G+. Érdemes követni őket, hiszen megtudhatjuk, mennyiben határozza meg az expedíció menetét a technológiai fejlődés, ami végbement Robert Falcon Scott Terra Novája óta. Amellett, hogy az Ultrabookok és a gyors adatátviteli antenna átvette a papír és a toll szerepét, a fekete-fehár fényképezőgépet DSLR fényképezőgép és videokamera, a pónikat és a motoros szánokat 2 ultrakönnyű szán, a naplót online blog, a fa síléceket pedig könnyű Ski Trab sílécek váltották fel.

 

 

Az expedíció védnöke Falcon Scott (Robert Falcon Scott kapitány unokája) és Robert Swan OBE (az első ember, aki bejárta az Északi- és a Déli-sarkot is, valamint a 2041 alapítója).

 

Ha valaki részt szeretne venni az utazáson, és szeretne a történelem része lenni, akkor az itt szponzorálhatja az expedíció egy-egy mérföldjét.

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50