Havonta 23.000 Androidos készülék tűnik el világszerte

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 12. 09:45

Nyakunkon a nyaraló szezon, ami azt jelenti, hogy világszerte több millió ember készül külföldi utazásra. Nyaraláskor sokan készítenek fotókat, videókat, hogy megőrizzék a szép emlékeket. 

A Kaspersky Lab által készített kutatás szerint az emberek majdnem ötödének (18%) a legfontosabb adataik a készülékeiken az utazásaikról készített fotók és videók. További 28% azt mondja, ha elvesztik vagy ellopnák a készülékeiket, akkor nem tudná soha a rajta lévő fotókat pótolni.

 

Kép forrása: Kaspersky Lab

 

A Kaspersky Lab statisztikái szerint*  a Kaspersky Internet Security for Android termék Anti-Theft (lopásgátló) funkcióját 1,5 percenként indították el és átlagosan 23.000 Androidos készülék elvesztését vagy ellopását jelentették havonta. Mivel a felhasználók számára a legértékesebb adataik a fotók, ezért a Kaspersky Lab szakértői azt javasolják, hogy gondoskodjanak készülékeik védelméről még elutazás előtt. 

 

A Kaspersky Lab másik tanulmánya**  kimutatta, hogy világszerte az emberek 4%-a vesztett el vagy loptak el tőle készüléket. Ebből 57%-nak Android készüléke, 29%-ának laptopja és 29%-ának iPhone-ja volt. Átlagosan 133 000 Ft ($485) kárt okozott ez a felhasználóknak, ami az új készülék ára.  

 

Az egyszerű és hatékony lopásgátló eszközökkel a fogyasztóknak lehetőségük van arra, hogy bekapcsolják a készülék riasztóját, ha az elveszik, vagy ellopják. A kockázatok és a biztonsági lehetőségek ellenére a Kaspersky Lab kutatásainak eredményei azt mutatják, hogy a felhasználók mindössze 22%-a használ lopásgátló kiegészítőt a készülékek védelméért. 

 

Kép forrása: Kaspersky Lab

 

„Ezek a kiugróan magas számok azt mutatják, hogy rengeteg készülék tűnik el világszerte. A Kaspersky Lab statisztikái szerint csak Android készülékből több tízezer tűnik el havonta. Ebben az évszakban különösen fontos megfontolni, hogy gondoskodjunk a telefonok, tabletek védelméről, hiszen több alkalommal hagyhatjuk őrizetlenül, – például a vízparton – mint máskor. A lopásgátló programok könnyen kezelhetőek és nagy segítséget jelenthetnek váratlan helyzetben, ezért azt javasoljuk a felhasználóknak, hogy használják.” – fejtette ki Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab Termékmarketing részlegének igazgatóhelyettese. 

 

A Kaspersky Lab Anti-Theft funkciója a Kaspersky Internet Security for Android kiegészítőjeként megakadályozza a hozzáférést illetéktelenek számára; lehetővé teszi, hogy a felhasználó zárolja a készüléket, bekapcsolhatja a riasztást még csendes üzemmódban is és még sok egyebet tud.

 

_____________

* A számok a Kaspersky Internet Security for Android program Anti-Theft kiegészítőjének 2018. június 13. és július 12. közötti időszakának adatain alapulnak. 

** A kutatást a Kaspersky Lab és a B2B kutatóintézet közösen végezte összesen 17 418 felhasználó részvételével világszerte 31 országból. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50