Új termékekkel, beruházásokkal és közös projektekkel ünnepel az Intel Kínában

30 éves a vállalat

forrás: Prím Online, 2015. április 11. 15:38

Az Intel a dolgok internetére is kiterjeszti az Intel Atom x3 processzorhoz kidolgozott ütemtervét, és bemutatta az Intel Mass Makerspace Accelerator programot a globális szintű innováció és vállalkozói szellem előmozdítása céljából.

Az Intel Corporation idén ünnepli a helyi és a globális technológiai innováció 30 éves évfordulóját Kínával. Ennek során Brian Krzanich, az Intel elnök-vezérigazgatója a mai napon jelentette be azokat az új beruházásokat és együttműködési megállapodásokat, amelyek számos iparág számára jelentik új értékek létrehozásának az ígéretét az elkövetkező évekre egy még intelligensebb és hálózatba kapcsolt világ keretei között.
 

Doug Davis demonstrálja az Intel processzor hajtotta járművet
 

 

További vezérszónokok – például Ian Jang, az Intel Kína elnöke és Doug Fisher, az Intel Szoftver és Szolgáltatás Csoportjának vezérigazgató-helyettese és ügyvezetője – mellett Krzanich a mai napon nyitotta meg a vállalat éves fejlesztői konferenciáját a kínai fejlesztők számára. Kirk Skaugen, az Intel Számítástechnikai Kliens Csoportjának vezérigazgató-helyettese és ügyvezetője, Diane Bryant, az Intel Adatközpont Csoportjának vezérigazgató-helyettese és ügyvezetője, valamint Doug Davis, az Intel Internet of Things Csoportjának vezérigazgató-helyettese és ügyvezetője április 9-én mond beszédet.

 

Krzanich kihangsúlyozta az Intellel és a fejlesztői közösséggel szemben fennálló igényt, hogy olyan modern technológiákat nyújtson Kína számára, amelyek biztosíthatják a megkülönböztető jelleget egy sor termék és iparág számára – kezdve az adatközpontoktól, a PC és mobil eszközökön át egészen a hordható eszközökig és a dolgok internetéig (Internet of Things, IoT). Kiemelte annak fontosságát is, hogy a programozói közösség új generációs számítástechnikai és hálózati megoldásokat fejlesszen ki.

 

A Moore-törvény szerinti innováció elmúlt 50 évének, valamint a Kínában kialakított szilárd együttműködésünk és eredményeink 30 éves történetének helyi és a globális hatása párját ritkítja” – mondta Krzanich. „Az Intel továbbra is a vezető termékek és technológiák gyártására összpontosít a számítástechnika hagyományos ágazataiban, miközben új területeken valósít meg beruházásokat, és támogatja a vállalkozó szellemű tehetségeket is – diákokat, programozókat és fejlesztőket – abban, hogy megteremtsék, és előmozdítsák a jövő innovációját Kínában.”

 

Új termékek, együttműködések és befektetések Kínában

 

·   Min Li, a Rockchip vezérigazgatója, beszámolt az Intellel közös együttműködés eredményeiről. A két vállalat tavaly kötött stratégiai együttműködést arra vonatkozóan, hogy az Intel Atom x3 processzor családra épülő belépő szintű táblagépek, phabletek és okostelefonok kínálatát növeljék. Jelenleg több gyártó is tervezi, hogy a Rockchip négymagos Intel Atom x3-C3230RK processzorra épülő referenciamodelljén alapuló termékeket dob piacra. A készülékek az idei év folyamán fognak piacra kerülni. Az Intel korábban már bejelentette, hogy 20 kínai gyártó több mint 40 táblagépes, phabletes és okostelefonos hardvereit támogatja.
 

 

Brian Krzanich, az Intel és Mr. Min Li, a Rockchip vezérigazgatója

 

·   Az Intel bemutatta az első élő demonstrációját egy Intel Atom x3-mal futó okostelefon, LTE-TDD támogatással a China Mobile rendszerén keresztül.

 

·   Az Intel bejelentette az Atom x3 processzor család ütemtervét is, és további, a dolgok internetéhez kapcsolódó, 3G és LTE processzorokat. Az új processzorok extrém időjárási viszonyok között való használatra tervezik, támogatni fogják a Linux és Android rendszereket, és kiterjesztett, hét éves terméktámogatás jár majd hozzájuk. A fejlesztői csomagok az év második felében lesznek elérhetők.

 

·   Az Intel azt is bejelentette, hogy a (Braswell kódnevű) Pentium és Celeron processszorok, és a 14 nm gyártási technológiával készülő következő generációs egylapkás rendszerek (System-on-a-chip – SoC) kiszállítása megkezdődött: ezeket a 2 az 1-ben eszközökben, laptopokban, asztali számítógépekben és all-in-one eszközökben fogják felhasználni. Ezek a processzorok a teljesítmény és az ár ideális kombinációját nyújtják, és kifejezetten a belépő szintű eszközökbe szánják őket. Az új processzorok akár kétszer nagyobb grafikai teljesítményt és hosszabb akkumulátoros üzemidőt nyújtanak, mint az előző generáció processzorai. Különböző gyártók több mint 40 hardveres megoldása jelenik meg az év folyamán.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09