Az Acronis True Image 2017 New Generation megoldása nélkülözhetetlen, innovatív védelem a zsarolóvírusok ellen

forrás: Prím Online, 2017. február 16. 08:22

A hibrid felhő alapú adatvédelem és tárolás terén világelső Acronis bejelentette az Acronis True Image 2017 New Generation-t. 

A megoldás három legfontosabb eleme, az Acronis Active Protection, amely a zsarolóvírusok felhasználói adatokat célzó támadásai ellen nyújt aktív védelmet, az Acronis Notary, amely blockchain alapú adathitelesítési és ellenőrzési lehetőséget kínál, és a az Acronis ASign, amely a „legfogyasztóbarátabb” elektronikus dokumentum-aláírási szolgáltatás. Az Acronis True Image az első és egyetlen backup-megoldás a piacon, amely Active Protection technológiát alkalmaz a zsarolóvírusok támadásainak valós idejű érzékelésére és megelőzésére. Az Active Protection a biztonsági mentés alapján valamennyi adat automatikus helyreállítását, illetve a biztonsági mentések és a backup-alkalmazás önvédelmét is biztosítja.

 

Az FBI statisztikái szerint a zsarolóvírusok által okozott károk ijesztő mértékben nőnek, naponta ezrek életét nehezítik meg. Idén a kibertámadások nagymértékben fogják veszélyeztetni az adatokat minden számítógépen, a felhasználói adatok védelmére az Acronis kínál megoldást.

 

Az Acronis True Image a leggyorsabb és legteljesebb otthoni mentőszoftver megoldás, amely a versenytársainál is több mint kétszer jobb teljesítményt nyújt. Windows és Mac gépeken, iOS és Android rendszerű mobileszközökön, valamint a Facebook közösségi háló fiókjain egyaránt megóvja az adatokat. Az Acronis True Image AES 256 titkosítás segítségével abszolút védelmet biztosít a személyes és családi adatok számára, azokat több helyen, pl. külső meghajtókon, NAS eszközökön, hálózati megosztásokon, valamint a biztonságos Acronis felhőben tárolja. 

 

 

Az Acronis True Image 2017 New Generation új, egyedülálló adatvédelmi adottságainak köszönhetően a legbiztonságosabb backup-megoldás a piacon:

  • Acronis Active Protection a zsarolóvírusok elleni valós idejű aktív védelemhez. Azonosítja a számítógépeken a szokatlan tevékenységeket, és megóvja a felhasználói adatokat, biztonsági mentéseket és a backup szoftvert a rosszindulatú programok támadásaitól. A legutóbbi technológián alapuló heurisztika segítségével észleli és elhárítja az új és a már ismert zsarolóvírusok támadásait, amivel a háttérmentést még biztonságosabbá teszi, és segítségével kevesebbszer van szükség az adatok biztonsági mentésből való helyreállítására. 
  • Acronis Notary blockchain alapú adathitelesítéshez. Lehetővé teszi bármilyen fájl tartalmának hitelesítését, illetve ellenőrzi, hogy a tartalom módosult-e az eredeti változathoz képest. Az egyedi „digitális fájl-ujjlenyomatok” egy blockchain technológiára épülő, felosztott, nem megváltoztatható adatbázisban tárolódnak. A blockchain lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármikor ellenőrizzék az információk hitelességét. Ez különösen fontos olyan értékes dokumentumok esetében, mint szerződések, kórtörténetek és pénzügyi dokumentumok.
  • Acronis ASign a dokumentumok blockchain alapú hitelesítéséhez. Lehetővé teszi, hogy több fél aláírjon és hitelesítsen egy dokumentumot biztonságos és nyilvánosan ellenőrizhető digitális aláírás segítségével. A felhasználók megóvhatják biztonsági mentett dokumentumaikat, amelyeket az Acronis Notary segítségével ellenőriztek és elektronikusan aláírtak – és mindezt ugyanazon a megbízható backup-megoldáson belül.

