Mire jó két szelfikamera egy mobilban?

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 6. 13:11

A Lenovo bemutatta első, két szelfikamerás okostelefonját. Vakítás vagy jókor ült fel a kínai óriás az aktuális vonatra?

Akárhogy is, a Lenovo tud valamit, mert a világ vezető személyi számítógép gyártójaként az eladási adatok alapján már 2012-ben maga mögé utasította a korábbi világelső Hewlett-Packardot, s egyre ügyesebben nyomul a mobilpiacon is.

Mit is mond Jerry Hsaio, a Lenovo Mobile telefonok termékmenedzsmentjéért felelős alelnöke? “Manapság a szelfi a legdivatosabb formája a képkészítésnek az okostelefonokon, napi több millió szelfi készül, melynek 48 százalékát megosztják a Facebookon.”

 



Világos beszéd, ezért kellett megszületnie a VIBE S1-nek, mely két szelfikamerájának köszönhetően állítólag még jobb képeket készít. A gyártói fogalmazás szerint „a 8 megapixeles fő előlapi kamera készíti a legélesebb fotókat, míg a 2 megapixeles második kamera elemzi a mélységélességet”, hogy így utánozza az emberi kétszemes látást.

Miután a mobil elkészítette a szelfit mindkét kamerával, többféle lehetőség van a szelfi módosítására a beépített képszerkesztő eszközök segítségével. A „blur” segítségével bárhová lehet fókuszálni a szelfin (legfeljebb 3 fókuszsíkig) a „bokeh” effekt hozzáadásával stilizálható a háttér, illetve meg tud szabadulni a felhasználó egy zavaró képrészlettől. A „Cut Out” funkcióval embereket tud kivágni a képből és helyezhet át egy másik fotóba. Nem számít, hogy hol készült a szelfi, a rajta lévő személy könnyen áthelyezhető például az Eiffel-torony vagy a Taj Mahal elé. Kérdés persze, hogy mivel a fotó nagy részét kifedik az arcok, minek is utazni bárhová.

Immár éjszaka vagy gyenge fényviszonyok között is készíthetők szelfik az előlapi kamerába épített BSI szenzor segítségével, amely javítja a sötétedés után kattintott képek fényességét és minőségét. És egy elkötelezett szelfizőnek az élmény nem lehet teljes a VIBE Xtension csatlakoztatható szelfivaku nélkül, amely természetesebb színtónust ad gyenge fényviszonyok között.

Egyébként, mintegy mellesleg, van egy 13 megapixeles hátlapi kamera is. És a VIBE S1 nem köt kompromisszumot a teljesítmény terén sem. 64 bites, nyolcmagos MediaTek processzorral és 3 GB RAM-mal szerelték fel, így képes bármilyen feladatot ellátni. A felhasználók 5 hüvelykes full HD kijelzőn nézhetik meg magukat és más képeiket, valamint egyszerűen megoszthatják őket a gyárilag telepített SHARE-it alkalmazás segítségével. Felkészítették a 4G LTE használatára is.

 



forrás: hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05