ENSZ kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ENSZ

Ez a jövő? Az ENSZ sokkoló időjárásjelentéssel mozgósít a klímaváltozás elleni harcra

A televíziós időjárásjelentések nézői világszerte meglepő műsorszámot láthattak csütörtök este: a 2050. évi előrejelzést. A formátum ismerős lehetett, ám a tartalom nem: gyerekek mutatták be, milyen időre számíthatunk. Az ifjú meteorológusok az ENSZ Fejlesztési Programja (United Nations Development Programme, UNDP) „Weather Kids” kampányában vettek részt, együttműködésben a Meteorológiai Világszervezettel és a Weather Channel csatornával. 

2024. március 24. 16:01

Magyar cégek is csatlakoznak az ENSZ Race to Zero kampányához

Az ENSZ Race to Zero kezdeményezés jelenleg az egyik legnagyobb globális törekvés, amely a klímaváltozás visszaszorítására hivatott. A cél, hogy bolygónk megmentése érdekében 2050-re a lehető legtöbb ország, város és cég váljon karbonsemlegessé. A KKV szektor képviselőit hazánkban az Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége és az Okos Jövő Innovációs Klaszter (OJIK) fogja össze, zöldebb megoldásokra ösztönözve a vállalatokat. A program elrajtolt, és meg is van az első öt hazai cég, akik felvezetőként elindultak a klímavédelem érdekében. 

2021. október 29. 11:17

A Fujitsu különleges módon támogatja az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

A Fujitsu bevonja világszerte több mint 17 ezer munkavállalóját és velük együtt, közösen segítik az ENSZ fenntartható fejlődési céljait (SDG). A program SDG Tribes néven fut és lényege, hogy a dolgozók kiválasztanak az ENSZ 17 fenntartható fejlődési céljai (SDG) közül egyet vagy többet, amely(ek) iránt személyesen a leginkább lelkesednek, csatlakoznak egy SDG Tribe névre keresztelt virtuális globális közösséghez, és elkezdenek együttműködni kollégáikkal a világ minden tájáról a közös ügy előmozdításán.

2021. február 26. 18:09

A Fujitsu mélyíti elkötelezettségét az ENSZ fenntartható fejlődési céljai iránt

A Fujitsu globális szolgáltatási szervezetének napokban bemutatott kísérleti programja mélyíti a vállalat elkötelezettségét az ENSZ fenntartható fejlődési céljai (SDG-k) iránt. Az azonnali hatállyal induló kezdeményezés keretében a globális szolgáltatási szervezet 5800 dolgozója kísérleti jelleggel virtuális közösségeket hoz létre, amelynek tagjai a szervezeti és földrajzi határokon átívelve kommunikálnak és működnek együtt egymással, miközben felelős szerepet vállalnak a pozitív társadalmi változások eléréséért végzett munkában. 

2020. október 11. 16:37

November 20-án a Műegyetemen is a gyerekeké volt a főszerep

A Gyermekjogok Világnapjához a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként csatlakozott a Műegyetem. Az UNICEF gyermeknagykövete több száz egyetemi hallgató előtt olvasta fel az üzenetet arról, mit jelent, ha meghallgatják a gyerekeket, ha lefordítják a nyelvükre, hogyan is működik a felnőttek világa. A BME Q épülete a világnap tiszteletére kék színben pompázik.

2019. november 21. 11:35

A Samsung támogatja az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait

A Samsung bejelentette együttműködését az Egyesült Nemzetek Szervezete Fejlesztési Programjával (UNDP), amellyel a szervezet Fenntartható Fejlődési Céljait támogatja. Ezek a globális célok a társadalmat világszerte érintő kihívások megoldására irányulnak, mint például a társadalmi egyenlőtlenségek, a klímaváltozás és a természeti környezet pusztulása vagy az oktatás nehézségei. A Samsung új mobil alkalmazással és egyedi kiegészítőkkel hívja fel a figyelmet a célok fontosságára.

2019. augusztus 9. 11:56

Az Ericsson az ENSZ békefenntartók bevetéseiben is részt vállal

Az Egyesült Nemzetek Szervezete az Ericssont választotta arra, hogy a világ különböző pontjain tevékenykedő békefenntartó missziókat saját LTE hálózatokkal ellátva a küldetések szempontjából kritikus kommunikációs képességeket biztosítson. 

2018. október 30. 13:10

Magyar big data megoldás állja útját az afrikai fertőző betegségeknek

Az egészségügyi innovációkkal foglalkozó világszervezet, a PATH és a budapesti Starschema Kft. együttműködésének köszönhetően ősszel kezdte meg működését az az integrált információs rendszer, amelynek segítségével előre jelezhetők a járványok és minden eddiginél pontosabban nyomon követhetők a tömeges megbetegedések. A fejlesztést elsőként Zambiában, Szenegálban és Etiópiában alkalmazzák a malária terjedésének megfigyelésére.

