A Fujitsu mélytanulási képességekkel ruházza fel munkaállomásait és szervereit

forrás: Prím Online, 2018. március 27. 11:57

Az NVIDIA legújabb vizuális számítási platformjaira épülő, globálisan elérhető ultranagy teljesítményű CELSIUS munkaállomásokkal és PRIMERGY szervermegoldásokkal a Fujitsu gyorsítja a mesterséges intelligencia (AI) és a mélytanulás (DL) elterjedését. 

A mélytanulási képességeket nyújtó PRIMERGY szerverek mellett már egyes CELSIUS munkaállomások is együttműködnek az NVIDIA Quadro GV100 kártyával. Mától elérhető a világ legfejlettebb architektúrája nagy teljesítményű számítástechnikához, mesterséges intelligenciához, virtuális valósághoz, szimulációkhoz és grafikus feladatokhoz – professzionális asztali gépeken. 

 

A számítási teljesítményt jelentősen megnövelő, a legújabb NVIDIA Tesla V100 grafikus processzorral (GPU) dolgozó Fujitsu PRIMERGY szerverek és az új NVIDIA Quadro GV100 kártyás CELSIUS munkaállomások rendkívüli sebességet és skálázhatóságot nyújtanak. Jól használhatók nagy tömegű nyers adat feldolgozását megkövetelő, nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz. A munkaállomásainál és szervereinél bevezetett fejlett vizuális számítási képességekkel a Fujitsu az asztali gépes és az adatközponti környezetben is lehetővé teszi a mélytanulási képességek bevezetését.

 

 

Az új x86-os PRIMERGY RX2540 M4 és PRIMERGY CX2570 M4 szerverek, az adatközpontra optimalizált CELSIUS C740 rack-munkaállomás, a CELSIUS R970 és az IF-díjas CELSIUS M770 munkaállomások is natív módon támogatják az új generációs Volta-architektúrájú NVIDIA GPU-kat. Továbbfejlesztett feldolgozási képességeik új lehetőségeket nyitnak meg a fejlett AI, a gépi tanulás és a mélytanulás alkalmazása terén például az egészségügyben, az élettudományok és tudományos kutatások területén, a gépjárműgyártásban, a pénzügyi szolgáltatások piacán és a gyártószektorban. 

 

 

„A mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a mélytanulás a digitális kor fontos technológiái, amelyek az adatokra épülő felismerések és a megoldásinnováció soha nem látott szintjét hozzák el. A mélytanulási képességekkel épített alkalmazások az emberhez nagyon hasonló módon tudnak alkalmazkodni a változó helyzetekhez. Ez pedig izgalmas innovációkat inspirál például a betegségek megelőzése, a hurrikánok előrejelzése, az önvezető autók fejlesztése és az intelligens városok építése terén. Új szervereink és munkaállomásaink rugalmas és megbízható számítási teljesítményt bocsátanak az ügyfelek rendelkezésre, és minden eddiginél hatékonyabban támogatják az alkalmazásinnovációt, a nagy teljesítményű számítástechnikát és az intelligens vállalati működést” – nyilatkozta Dr. Joseph Reger, a Fujitsu tudományos munkatársa és EMEIA-régióbeli műszaki vezérigazgató-helyettese. 

 

„Az exponenciálisan bővülő adattömeg kezeléséhez rendkívüli számítási teljesítményre van szükség. A Fujitsu partnereként a számítási teljesítményt ugrásszerűen megnövelő, fejlett vizuális számítási platformokhoz nyújtunk hozzáférést ügyfeleinknek” – mutatott rá Bob Pette, az NVIDIA professzionális vizualizációs megoldásokért felelős alelnöke.

 

Ár és piaci bevezetés

Az x86-os PRIMERGY RX2540 M4 és CX2570 M4 szerverek, valamint a Volta-architektúrájú NVIDIA GPU-kat natív módon támogató CELSIUS C740, CELSIUS R970 és CELSIUS M770 munkaállomások azonnal megvásárolhatók. Áruk és elérhetőségük régiónként eltér.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05