Dolgozd be magad a munkába a Microsofttal!

forrás: Prím Online, 2018. november 24. 10:31

December 1-ig lehet jelentkezni a Microsoft hallgatói mentorprogramjára, amely életszerű és hasznos tudással vértezi fel a pályakezdőket annak érdekében, hogy sikeresebben vegyék az álláskeresés akadályait. A Microsoft Student Partners Program olyan előnyöket kínál a résztvevőknek, amelyeknek komoly értéke van a munkaerőpiacon.

 

Már a pályakezdők is számtalanszor ütköznek bele az állásinterjún abba, hogy a vágyott munkaadó többéves tapasztalatot vár el tőlük. Ezért fontos, hogy a frissdiplomások is olyan gyakorlati szakmai tapasztalattal vértezzék fel magukat, amelyek által vonzóbbak lehetnek a munkaerőpiacon. A Microsoft Student Partners (MSP) program pont ezt nyújtja: évente több tucat diáknak segít elindulni a munkaerőpiacon, akik a világ egyik vezető IT vállalatánál szereznek szakmai tapasztalatot, megismerkedve a legmodernebb technológiákkal.

 

A Microsoft „értéknövelő” mentori programjára idén december elsejéig lehet jelentkezni. A vállalat olyan kiemelkedő tudású fiatalokat keres, akik szenvedélyesen szeretik a számítástechnikát, továbbá nyitottak rá, hogy a megszerzett tudásukat megosszák társaikkal, közösségeket hozva létre saját egyetemeiken. „A világ egyik vezető infokommunikációs cégeként a Microsoft tudatosan épít a fiatalokra. Azokat keressük, akik tudásukkal, látásmódjukkal elkötelezett és felkészült evangélistái lehetnek digitális társadalmunknak” – fogalmazott Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója.

 

Miközben a munkatapasztalat hiánya akár a szakmai fejlődésnek is az útjába állhat, az MSP-k egy országosan és nemzetközileg is elismert csapat tagjaiként, a világ egyik vezető IT vállalatánál szereznek értékes, hasznos és életszerű szakmai ismereteket, nyernek betekintést a leginnovatívabb technológiákba. Ezáltal nagy valószínűséggel értékesebbek a HR-esek szemében, így nem csupán az elutasítástól nem kell tartaniuk, hanem egyenesen jobb feltételekkel vállalhatnak állást már pályakezdőként is.

 

Az MSP-k kommunikációs és egyéb készségfejlesztő tréningeken pallérozódnak, valamint kiemelt Microsoft eseményeken és konferenciákon szélesíthetik a látókörüket. Mindezeken felül értékes szoftvercsomagot is kapnak: a Visual Studio Enterprise és a Microsoft Azure mellett szinte minden, valaha gyártott Microsoft alkalmazáshoz hozzájuthatnak, sőt akár tesztelhetik is a legújabb termékeket.

 

A Microsoft MSP programjának jelentkezési oldala: https://microsoft.com/hu-hu/msp/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05