 

„Miután több mint 5 millió Acronis True Image felhasználónk van, tudjuk, hogyan biztosítsuk a magánszemélyek és családok adatvédelmét szerte a világon” – mondta Szergej Beluszov, az Acronis társalapítója és vezérigazgatója. „Az Acronis Active Protection-nel az Acronis True Image 2017 New Generation abszolút megoldást jelent az adatok védelmére kibertámadások ellen, és fontos kiegészítést egy-egy antivírus szoftverhez, különösen az ingyenes vagy beágyazott antivírus szoftverek esetében.” 

 

„A mostani kiberfenyegetések megváltoztatják az emberek és a szervezetek hozzáállását értékes adataik védelméhez, és elvárják, hogy szinte „röptében” alkalmazkodjunk a folyamatosan megjelenő fenyegetésekhez" – mondta el Phil Goodwin, az IDC kutatási igazgatója. „Az Acronis True Image érdekes, élvonalbeli technológiákat ötvöz, hogy segítsen megakadályozni egy sor fenyegetést, és hogy minimalizálja az esetleges adatvesztést."

 

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatója szerint: „A világ újabb és egyre veszélyesebb zsarolóvírusok áradatával néz szembe, ami magánszemélyeket és vállalkozásokat egyaránt érint. Ideális esetben természetesen soha nem fizetnénk bűnözőknek, ha adatainkat titkosította egy zsarolóvírus; ez elméletben nagyon szép, ám amikor a családi fotóinkat vagy az üzleti dokumentumainkat titkosítják, az idealizmusunkat gyorsan kidobhatjuk az ablakon. A zsarolóvírusok okozta károk elkerülésére sok mindent tehetünk, ám egy élvonalbeli internetes biztonsági készlet és a rendszerre nem csatlakozó, megbízható biztonsági mentés még mindig alapvető fontosságú az üzletfolytonosság biztosításához, ha esetleg mégis bekövetkezne a legrosszabb. A magam részéről üdvözlöm az Acronis kezdeményezését, hogy biztonsági mentését ehhez a trendhez igazította.”

 

Egyedülálló, új adottságai mellett az Acronis True Image 2017 New Generation még sok egyéb fejlesztést és innovatív funkciót vezet be, hogy a végfelhasználói backup-megoldások területén leggyorsabb és leginnovatívabb szolgáltatóként tovább erősítse az Acronis vezető pozícióját:

  • Egyszerűen használható, korszerű felület: Érintésbarát felület valamennyi eszközön, egyszerűen használható online felülettel az adatok távolról történő hozzáféréséhez és kezeléséhez.
  • További lehetőségek Mac felhasználóknak: Leválasztott NAS támogatás forrás- és backup rendeltetési helyekhez, mobileszközök vezeték nélküli biztonsági mentése Mac számítógépekre helyi adatböngészési lehetőségekkel; fájlok hitelesítése és elektronikus aláírás az Acronis Notary és az Acronis ASign segítségével, valamint támogatás Mac OS X Sierra-hoz.
  • Teljes mobil backup-élmény: AES-256 adattitkosítás, fájl-előnézet és helyreállítás, valamennyi felhőbe mentett biztonsági mentés böngészése mobileszközről.
  • Biztonsági mentés és helyreállítási lehetőségek Facebook fiókokhoz: Facebook fiók adatainak böngészése és helyreállítása egy meglévő vagy új fiókra az adatok titkosításával és az Acronis felhőben történő tárolásával.

 

„Azért választottam a családom számára az Acronis-t, mert fontos számomra a tudat, hogy az adataim mentése megbízható. Az Acronis-szal biztosak lehetünk abban, hogy digitális értékeink biztonságban vannak a rendkívül megbízható és gyors backup- és helyreállítási technológiának köszönhetően" – mondta Francz Tost, a Scuderia Toro Rosso Forma 1-es csapat főnöke.

 

Ár és elérhetőség

Az Acronis True Image 2017 New Generation egy új, prémium előfizetési lehetőség a díjnyertes Acronis True Image backup-megoldásra. Már meglévő Acronis True Image ügyfelek számára a frissítéshez különleges árak elérhetők. További részletekért kérjük, látogasson el a következő oldalra: http://www.acronis.com/en-us/personal/computer-backup/

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50