Már a hétszázadik wifis vasúti járművet is beüzemelte a MÁV

Végéhez közeledik a felújítási program

forrás: Prím Online, 2014. január 31. 15:32

A MÁV-START Zrt. mától hétszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet, így évente akár ötvenmillió utasnak lesz lehetősége ingyen netezni a vonatokon. A vasúttársaság szolgáltatásának bővítése összesen 735 vasúti kocsit érint, amely európai összehasonlításban is kiemelkedőnek számít. 

Elérte a mai napon az ingyenes internetelérést biztosító vasúti kocsik köre a hétszázat, így a felújítási programban megjelölt 735 jármű (személykocsi, illetve motorvonat) wifirouterrel történő felszerelése hamarosan a végéhez ér. A tavalyi lendületes fejlesztésnek köszönhetően hétről hétre jelentősen nőtt azoknak a kocsiknak a száma, amelyekben díjmentes internetezést biztosít a vasúttársaság. A szolgáltatás folyamatos kiépítése egyre több térséget érintett, így az InterCity forgalomban Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Szeged és Szombathely irányában és a teljes budapesti elővárosi hálózaton elérhetővé vált a wifi az utasok számára.

 

 

A fedélzeti internetet egyidejűleg egy vonaton akár több százan is igénybe vehetik, így naponta több tízezren tölthetik levelezéssel, portálok olvasásával, közösségi oldalak látogatásával vagy akár munkavégzéssel az utazással töltött időt. A vasúttársaság fejlesztése az utasok körében töretlen népszerűségnek örvend, hiszen amíg tavaly márciusban harmincezerszer csatlakoztak a wifire, ez decemberben már közel négyszázötvenezerre emelkedett. A csatlakozások száma összesítve pedig tavaly év végére meghaladta a kétmilliót. A tapasztalatok szerint, a rendszert péntekenként használják a legtöbben.

 

Az utasok könnyebb tájékozódása érdekében az ingyenes internet szolgáltatást biztosító kocsikat a járművek külső felületén, valamint az utastérbe kihelyezett wifi matricákkal jelzi a vasúttársaság.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05