HDR és Ambilight a Philips idei UHD tévéiben

forrás: Prím Online, 2016. február 27. 10:18

Az idén piacra lépő UHD Philips televíziók mindegyike HDR kompatibilis lesz – jelentette be a Philips tévéket gyártó TP Vision. A cég egyúttal ebben az évben bemutatja a HDR Upscaling megoldását is, amelynek köszönhetően a jövőben bármely audiovizuális tartalmat HDR minőségben élvezhetnek a nézők.

De nem csupán a HDR kapcsán állnak elő fejlesztéssel az UHD szegmensben. Ezeket a Philips tévéket, kivétel a 6101 modellt, ugyanis az egyedülálló Ambilight technológiával is felszerelik. A legújabb, továbbfejlesztett Android tévéken pedig, a tartalomszolgáltatókkal kötött megállapodásoknak köszönhetően játék és mozi streaming szolgáltatások is elérhetőek lesznek, amelyek szupergyors teljesítményét a négymagos processzorok garantálják a 6400-as széria fölötti modelleknél. Az új UHD Philips készülékek a 109 centis (43”) képernyőmérettől a 190 centisig (75”) lesznek megtalálhatóak az üzletekben. Az első negyedévben debütáló 8901-es és 8601-es széria után 2016. második negyedévében érkeznek a 6101-es, a 6401-es, a 6501-es, a 7101-es és a 7601-es sorozat modelljei az európai, illetve az orosz piacra.

 

Philips 8901/AmbiLux  - Az Ambilight csúcsa

A 8901-es tévé a Philips márka egyik kiemelt készüléke ebben az évben. Ez a kitüntetett szerep elsősorban az UHD képminőségnek, a HDR+ kompatibilitásnak és a tévé designjának köszönhető. A televízió különlegessége, hogy az Ambilux rendszer együttműködésben a kilenc, hátsófali mini projektorral a készülék mögötti falra való vetítéssel tágítja a képernyő méretét és fokozza ezzel együtt a tévézés élményét.

 

 

Philips 8601 – Kiemelkedő hangzás, design és képminőség

A szupervékony UHD Philips 8601 tévé elsőrangú hangzást garantál az 500 Wattos hangrendszerével, a 16 darab mikro-vezetővel és a két beépített  Neodymium mélynyomóval.  A készülék mikro-vezetőit ellátták két polírozott, sötétkróm színű hangszóróval, amelyek egyedileg hozzáilleszthetőek, illetve leválaszthatóak a tévéről. Az új Premium Color rendszer a széles színskáláért felel, a 700 Nits értékű fénykibocsátástól kezdve a 2,25 trillió szín kezeléséig, a természetesség érzetét mindvégig megőrizve. A 8601-es modellt ugyanakkor felszerelték a legújabb Android TV operációs rendszerrel, amelynek gyorsasságát a négymagos processzor biztosítja.

 

Philips 7601 – Középkategóriás modell csúcsminőséget garantáló HDR Premiummal

Az eddig a 9000-es modellek számára biztosított 2D Micro Diming Pro és Bright Pro Premium technológia mostantól a 7600-as Philips tévékben is megtalálható lesz, amelynek köszönhetően közvetlenül szabályozható a háttérvilágítás a 128 különálló, független zóna révén, illetve elérhetővé válik a lehető legjobb képminőség is a 600 Nit-es fénykibocsátással. A Perfect Pixel UHD képfeldolgozás biztosítja a 7601-es modellben a részletgazdag képeket, miután ez a megoldás bármilyen forrásból származó tartalmat képes UHD minőségű képpé konvertálni. Az új Premium Colour rendszer 2,25 trillió szín feldolgozásával élénk, mégis természetes képek megjelenítését teszi lehetővé és biztosítja azt is, hogy a 7601-es készülék elérje a pixelsűrűség felső határát. Emellett a Perfect Natural Motion rendszer a folyamatos, éles, és tiszta képekről gondoskodik. Mindezeket kiegészíti a prémium minőséget kölcsönző elegáns design, valamint a háromoldali Ambilight.  

