Apple-igazgatóval erősít a Volkswagen

MTI Sajtóadatbank, 2015. november 13. 17:33

Az amerikai Szilícium-völgyben szerzett digitális technológiai tapasztalatokkal rendelkező felsővezetővel bővíti járműipari fejlesztési területeit a Volkswagen.

A Matthias Müller vezérigazgatónak közvetlenül alárendelt digitalizálás-technológiai stratégiai részleg élére kinevezett Johann Jungwirth egy éve dolgozik az Apple-nél, korábban pedig öt éven át a Mercedes-Benz amerikai kutatási-fejlesztési részlegét irányította.

Az Apple autóipari ambícióival kapcsolatban akkor indultak el a találgatások a nemzetközi sajtóban, amikor Johann Jungwirth a Mercedestől a számítástechnikai vállalathoz igazolt át. Amerikai médiaértesülések szerint az Apple egy elektromos autó kifejlesztésén dolgozik, amit 2019-ben tervez piacra vinni.

 

Elnézést kér a Volkswagen igazgatója - képünk illusztráció (Fotó: Reuters)


A Mercedesnél Jungwirth a járművek hálózatra kapcsolásával és autonóm közlekedésével foglalkozott. Az Apple-nél betöltött pontos szerepéről nincsenek információk. Hivatalos titulusa szerint Mac számítógép-rendszerek fejlesztésével foglalkozott igazgatói munkakörben.

A Volkswagen konszernnél az Audi tette meg eddig a legnagyobb lépéseket a járműtechnológia digitalizálása felé. Januárban például egy Audi A7 modell önállóan tette meg a Szilikon-völgyből a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai vásárra vezető mintegy 900 kilométeres utat. Az Audi vezette be - elsőként TT modelljében - a jármű irányítási és szórakoztató elektronikai rendszereit egy modulban egyesítő digitális műszerfalat is.

 

MTI / hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09