Új szereplők a Vodafone sajátmárkás kínálatában

Immár 7 tagú a hetes sorozat

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 24. 10:20

Egy új okostelefonnal és két új tablettel bővült a Vodafone június elején bemutatott hetes sorozatú sajátmárkás készülék családja.

A két új táblagép, a Vodafone Tab Prime 7 és a Tab Mini 7 egyaránt a 6.0-ás Android verzióval került az üzletekbe. A Tab Prime 7 10,1 hüvelykes, 1920x1200 képpont felbontású kijelzővel rendelkező 4G-s tablet, amely nyolcmagos Qualcomm processzorral és hosszú működési időt garantáló 5830 mAh-s akkumulátorral rendelkezik. Hátsó kamerája 5, az előlapi pedig 2 megapixeles, 16GB-os beépített memóriája SD kártyával 64GB-ig bővíthető. A készülék előfizetéses alapára 66 990 Ft, de MobilNet MC tarifával már 1 Ft-ért megvásárolható.

 

 

A kisebbik táblagép, a 7 hüvelykes Vodafone Tab Mini 7 a 3G-s hálózatokon érzi magát legjobban. A mindössze 255 gramm súlyú, 8GB memóriával rendelkező eszköz lelke az 1,3 GHz-es, négymagos MTK8321 processzor. A Tab Mini 7 előfizetéses alapára 22 990 Ft, MobilNet Basic előfizetéssel pedig akár 1 Ft-ért is elvihető, így az iskolakezdés közeledtével kiváló eszköz lehet a tanulás és a szórakozás támogatására.

 

 

A Vodafone SmartTurbo 7 segítségével 4G-s sávszélességet kapunk egy 3G-s készülék áráért. A legkorszerűbb Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerrel felszerelt telefon 2000 milliamperes akkumulátora jóval nagyobb rendelkezésre állást ígér elődjénél, a SmartSpeed-nél. 8GB-os beépített memóriája SD kártyával 32GB-ig bővíthető, így jelentős mennyiségű tárhelyet biztosít fényképek, zenék és játékok megőrzésére. A négymagos MTK6735M processzorral rendelkező telefon kijelzője 480x854pixel felbontású, hátsó kamerája 5, az előlapi pedig 2 megapixeles. A maximális adatvédelemről beépített titkosítás gondoskodik. Az okostelefonokkal esetleg még csak ismerkedőknek fontos szempont az interaktív felhasználói segédlet és a letisztult kezdőképernyő, amely testre is szabható, így különösen azok számára lehet kedves, akik inkább vonzódnak a felhasználóbarát design-hoz, mint a megszokott androidos változathoz. A fotózás szerelmeseinek kedvez a beépített HDR smart kamera, amely panoráma, kollázs, filter, időzítő és retro effekteket egyaránt kínál. A SmartTurbo 7 az Európai Unió területén roaming díjak nélkül használható Vodafone tarifacsomagokkal már megvásárolható a Vodafone márkaüzleteiben 22990 FT-os előfizetéses alapáron, GO+ EU E előfizetéssel pedig akár 1 forintért is elvihető.

 

 

A Vodafone 2006 óta gyárt és forgalmaz sajátmárkás telefonokat, amelyek igen jelentős súllyal bírnak a mobilcég portfóliójában. A vállalat a tavalyi üzleti évben 10 millió, az elmúlt 10 évben pedig összesen több mint 85 millió sajátmárkás készüléket értékesített világszerte, és a Vodafone csoport értékesítésein belül a belépő kategóriás okostelefonok piacán mintegy 30 százalékos a saját tervezésű és fejlesztésű eszközök aránya. Különösen nagy népszerűségre tett szert a júniusban debütált újdonságok közül a SmartPlatinum 7, amely a Vodafone első sajátmárkás high-end készülékeként robbant be a piacra. A több mértékadó teszten is kiemelkedően magas pontszámot, erősen vásárlásra ajánlott minősítést elérő telefon alumínium keretes, lekerekített Gorilla Glass 2.5D kijelzővel rendelkezik, és mindössze 6,9 mm vastag. Az Android Marshmallow 6.0.1 operációs rendszer, az SD kártyával akár 128 GB-ig bővíthető 32GB-s beépített memória, a 2k-s AMOLED kijelző, az előlapi sztereó Boom hangrendszer, vagy a legújabb, Sony Exmor IMX298 16 MP-es HDR hátoldali kamera együttese hamar népszerűvé tette 8-magos processzorának köszönhetően lenyűgözően gyors telefont.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05