Filmpályázat a biztonságosabb internet napjára

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 22. 14:33

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma versenyt hirdetett hazai középiskolások és felsőoktatásban tanulók számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére. A nevezési határidő január 25., az alkotásokat január 31-éig várják.

A szervezők háromperces kisfilmeket várnak az internet hasznáról és veszélyeiről animáció, rövidfilm vagy riportfilm műfajban, három témában. A kreatív internet kategóriájában az internet hasznos oldalát, a felelős mobilozás témakörében az okostelefon biztonságos használatát kell bemutatni: hogyan válasszunk alkalmazásokat, eszközöket, mi történhet egy szelfivel, miután kiposztoltuk. A "hozzunk létre egy jobb internetet" kategóriába minden olyan téma benevezhető, amely kapcsolódik a biztonságos internetezéshez, de nem tartozik az első kettőbe. A nevezési határidő január 25., a kész alkotásokat január 31. éjfélig kell elküldeni a sip@gyermekmento.hu címre - közölte kedden a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a SIP magyarországi programjának konzorciumvezetője az MTI-vel.

 



Az alkotópályázat mellett versenyt hirdetnek, amelynek keretében a felhasználókat arról kérdezik, hogy szemükben mitől jó és mitől rossz egy weboldal. Keresik az ország leginkább és a legkevésbé felhasználóbarát weboldalait: elég biztonságos-e a regisztráció az adott weboldalon, zaklatja-e a weboldal készítője kéretlen felugró ablakokkal a felhasználókat, vagy épp rendezett, minden böngészőben jól megnyitható az oldal. Ilyen kritériumok alapján várják a nevezéseket. A kiírás célja, hogy felhívja a figyelmet a felhasználóbarát online tartalmak fontosságára, ösztönözze a hazai üzemeltetőket, tervezőket és fejlesztőket a minél jobb honlapok előállítására. A javaslatok beérkezési határideje január 31.

Mindkét verseny eredményhirdetését a biztonságosabb internet napján, február 10-én tartják meg. A központi konferencia mellett számos programot felsorakoztató tematikus nap egy világméretű kampány része, melynek célja, hogy felhívja a gyerekek, szüleik és a szakemberek figyelmét az online technológiák és mobileszközök felelős és biztonságos használatára. A rendezvényt az Európai Bizottság Safer Internet Programja keretében évről évre az Insafe és az INHOPE (a Biztonságosabb Internet Centrumainak hálózata és az Internet Forródrótok Nemzetközi Egyesülete) koordinálja.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50