 

Philips 7101 és 7181 – HDR+ teljesítmény és innovatív design

A Philips 7101-es és 7181-es tévék a legfejlettebb Philips technológiákat rejtik magukban az egyedülálló HDR+ kompatibilitással és a 2000 pontos pixelsűrűséggel karöltve. A Premium Colour 2,25 trillió szín feldolgozása mellett biztosítja az élénk, természetesnek ható színeket. Az élvilágítású LED-es készüléket felszerelték a Micro Dimming Pro-val, a Perfect Natural Motion és a Pixel Precise UHD képfeldolgozó eljárással, amelyek a vibrálásmentes, egyenletes és éles képek továbbítását biztosítják bármilyen forrásból. Az Android TV funkciók, a négymagos processzor és a billentyűzetes távirányító egyaránt a könnyű navigálást támogatják a tartalmak és az applikációk között. 

 

A kiváló hangzás érdekében, és az innovatív design-t is megtartva a Philips 7181-est felszerelték egy központi és a képernyő alatt elhelyezett, elölről sugárzó hangfalakkal, amelyek együtt 45 Wattos teljesítményt nyújtanak.  A 7101-es sorozat pedig a minimalista külső dacára erőteljes hangzásra képes a hátoldali, beépített hangszórók révén. Mindkét széria esetében az elegáns sötét fémkeret és a háromoldali Ambilight teszi teljessé a készülékek impozáns megjelenését.

 

Philips 6561 and 6501 – Közép kategória feltúrbózva prémium design, HDR+ képek és háromoldali Ambilight 

Philips 6500 UHD tévé jelentős előrelépést hozott a 6000-es szériában. Az 1800 pontos pixelsűrűséget felmutató készülék teljesítményben és designban is újat mutat. A Pixel Precise Ultra HD garantálja a 6500-sok számára az éles, természetes és realisztikus képek továbbítását bármilyen forrásból. A Micro Dimming Pro technológia 6400 zónát monitorozva optimalizálja a kontraszthatást a mélyfekete és az élénk fehér szín megjelenítése érdekében. Az UHD panel és a Perfect Natural Motion rendszer pedig arról gondoskodik, hogy a mozgás tisztán, elmosódás nélkül jelenjen meg a képernyőn és így ezek a HDR+ kompatibilis tévék kiváló választásnak bizonyuljanak a sportrajongóknak és a filmek szerelmesei számára. A legújabb tévés funkciók, a négy magos processzor és a billentyűzettel ellátott távirányító pedig a könnyed gépeléshez, és a tartalmak közötti navigáláshoz nyújtanak segítséget. A vékony keret és a prémium, könnyűfém kivitelezés révén a 6501-es bármely környezetbe kellemesen belesimul.

 

Philips 6401 – Ultra HD felbontás HDR+ ráadással, Ambilight-tal és Android TV funkciókkal

A HDR+ kompatibilis UHD felbontású tévék élethű és gyönyörű kontrasztos képeket produkálnak köszönhetően a Pixel Plus Ultra HD képfeldolgozásnak, illetve a Micro Dimming Pro rendszer kombinációjának, amelyek együtt garantálják a tiszta és éles mozgás megjelenítését. A Philips 6401 a bevezető modellje a 2016-ban piacra lépő kétoldali Ambilighttal rendelkező tévéknek, amelyek Android TV platformja a játékok és az alkalmazások széles választékát kínálják a négymagos processzor támogatása mellett. Ugyanakkor a készülékek külső megjelenésükben is vonzóak.  A modern sötét fémház és a karcsú állványzat teszik teljessé a tévék designját.

 

Philips 6101 – UHD, HDR+ képek mindenkinek

A Philips 6101 az a belépő szintű készülék, amelyet azoknak szeretne elsősorban felkínálni a Philips, akik szerényebb ráfordítás mellett akarják megtapasztalni az UHD minőséget. A Pixel Plus Ultra HD képfeldolgozással ezek a készülékek is éles, élénk ultra HD felbontású képeket biztosítanak a nézőknek bármilyen forrásból. A Micro Dimming és a direkt LED háttérvilágítás optimalizálja a kontraszthatást és a fényerőt, amellyel lehetővé válik a 6101-es modellek számára is a HDR+ kompatibilitás. A Natural Motion rendszer pedig a gyorsan mozgó jelenetek élességét, tiszta és sima megjelenítését támogatja. A 6101-es tévéket szintén ellátták a Philips okostévés platformjával, ami az ingyenes és az előfizetéses tévéprogramok, filmek, játékok és egyéb szolgáltatások széles választékát kínálja a felhasználóknak. A külső megjelenésére az egyszerű, fekete design és a penge lábak a jellemzőek, amelyeknek köszönhetően ezek a készülékek bármely modern otthon tökéletes és stílusos tartozékai lehetnek.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05