Microsoft Lumia 640 és Lumia 640 XL: Windows 10-re hangolva

forrás: Prím Online, 2015. március 6. 14:23

A Microsoft a Mobile World Congressen mutatta be két új középkategóriás Lumia okosteefonját, melyek frissítők lesznek a nagyobb hatákonysággal és személyesebb használattal kecsegtető Windows 10 operációs rendszerre.

A Mobile World Congress forgatagában debütált a Microsoft két új okostelefonja, a Lumia 540 és Lumia 640 XL. Mindkét készülék egyesíti az elengedhetetlen hardver tulajdonságokat – a kamera képességeivel és a kijelző méretének megválasztásával – és Microsoft szolgáltatásokat, mindezt elérhető áron. 

 

A készülékek előnyei:

 

- A dokumentumok, weboldalak, alkalmazások és játékok gyorsan és kényelmesen hozzáférhetők az 1GB memóriának és a négymagos, 1.2GHz-es Qualcomm Snapdragon processzornak köszönhetően.

 

- A fotók és videók bemutatása élmény a Lumia 640 készülék 5 hüvleykes méretű, és a Lumia 640 XL készülék 5.7 hüvelyk méretű HD kijelzőjén.

 

- A Lumia 640 okostelefon 2500 mAh-es és a Lumia 640 XL modell 3000 mAh-es akkumulátorának köszönhetően a készülékek egész nap használhatók.

 

- A Lumia 640 telefon 8 megapixeles, vagy a Lumia 640 XL készülék 13 megapixeles, ZEISS optikával ellátott kamerája még alacsony fényviszonyok között is részletgazdag fotókat készít. Mindkét készülék LED vakuval, a Skype videohívásokhoz is használható előlapi kamerával és előretelepített Lumia Camera szoftverrel rendelkezik.

- A készülékeken a legújabb Windows 8.1 operációs rendszer fut, Lumia Denim frissítéssel és az egy mozdulattal elérhető Action Centerrel, Word Flow billentyűzettel, valamint Élő Mappákkal. A Lumia 640 és Lumia 640 XL telefonok frissíthetők lesznek a Windows 10 operációs rendszerre, amely később az év folyamán elérhető lesz.

 

- A két SIM kártyás készülékek most először kapnak LTE támogatást. Ráadásul ezek a készülékek a Smart Dual SIM megoldással is rendelkeznek, ezért a felhasználók egyetlen hívásról vagy üzenetről sem maradnak le.

 

Windows 10-re hangolva

 

A Lumia 640 és Lumia 640 XL okostelefonok felhasználói a Windows Insider Programon keresztül kipróbálhatják a Windows 10 új funkcióit és innovációit, valamint még ebben az évben frissíthetik is készülékeiket az új rendszerre. A Windows 10 több új funkciót és fejlesztést kínál, mint például a megújult Office, Levelezés és Naptár, valamint Fényképek alkalmazásokat.

 

Továbbá, az új operációs rendszer internetprotokoll-alapú üzenetküldést tesz lehetővé Skype-ról és más, az üzenetküldő funkciókba integrált alkalmazásokról. Ezenkívül, az internetezés teljesen új élményét kínáló Project Spartan böngészőt, valamint a Cortana személyi asszisztens bővített integrációját is elérhetővé teszi majd.

 

Office 365

 

A Lumia 640 és Lumia 640 XL okostelefonok esetében a gyártó egy éves előfizetést biztosít az Office 365 Personal csomagra, amely a legújabb Office alkalmazásokat (Word, Excel, PowerPoint, Outlook és OneNote) biztosítja a Lumia készülékeken, továbbá egy PC-n vagy Mac-en és egy táblagépen. Ezenkívül, 1 Terabájtnyi OneDrive felhőtárhelyet kínál és havonta 60 perc ingyenes Skype Unlimited Worldwide hívást is lehetővé tesz.

Elérhetőség

 

A Lumia 640 XL okostelefon még márciusban világszerte elérhető lesz matt feketében és fehérben, fényes fehérben, valamint matt ciánkék és narancssárga színekben. A Lumia 640 készülék áprilistól lesz kapható fényes fehérben és matt feketében, valamint fényes ciánkék és narancssárga színekben. Mindkét új modell egyaránt megvásárolható lesz egy és két SIM kártyás LTE-s, valamint 3G-s, két SIM kártyás változatban. A Lumia 640 XL okostelefon 3G támogatással, egy SIM kártyás verzióban is elérhető lesz.

 

A készülékek ára piaconként és szolgáltatóként eltérő lehet, a Lumia 640 telefon becsült kiskereskedelmi ára adók és illetékek nélkül várhatóan 139 euró lesz a 3G-s és 159 euró az LTE-s változat esetében. A 3G-s Lumia 640 XL okostelefon adók és illetékek nélkül várhatóan 189 eurós becsült kiskereskedelmi áron, míg az LTE képes modell 219 eurós áron lesz kapható.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05