A Magyar Telekom hálózatfejlesztését az Európai Beruházási Bank támogatja

forrás: Prím Online, 2013. december 13. 17:38

A Magyar Telekom hosszú lejáratú finanszírozási megállapodást írt alá ma Budapesten az Európai Beruházási Bankkal (EIB) a jövőbeni vezetékes és mobil szélessávú hálózatfejlesztési projektjeinek finanszírozására. 

A Magyar Telekom együttműködik az Európai Beruházási Bankkal a vezetékes és mobil szélessávú hálózatfejlesztésben. Az ehhez kapcsolódó szerződést Christopher Mattheisen vezérigazgató és Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes, illetve az EIB részéről Baranyay László alelnök írták alá. A Magyar Telekom a 200 millió euró (közel 60 milliárd forint) értékű hitelt a Deutsche Telekom AG-n mint pénzügyi közvetítőn keresztül veszi fel az EIB-től. A hitel forintban denominált, futamideje 5 év. 


A hitelfelvétel célja Magyar Telekom távközlési hálózatainak korszerűsítése és további fejlesztése, aminek köszönhetően országszerte jelentősen bővül a fejlett vezetékes (VDSL, FTTH, ED3) és mobil (3G és 4G) szélessávú infrastruktúra elérhetősége. A hitelből finanszírozott hálózatfejlesztési projektek megvalósítására a 2014–2016 közötti hároméves időszakban kerül sor.

 

A projektek keretében a lefedettség növelése mellett sor kerül a vezetékes és mobil hálózatok kapacitásának bővítésére, továbbá az érintett informatikai rendszerek fejlesztésére is, hogy azok meg tudjanak majd birkózni a felhasználók számának emelkedése és a 4G-képes okos eszközök gyors terjedése nyomán a következő években várható adatforgalom-növekedéssel, elősegítve a szolgáltatásminőség és a hálózatbiztonság további javítását is. 

 

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója úgy látja, hogya vezetékes és mobil szélessávú piacon erős vezető pozíciót értek el szolgáltatásaik minőségének és innovatív termékkínálatuknak köszönhetően. A következő években megvalósuló hálózatfejlesztéseink elősegítik a vezetékes és mobil szolgáltatások konvergenciáját, és lehetővé teszik az adat- és multimédia szolgáltatások iránti gyorsan növekvő piaci igények kielégítését. A korszerű távközlési hálózatok megnövelt lefedettsége jelentősen kibővíti a Magyar Telekom egyedülálló integrált szolgáltatásportfóliójának elérhetőségét. A fejlett szélessávú infrastruktúra további bővítése hozzájárul az ország versenyképességének javításához és a digitális esélyegyenlőség növeléséhez is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05