A Johan Cruijff ArenA 3 megawattos energiatároló rendszere mostantól aktív

forrás: Prím Online, 2019. április 8. 13:45

Üzembe állították Európa legnagyobb, középületben működő energiatároló rendszerét, amely újrahasznosított illetve új elektromos jármű akkumulátorokkal működik. A hivatalos megnyitó ünnepséget Udo Kock, Amsterdam városának elöljárója nyitotta meg.

Ez az egyedülálló projekt, melyet az Amsterdam Climate & Energy Fund (AKEF) és az Interreg is támogatott, a Nissan, az Eaton, a BAM, a Mobility House és a Johan Cruijff ArenA együttműködésében jött létre.

 

A 3 megawattos tárolórendszer megbízhatóbb és hatékonyabb energiaellátást illetve felhasználást biztosít a stadion, a látogatók, a környező épületek, valamint a holland energiahálózat számára. Az Eaton villamos energiaátalakítási technológiáját és 148 Nissan LEAF autónyi akkumulátort ötvöző energiatároló rendszer nemcsak a fenntarthatóbb energiagazdálkodáshoz járul hozzá, hanem az elektromos járművek akkumulátorainak körkörös gazdaságához is.

 

 

„Ennek az energiatároló rendszernek köszönhetően a stadion képes intelligens energiafelhasználásra, és az Amszterdam Energy ArenA BV nevű cég révén képes kereskedni is az akkumulátorokban rendelkezésre álló tárolási kapacitással.” - mondta Henk van Raan, a Johan Cruijff ArenA innovációs igazgatója. „Biztosított az ArenA energiaellátása még hálózatkieséskor is. Sőt a stadion hozzájárul a holland villamosenergia-hálózat stabilitásához is. A Johan Cruijff ArenA az egyik legfenntarthatóbban üzemeltetett stadion a világon, és úttörő szerepet tölt be az olyan intelligens innovációk alkalmazásában, mint amilyen ez az egyedülálló energiatároló rendszer.”

 

„A Johan Cruijff ArenA energiatároló rendszere jól példázza az Eaton szakértelmét az energiagazdálkodási megoldások terén.” - mondta Frank Campbell, az Eaton Corporate és a villamosipari üzletág EMEA régiós elnöke. „Az energiatároló rendszert kifejezetten a Johan Cruijff ArenA igényeinek megfelelően terveztük. A munkánk magába foglalta az elektronika megtervezését, az elektromos jármű akkumulátor-modulok integrálását és az innovatív megoldás beillesztését a stadion már meglévő infrastruktúrájába. Büszke vagyok az eredményre, és örömmel tölt el, hogy a Johan Cruijff ArenA áramellátása immár nem csak biztonságos és megbízható, de takarékos és fenntartható is.”

 

 

Rugalmas energiatároló kapacitás

Az energiatároló rendszer fontos szerepet játszik az energiaellátás és az energiaigény közötti egyensúly fenntartásában a Johan Cruijff ArenA-ban. Az energiatároló rendszer teljes kapacitása 3 megawatt, ami több ezer háztartás áramellátásához elegendő mennyiségnek felel meg. Ez a kapacitás azt is jelenti, hogy az ArenA tetején található 4200 darab napelem által termelt energia is optimálisan tárolható és szükség szerint felhasználható. Az energiatároló rendszer tartalékenergiát biztosít, csökkenti a dízelgenerátorok használatának szükségességét, és tehermentesíti az energiahálózatot a koncertek során fellépő fogyasztási csúcsok kiegyenlítése révén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05