Ingenico terminálokon fut majd az Alipay Magyarországon

forrás: Prím Online, 2019. április 17. 15:17

Az egyszerű és biztonságos fizetési megoldások egyik piacvezetője, az Ingenico Group TETRA MOVE POS terminálcsaládján fut majd a népszerű kínai fizetési applikáció.

2019-től Magyarországon is elérhetővé válik Kína legnépszerűbb QR kód alapú fizetési megoldása, az Alipay az UniCredit Bank kártyaelfogadó partnereinél. Az alternatív fizetési mód bevezetése nagyban szolgálja majd az országba érkező kínai turisták kényelmét. 

 

Az Alipay egy olyan QR kódra épülő fizetési megoldás, amely lehetővé teszi, hogy az alkalmazás mintegy 1 milliárd regisztrált felhasználója gyorsan és biztonságosan fizethessen telefonjának segítségével. A vásárlási összeg beírása után a bankkártya-terminálon megjelenik egy QR kód, ezt az Alipay mobiltelefon applikációval beolvasva, ügyfélazonosítást és jóváhagyást követően történik meg a fizetés.

 

A QR kód generálásához és a fizetés feldolgozásához szükséges üzleti applikáció az Ingenico TETRA MOVE 2500, 3500 és MOVE 5000 típusú terminálokon fut majd. Előbbi megoldások kitűnő ár-érték arányukkal, utóbbi pedig egyedi üzleti alkalmazások fejlesztésének és futtatásának lehetőségével segíti a kereskedőket. 

 

 

Sármay Bence, az Ingenico Group Magyarországért felelős értékesítési igazgatója elmondta: „Mindig nagy kihívás egy merőben új fizetési alternatíva bevezetése. Az Ingenico Group azonban elkötelezett az innováció iránt, és előszeretettel nyújt technikai hátteret az olyan megoldásoknak, mint például a QR kódos fizetés, ami lehetővé teszi a kínai vásárlók számára, hogy úgy fizessenek, akárcsak Peking bármelyik boltjában. Az Ingenico TETRA MOVE család termináljai minden kereskedőnek kiváló alternatívát kínálnak, legyen szó akár költséghatékony, egyszerűbb fizetési megoldásról, akár komplexebb, egyedi igényeket kiszolgáló eszközökről” – mondta el Sármay Bence.

 

Marco Iannaccone, az UniCredit Bank Hungary Zrt. általános vezérigazgató-helyettese hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az UniCredit az első bank, amely Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldását elérhetővé teszi Magyarországon, és ez az Ingenico partnerségével valósul meg. Ezzel a fontos lépéssel az a célunk, hogy egy újabb modern és innovatív fizetési megoldás bevezetése révén tovább bővítsük kereskedő ügyfeleink számára kínált termékeink és szolgáltatásaink körét, és ezzel is hozzájáruljunk üzleti lehetőségeik további növeléséhez.”

 

Az első Alipay kompatibilis terminálok 2019. május végétől kerülnek az üzletekbe.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09