2018. október 15. 10:01

Magyar Big Data cég száll be az éhezés elleni globális küzdelembe

A budapesti székhelyű Starschema Kft. adatelemzési és adatvizualizációs megoldásait alkalmazza az ENSZ világélelmezési szervezete, a WFP (World Food Programme). A két fél együttműködése többek között a krízishelyzetek előrejelzésére, a segélyszervezet pénzügyi eszközeinek hatékonyabb felhasználására és logisztika tevékenységének optimalizálására terjed ki. A magyar cég a társadalmi és globális felelősségvállalás jegyében ingyen bocsájtja a WFP rendelkezésére szaktudását.

2017. október 31. 10:49

A vállalatokkal közösen oldaná meg a világ problémáit az ENSZ

Egyre jelentősebb szerepet kell vállalnia a magánszférának, a vállalatoknak, és az egyházaknak a világ legfontosabb globális problémáinak megoldásában az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) szerint. 

2016. október 27. 09:08

7 nap alatt elérni 7 milliárd embert

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) szervezésében a világ 193 vezetője kötelezte el magát a fenntartható fejlődés 17 újonnan megfogalmazott „Globális Célkitűzése" mellett. A projekt akkor lehet sikeres, ha híre a világ minden emberéhez eljut, ezét a GSMA távközlési világszervezeté tagjaként a Telenor is hozzájárul a nagyszabású projekt sikeréhez.

2015. szeptember 28. 15:31

AZ ENSZ a Facebookot és a Twittert használná a dzsihadisták ellen

A közösségi oldalakat működtető cégeket - egyebek között a Facebookot és a Twittert - is bevonná a dzsihadista terroristák elleni küzdelembe az ENSZ Terrorellenes Bizottsága, amely kétnapos konferenciát tartott Madridban 70 ország minisztereinek és szakértőinek közreműködésével.

Kulcsszavak: Iszlám Állam ENSZ
2015. július 29. 08:13

Félmillió afrikai jut mobilhoz az ENSZ segítségével

Az Egyesült Nemzetek programja a fejlődő világ IT lemaradásainak behozásában segít, most közel félmillió afrikai juthat mobilkészülékekhez és hálózathoz.

2007. szeptember 12. 18:30

Feltörték az ENSZ weboldalát

Az Egyesült Nemzetek honlapjára behatoló hackerek az Egyesült Államok külpolitikáját kritizáló közleményt helyeztek el a weboldalon.

Kulcsszavak: hacker ENSZ
2007. augusztus 13. 08:44

Az Amnesty International tiltakozik az internetes cenzúra ellen

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet ötvenezer aláírást tartalmazó petíciót nyújtott be csütörtökön egy újonnan megalakult nemzetközi fórum elé az internetes oldalakon alkalmazott cenzúra ellen tiltakozva, a véleménynyilvánítás szabadsága védelmében.

Kulcsszavak: ENSZ internet
2006. november 3. 10:01

Vita az angolról és a latin betűkről Athénban

Az angol nyelv és a latin betűk világhálós hegemóniája volt az egyik fő vitatéma az Athénban az internet irányításáról csütörtökön befejeződött világkonferencia résztvevői között.

Kulcsszavak: ENSZ internet
2006. november 3. 09:46

Kovács Kálmán és Bill Gates az internetirányítási fórumról tárgyalt

Az ENSZ által létrehozandó internetirányítási fórumról tárgyalt Lisszabonban a Microsoft vezetőjével Kovács Kálmán, aki korábban Budapestet javasolta a fórum székhelyéül.

Kulcsszavak: ENSZ IHM
2006. február 2. 09:10

Hivatalos ENSZ-támogatás a százdolláros laptopnak

Sajtóértesülések szerint az ENSZ Fejlesztési Program (UNDP) partnerségi megállapodást készül aláírni Nicholas Negropontéval, az MIT fejlődő térségekbe szánt százdolláros laptopot kifejlesztő projektvezetőjével.

Kulcsszavak: notebook ENSZ
2006. január 26. 22:09

Februárban feláll az ENSZ Internetirányító Fóruma

Az ENSZ megkezdte a tuniszi csúcsértekezleten tervbe vett Internetirányító Fórum (IGF) felállításának megszervezését, amelynek struktúrájáról először februárban döntenek majd.

Kulcsszavak: IGF jog internet ENSZ
2006. január 15. 08:04

Internet Jövője: közös nyilatkozat az ENSZ főtitkárának

2005. december 8-án, a Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter által életre hívott Internet Jövője Fórum második ülésén a tagság - piaci, civil és kormányzati képviselők - Kofi Annan ENSZ-főtitkár részére eljuttatandó nyilatkozatban tette le voksát többek között a nemzetközi Internetirányító Fórum állandó irodájának magyarországi székhelye mellett, és megkezdte a munkát az internetszabályozással kapcsolatos magyar álláspont mielőbbi kialakítása érdekében.

Kulcsszavak: WSIS ENSZ IHM
2005. december 8. 18:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47