A régió első adatfókuszú MBA programja indul az IBS-en

forrás: Prím Online, 2018. április 30. 08:29

Mind a magyar, mind a nemzetközi munkaerőpiacon jelentős hiány mutatkozik olyan gazdasági végzettségű, angolul magabiztosan kommunikáló tapasztaltabb munkavállalókból, akik egyúttal rendelkeznek a piacon egyre értékesebbé váló adatelemzési, adatvizualizációs és kapcsolódó stratégiai döntéshozatali kompetenciákkal. Az IBS a közép-európai régió első adatfókuszú MBA képzését indítja 2018 szeptemberétől. Az egyéves, angol nyelvű menedzsment képzés résztvevői az intézmény brit partnere, a The University of Buckingham diplomáját kapják kézhez a program elvégzésekor. 

A technológiai fejlődés, az egyre szélesebb körű digitalizáció jelentős hatással van a vállalatok életére: egyre több adatot kezelnek és erre építve igyekeznek versenyelőnyt kovácsolni. Az MBA in Data-Driven Management program olyan középvezetőket képez, akik a stratégiai döntéshozatalt támogató, üzleti intelligencia alapú megoldások használatával és kiemelkedő vezetői készségeikkel járulnak hozzá vállalatuk növekedéséhez. Az intenzív, egyéves képzésen a hallgatók részletesen megismerkedhetnek a vállalati adatstruktúra, adatgyűjtés és elemzés elméletével és eszközeivel, valamint alapvető programozási ismeretekkel – Python –, illetve adatvizualizációs eszközökkel – Tableau – bővítik tudásukat. 

 

Az adatkezeléshez kapcsolódó tudás mellett az ún. soft-skill-ek, tehát az alapvető személyes készségek is kifejezetten keresettek a munkaerőpiacon: az IBS és Profession.hu 2017-es kutatása igazolta, hogy a hazai munkaadók részéről a leginkább keresett, szaktudástól független kompetenciák a kommunikációs, probléma-megoldási, csapatmunka készségek, számítógépes ismertetek és önállóság. „A program azt az egyre növekvő igényt igyekszik kielégíteni, amit felméréseinkben látunk és stratégiai partnereinktől is egyre gyakrabban hallunk: a munkaerőpiacon jelentős hiány mutatkozik olyan vállalati adatokkal bánni tudó, a vezetői döntéstámogatást hatékonyan segítő szakemberekből, akik egyúttal magabiztos angol nyelvtudással, kommunikációs, probléma-megoldási és interperszonális készségekkel rendelkeznek” – mondja Dr. Láng László, az IBS rektora.

 

 

Az MBA in Data-Driven Management program első része a pénzügyi, szervezeti és értékesítési készségeken túl kommunikációs és elemzői kompetenciákra fókuszál. A program második félévében a hallgatók elsősorban az üzleti intelligencia alapú megoldások használatához, adatelemzéshez és adatvizualizációhoz kapcsolódó alapismereteket sajátíthatják el, valamint fejleszthetik vezetői, stratégiai és döntéshozói készségeiket. „Úgy véljük, hogy üzleti képzésekre fókuszáló felsőoktatási intézményként egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy e két területre, tehát a szakmafüggetlen személyes kompetenciákra, valamint a vállalati stratégiai döntéshozatal szempontjából kiemelkedően fontos adatelemzési készségekre ne fektessünk hangsúlyt a jövőben” – hangsúlyozza Dr. Láng László, az IBS rektora.  

 

Jelenleg Magyarországon egyedül az IBS-en érhetőek el brit felsőoktatási képzések alap- és mesterképzési szinteken, ebbe a sorba illeszkedik a több szempontból egyedülálló MBA in Data-Driven Management program. Az IBS brit partnere, a The University of Buckingham, mely 2017-ben a brit állami felsőoktatási minőségi rangsorban – Teaching Excellence Framework – az elérhető legmagasabb, arany fokozatot érte el.

 

Az International Business School mára egy olyan nemzetközi intézménnyé nőtte ki magát, amely több mint 100 országból fogadja hallgatóit a University of Buckinghammel közösen megvalósított alap-, mester- és doktori képzéseire. A hallgatók a budapesti és bécsi campuson is egy nemzetközi közösség tagjaként tapasztalják meg, hogy a különböző kultúrák ismerete és elfogadása milyen fontos érték. Az IBS mindig is arra törekedett, hogy angolul jól kommunikáló, különleges felkészültségű szakembereket képezzen, akik az üzleti élet minden területén megállják a helyüket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05