Ismét egyetemisták gyűjtik össze a mérnöki szakma nagyjait

forrás: Prím Online, 2019. április 9. 11:22

Az informatikai és a villamosmérnöki pálya meghatározó ipari szereplői gyűlnek össze, hogy előadjanak a szakma legújabb fejlesztéseiről, a gépi tanulásra optimalizált, 16 videokártyát tartalmazó hardverektől kezdve az intelligens parkolásig. A XVI. Simonyi Konferencia április 16-án kerül megrendezésre a BME I épületében, ahol idén is ingyenesen várja a jövő technológiái iránt érdeklődőket.

Április 16-án déltől kezdve a hagyományos tanítás helyett többek közt a Vodafone, az NVIDIA és a Google szakmai vezetőinek és kutatóinak előadásait hallgathatják a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói valamint mindenki, aki ellátogat az eseményre. A szervező Simonyi Károly Szakkollégium célja az, hogy mindenki betekintést nyerhessen egy-egy szakterületbe, és arra lelkesítse a látogatókat, hogy folytassák a témában való elmélyülést.

 

A konferenciára Münchenből érkezik Ralph Hinsche, az NVIDIA Business Development Managere, aki a RAPIDS és DGX-2 mesterséges intelligencia rendszerek segítségével mutatja be, hogyan tudjuk a mai technológiákkal a leggyorsabb gépi tanulási rendszereket létrehozni. Az AI hazai szakértője, Gáspár Csaba, a DMLab vezető partnere, pedig a népszerű data science megoldások kiaknázásáról, az ezekre építhető alkalmazásokról tart előadást.

 

 

Dr. Pete Gábor, a Vodafone IoT & Business Development magyarországi és csehországi vezetője, gyakorlati példákon keresztül mutatja be, milyen új lehetőségeket jelentenek a Narrowband-IoT technológiák. A prezentációja az okos parkolás világába vezet minket, és ezt kiegészítve más előadóktól az intelligens járművek szenzoradatainak feldolgozásáról, valamint az ezekhez kapcsolódó biztonsági kérdésekről is hallhatunk.

 

A Simonyi Konferencia Magyarország legnagyobb kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett éves szakmai eseménye, ahol a XVI. alkalomra sok előadó már úgy tér vissza mint korábbi Szakkollégiumi tag: vannak, akik két éve még maguk is szervezők voltak, most viszont a startupok világáról tartanak előadást, és van, aki a UX fejlesztéseivel New York-tól Shanghai-ig milliók életét teszi könnyebbé. Mellettük hagyományosan a Szakkollégium jelenlegi tagjai is kipróbálhatják magukat a közönség előtt: idén Sgánetz Bence tart előadást a modern térhangzás hardveres és szoftveres kialakításáról.

 

Mivel a mérnöki szakma nem áll meg a technológiák ismereténél, a két előadóteremben párhuzamosan futó előadások közt helyet fognak kapni a projektmenedzserek szerepéről, az okos oktatásról és az adatvizualizációról szóló előadások is. Berki Lukács, a Google szoftverfejlesztő-menedzsere, a Bazel teljes, egy évtizedes életciklusáról mesél a szoftver születésétől nyílt forráskódúvá válásáig, és a várható jövőjéről.

 

Az előadások részletes leírásai és a pontos program elérhető az esemény honlapján, ahol az ingyenes regisztrációra is lehetőség nyílik.

 

A konferencia részeként egy expo is megtekinthető lesz, ahol a támogató cégek és a Simonyi Károly Szakkollégium szakmai körei mutatják be munkájukat. Az érdeklődők az egyetemisták szemén keresztül betekintést nyerhetnek a kar kollégiumában folyó informatikai és elektronikai fejlesztésekbe, stúdiótechnikai, dizájn és arculattervezési munkákba.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09