Erre képesek a SAMSUNG ARTIK platformra épülő termékek

Henger Attila, 2017. május 19. 15:13

A Samsung Electronics bemutatta az új és még fejlettebb SAMSUNG ARTIK Smart IoT platformhoz kapcsolódó termékeit, amelyek segítenek a vállalatoknak, hogy gyorsabban, valamint biztonságosabb kínálattal és szolgáltatásokkal lépjenek a piacra, növeljék a beruházásuk megtérülését, és még egy lépéssel közelebb hozzák az IoT-t a Samsung intelligens eszközökről alkotott elképzeléséhez. 

A még fejlettebb SAMSUNG ARTIK platform magában foglalja az új, végpontok közötti professzionális biztonsági fejlesztéseket, valamint lehetővé teszi az egyszerű használatot, a biztonságos készülékintegrálást, a gördülékenyebb eszköz- és felhasználómenedzsmentet és a biztonságos OTA-frissítéseket.

 

A Samsung ezenkívül bevezette az új SAMSUNG ARTIK 053 modult, amely a csatlakoztatott termékek új csoportját ruházza fel a legmodernebb képességekkel. Emellett bemutatkozott a tervezést és fejlesztést elősegítő SAMSUNG ARTIK QuickStart program is, amely az ügyfeleknek és a partnereknek segít IoT-ra épülő vállalkozásaik elindításában, egyszerűsítve számukra az életet világszerte megkönnyítő, biztonságos IoT-megoldások megvalósítását.

 

A SAMSUNG ARTIK Smart IoT platformmal a vállalkozások számára könnyebb lesz a telepítés után biztonságosan aktiválni, ellenőrizni és nyomon követni az új termékeket, valamint ellátni őket új funkciókkal.  A fejlett SAMSUNG ARTIK felhőcsatlakozókkal és a készülékek összehangolására és kezelésére szolgáló eszközökkel együtt ezek az új szolgáltatások jelentős mértékben javítják az összekapcsolt termékek képességeit, elősegítik a biztonságos átjárhatóságot, valamint növelik az ügyfelek azon megoldásainak értékét, amelyek az eszközök interoperabilitásától függenek.

 

„Hiszünk abban, hogy a biztonság és az eszközök közötti akadálymentes kommunikáció elengedhetetlen az olyan új generációs IoT-termékek tekintetében, amelyek számos más eszközhöz és szolgáltatáshoz képesek csatlakozni, és azokkal működni” – mondta James Stansberry, az Samsung Electronics vezérigazgató-helyettese, az ARTIK amerikai vezetője. – „Az okos és hatékony IoT platform kulcsfontosságú a kölcsönösen átjárható – és ami még fontosabb – biztonságos ökoszisztéma kialakításában. Ezért fejlesztettük ki a végpontok közötti biztonságot biztosító SAMSUNG ARTIK Smart IoT platformot az alapoktól, és ezért dolgozunk azon, hogy új biztonsági fejlesztéseket vezessünk be a hardver, a szoftver, a felhő és a kommunikációs eszközök között.”

 

„A SAMSUNG ARTIK kihasználhatósága hozzáadott értéket jelent az ügyfeleink számára” – mondta Youngsoo Do, a Samsung Electronics Digitális ellenőrzési csoportjának vezérigazgató-helyettese. – „A SAMSUNG ARTIK fontos szerepet játszik abban, hogy a vállalat biztonságos IoT termékeket állítson elő, egyben elősegíti azok gyorsabb piacra kerülését. A más okos eszközökhöz való csatlakozás képessége új felhasználási lehetőségeket teremt, és segít nekünk abban, hogy megvalósítsuk azon elképzelésünket, hogy minden Samsung terméket IoT-képessé tegyünk.”

