Michelisz Norbert digitálisan versenyzett a Dakar-rali sztárjával

forrás: Prím Online, 2015. június 23. 09:06

Michelisz Norbert WTCC autóversenyző és Štefan Svitko, a Dakar-rali motorversenyzője digitálisan is megmérkőztek egymással. Egy videojátékban tesztelték képességeiket.

Egy kerekasztal keretében találkozott a túrautó-világbajnokság szlovákiai futamának versenyhétvégéjén Michelisz Norbert WTCC autóversenyző és Štefan Svitko, a Dakar-rali motorversenyzője. A két feltörekvő tehetség a MOL-csoport által szervezett „Nézz szembe a kihívással és légy a legjobb” című beszélgetésen osztott meg részleteket a sikerről szőtt álmaikról. A vállalatcsoport mindkét versenyzőt főszponzorként támogatja abban, hogy sportáguk legjobbjai lehessenek.

 

„A Slovakiaring különleges számomra: a rajongók által teremtett nem mindennapi hangulat inspirálóan hat rám, és a gyors kanyarokkal teli pályát is nagyon élvezem. Az első győzelmemet is ezen a pályán szereztem és az elmúlt két évben dobogós helyen végeztem. A hétvégi futam kihívásokkal teli versenynek bizonyult, de biztos vagyok benne, hogy a MOL-csoport főtámogatásával tovább fejlődöm a következő versenyig.” - mondta Michelisz Norbert. Štefan Svitko a szenvedély és kitartás fontosságát kiemelve hozzátette: “az önbizalom és a magabiztosság nélkülözhetetlen a siker elérésében. Minden egyes futamnál célul tűzöm ki, hogy még jobb teljesítményt nyújtsak. Mindent megteszek, hogy még jobbá váljak. Az egyik legnagyobb vágyam, hogy egyszer a Dakar-ralin dobogós helyezést érhessek el.”

 

A találkozót követően a két versenyző egy digitális versenypályán nézett szembe egymással. Norbert és Štefan egy motoros és egy autós videojátékon keresztül mérte össze ügyességét. Meglepő eredményként a motorszimulátorban a WTCC autóversenyzője győzedelmeskedett, míg az autós játékban a Dakar-rali motorversenyzője hajtott át elsőként a célvonalon. 
 

 

„A motorsportban betöltött kettős elkötelezettségünk összhangban van vállalatcsoportunk szponzorációs stratégiájával. A MOL-csoport mindig is kiemelten kezelte a tehetségségek felkutatását és fejlesztését. Vállalatcsoportunk lelkesen támogatja azokat, akik szembe mernek nézni a kihívásokkal és a legjobbá akarnak válni területükön.” – mondta Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője. „A csoport tagvállalataként immár 10 éve meghatározó szerepet játszó Slovnafttal közösen örömmel szerveztük meg ennek és két fantasztikus tehetségű versenyzőnek a találkozót, akik nemzetközi szintéren is képesek kiváló teljesítményt nyújtani.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05