7 nap alatt elérni 7 milliárd embert

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 28. 15:31

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) szervezésében a világ 193 vezetője kötelezte el magát a fenntartható fejlődés 17 újonnan megfogalmazott „Globális Célkitűzése" mellett. A projekt akkor lehet sikeres, ha híre a világ minden emberéhez eljut, ezét a GSMA távközlési világszervezeté tagjaként a Telenor is hozzájárul a nagyszabású projekt sikeréhez.

2015. szeptember 25-én a világ 193 vezetője kötelezte el magát 17 olyan globális célkitűzés mellett, amelyek 3 kiemelten fontos ügy megvalósítását szolgálják a következő 15 évben: a mélyszegénység megszüntetését, az egyenlőtlenségek és az igazságtalanság elleni harcot és a klímaváltozás problémájának megoldását. A Telenor támogatja és hirdeti a világtörténelem legfontosabb feladatlistájához tartozó, új Globális Célkitűzéseket, hogy az ENSZ üzenetei a világ minden országába és minden emberhez elérjenek egy hét leforgása alatt.

 

A Telenor számára fontos a társadalom fejlődőképességének támogatása, a társaság jövőképe is tükrözi ezt. Távközlési vállalatként a Telenor tevékenységével elérhetővé teszi a fejlődést és a pozitív változásokat előmozdító alapinfrastruktúrát, szolgáltatásokat és termékeket. Gondoskodni kíván arról is, hogy a szolgáltatásait használó emberek a lehető legtöbbet hozzák ki a mobilinternet és a mobiltechnológia nyújtotta lehetőségekből: helyi és globális partnereivel együttműködve, közösen is ösztönzi a fenntartható fejlődést.
 

 

A telekommunikációs társaság felelősségvállalási tevékenységei is e célokat szolgálják. A Telenor az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének helyi képviseletével, az UNICEF Magyar Bizottsággal 2013 óta szorosan dolgozik együtt. Ennek eredményeként indult útjára az Ébresztő-óra iskolai program, amely 10-18 éves gyermekek számára érthető és befogadható módon ismerteti meg a gyermekjogokat és érzékenyíti a fiatal korosztályt a globális kérdések iránt. A Telenor hisz abban, hogy az internet mindenkihez való eljuttatásával kiemelt felelősséggel bír: célja, hogy a szinte határtalan digitális lehetőségeket tudatosan, biztonságosabban, egymás iránti tisztelet magtartásával tegyék ügyfelei és azok gyermekei, a jövő generációja is.

 

A Telenor Magyarország az egyenlőtlenségek elleni küzdelemben digitális oktatási projektjével, a Hipersulival is részt vesz: Magyarországon különböző fejlettségi szinten működő iskolákban épített ki digitális oktatási eszközökkel felszerelt osztályokat és folyamatosan fejleszti a részt vevő pedagógusok digitális ismereteit. A Hipersuli elindításában a Microsoft is a társaság partnere.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05