 

 

A SAMSUNG ARTIK új funkciói és az ahhoz csatlakozó partnerek között az alábbiak szerepelnek:

 

ARTIK 053 Modul 

A termelésre kész SAMSUNG ARTIK 053 modul nagy teljesítményű, megerősített biztonsággal rendelkező és megfizethető IoT-megoldás az olyan legkorszerűbb új generációs termékekhez, mint a csatlakoztatott otthoni készülékek, az építőipari termékek, az egészségügyi készülékek, valamint az ipari automata rendszerek. Az új SAMSUNG ARTIK 053 modul a 320MHz ARM Cortex R4 maggal, az 1,4MB RAM-mal, a 8MB Flash-memóriával, valamint a szoftveren és az előhitelesített Wi-Fi rádióvevőn keresztül az integrált valós idejű feldolgozással jelentős mértékben csökkenti a fejlesztési időt. A jelenleg elérhető SAMSUNG ARTIK termékcsalád IoT-moduljai magában foglalják a SAMSUNG ARTIK felhőplatformjának biztonságos szolgáltatásaihoz való előre beállított hozzáférést, valamint az új, vállalati, ipari és fogyasztói, csatlakoztatott alkalmazások gyorsabb és egyszerűbb fejlesztésére alkalmas szoftvert. 

 

Új szolgáltatások és platformjavítások

A SAMSUNG ARTIK platform a még biztonságosabban csatlakoztatott IoT-termékek és -megoldások biztosítása érdekében új, teljes mértékben integrált, végpontok, hardverek, szoftverek és kommunikációs eszközök közötti biztonsági fejlesztéseket tartalmaz. 

 

A SAMSUNG ARTIK felhőplatform új kínálata magában foglalja a gyors készülék-hozzáadást, az élcsomópont-irányítást, a biztonságos OTA-frissítéseket, az Amazon AWS Kinesis Streammel való integrációt, valamint az új felhőcsatlakozókat, beleértve a Google Home-on megtalálható Google Assistantet és az Amazon Alexa Smart Home Skillt.

 

 

SAMSUNG ARTIK QuickStart Program

Az új SAMSUNG ARTIK QuickStart program szolgáltatások széles körét kínálja, amelyekkel a terméktervezés és -fejlesztés teljes spektruma lefedhető, beleértve az UX-, UI-, szoftver-, felhő-, mobilalkalmazás- és végpontok közötti integrációt és fejlesztést, emellett az eladás és az IoT-ban rejlő lehetőségek támogatása érdekében javítja a felhasználói élményt. Mindez az ügyfelek és partnerek igényeivel összhangban a SAMSUNG ARTIK platform személyre szabott integrációján, a helyszíni workshopokon, valamint képzéseken keresztül valósul meg. Az ügyfelek számára ezáltal lehetővé válik, hogy gyorsan és költséghatékonyan alakítsanak ki megoldásokat, jelentősen csökkentve az IoT termékek elkészítéséhez szükséges mérnöki időt, erőfeszítést és szakértelmet. 

 

A Samsung bővíti IoT-hoz kapcsolódó partnerségeit 

A Vmware is csatlakozott a Samsung ARTIK partnerprogramjához. A két cég azon dolgozik majd, hogy közösen felgyorsítsák a vállalati IoT-megoldások fejlesztését, telepítését és kezelését.  A VMware által kifejlesztett, beszállító-semleges, szabad forráskódú szoftverfejlesztő készlet (SDK), a Little IoT Agent (Liota) és a Samsung ARTIK 530 modul közötti integráció bemutatására a 2017-es IoT World-ön, a Samsung standjánál kerül sor. Itt leplezik le az újonnan bejelentett egységes irányítópanelt, a VMware Pulse IoT Centert is, amely pontos és valós idejű bepillantást enged a készülékek állapotába, működési rendellenességek esetén pedig megteszi a szükséges lépéseket.  A Samsung globális technológiai és forgalmazási partnereinek egyre növekvő listája lehetővé teszi a gyorsabb fejlesztést, és segít abban, hogy az új és lenyűgöző IoT-megoldások eljussanak az ügyfelekhez.

 

A szélesebb közönség megszólítása, az IoT-fejlesztés felgyorsítása és az értékesítési idő csökkentése érdekében a Samsung általános forgalmazási megállapodást kötött a Mouser Electronics-szal a SAMSUNG ARTIC modulokat, fejlesztőkészleteket és kiegészítőket magába foglaló termékcsalád forgalmazásáról.

 

 

Az új SAMSUNG ARTIK 053 modul már ma megrendelhető világszerte a forgalmazó partnereknél (Arrow Electronics, Digi-Key, Mouser Electronics, Mujin). A SAMSUNG ARTIK platformmal és a fejlesztő eszközökkel kapcsolatos további információkért, kérjük, látogasson el a http://artik.io és a http://artik.cloud weboldalakra!

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05