Dell Technologies Cloud: gyorsabb kiépítés, egységes felügyelet, gazdaságosabb üzemeltetés

forrás: Prím Online, 2019. május 15. 12:41

A Dell Technologies bemutatta a Dell Technologies Cloudot, a felhőinfrastruktúra-megoldások egy új készletét, amely megkönnyíti a hibrid felhőkörnyezetek kialakítását és felügyeletét. A VMware és a Dell EMC infrastruktúra képességeit egyesítő Dell Technologies Cloud az informatikai erőforrások egységes, helytől független infrastruktúráját és üzemeltetését biztosítja a nyilvános felhőkben, magánfelhőkben és peremhálózatokon, ezáltal csökkenti a felhők összetettségét.

Az IDC szerint a vállalatok több mint 70 százaléka több felhőkörnyezetet is használ, és a legtöbb szervezetnél a legnagyobb adatközpontokkal kapcsolatos kihívást a sikeres többfelhős stratégia kifejlesztése jelenti. A többfelhős üzemeltetés miatt a vállalatoknak számos felügyeleti konzolt kell használniuk és különféle folyamatokat kellett bevezetniük, ami növeli az üzemeltetés összetettségét és gátolja az innovációt. A hibrid felhőn alapuló megközelítés ideális megoldás, mivel egy jól ismert kezelőfelületet kínál, amely több felhő leegyszerűsített felügyeletét teszi lehetővé. A VMware kutatási eredményei szerint a felhő alapú megoldásokat bevezető vállalatok 83 százalékának az adatközpont és a felhő egységes infrastruktúrájára és üzemeltetésére van szüksége.

 

„Sok vállalatnál rendkívüli összetettséghez vezet a felhő alapú rendszerek növekvő sokfélesége. A Dell Technologies felhalmozott tudása, tapasztalata és képességei alapján a legalkalmasabb arra, hogy segítsen az ügyfeleknek megbirkózni ezzel a kihívással. A felhő önmagában nem célállomás, hanem üzemeltetési modell. A Dell EMC és a VMware által közösen fejlesztett Dell Technologies Cloud egy egységes hibrid felhő alapú megoldást kínál. Ez a felhőhöz tartozó összes hely infrastruktúrájának egységes kialakítását és üzemeltetését teszi lehetővé, a helyszíni adatközpontoktól a nyilvános felhőkön át a kialakuló peremhálózatokig. Így az ügyfelek jobban kézben tarthatják többfelhős rendszereiket” – mondta Jeff Clarke, a Dell Technologies termékekért és üzemeltetésért felelős alelnöke.

 

Leegyszerűsített felhőkezelési megoldás

A Dell Technologies portfóliója tartalmazza az új Dell Technologies Cloud Platforms felhő alapú platformokat, valamint az új VMware Cloud on Dell EMC szolgáltatásként nyújtott adatközpontot. Ezek informatikai és felügyeleti lehetőségek rugalmas választékát biztosítják szoros integrációval, valamint egyetlen szállítón keresztül megvalósítható beszerzéssel, üzembe helyezéssel, szolgáltatásokkal és finanszírozással. A Dell Technologies Cloud a hibrid felhők helyszíni üzemeltetési központjaként nagyobb szabályozhatóságot tesz lehetővé az ügyfelek számára egy minden felhőtípusra kiterjedően egységes infrastruktúrával, valamint több mint 4200, a VMware felhőszolgáltatói programjához tartozó szolgáltatóval és globális felhőszolgáltatókkal (hyperscalers).

 

Ezt a hibrid felhő alapú megközelítést a felhő alapú infrastruktúra iparágában árbevétel szempontjából világelső Dell, Inc., valamint a felhő alapú rendszerek felügyeleti szoftverei területén (az IDC legfrissebb kutatásai alapján) árbevétel szempontjából világelső VMware által fejlesztett hardverek, szoftverek, szolgáltatások és felhasználói lehetőségek sokoldalú integrációja teszi lehetővé.

 

A Dell Technologies Cloud ezt a technológiai alapot olyan értékes szolgáltatásokkal egészíti ki, amelyek lefedik a biztonság, az adatvédelem és az életciklus-kezelés területét is. Ezenfelül tanácsadással, az infrastruktúra kiépítésével, felügyeleti és oktatási szolgáltatásokkal és egyéb támogatásokkal segíti a vállalatokat.

 

 

A Dell Technologies Cloud a következőket teszi lehetővé a szervezetek számára:

  • Rugalmasság növelése – Már jól ismert VMware-eszközök segítségével építhetik ki, kezelhetik, automatizálhatják és vezérelhetik az alkalmazásokat többféle felhőüzemeltetési megoldás esetében. Ezáltal a vállalatok rugalmasabban helyezhetik át a terhelést egyetlen üzemeltetési központon keresztül a nyilvános, privát és peremhálózati felhők között, melyet a felhő alapú szolgáltatók kiterjedt, globális hálózata tesz lehetővé.
  • Az innováció meggyorsítása – Egyszerűen és gyorsan helyezhetnek üzembe hibrid felhőket. A VMware Cloud Foundation immár beépített integrációt biztosít a VxRAIL-hez, így a Dell Technologies Cloud Platforms az iparág első közösen kifejlesztett hibrid felhőinfrastruktúra-csomagja, amely szorosan integrált a VMware rugalmas, teljes körű HCI-architektúrájával. Az ügyfelek továbbá választhatják azt az opciót is, hogy a felhő alapú működést a Dell EMC VxBlock 1000 konvergens infrastruktúra és a Dell Technologies által hitelesített tárolási, számítási és hálózatkezelési megoldások üzembe helyezésével terjesztik ki a helyi adatközpontokra.
  • A felhők gazdaságosabbá tétele – Zökkenőmentesen felügyelhetik az alkalmazásaikat többféle felhőre kiterjedően, időt és pénzt takarítva meg a platformok közötti felesleges migrációk kiiktatásával. A vállalatok testre szabhatják az informatikai költségek megfizetésének módját is a Dell Financial Services-nek köszönhetően. Megvásárolhatják, bérelhetik vagy szolgáltatásként használhatják az IT infrastruktúrát. Az IDC kutatásai alapján a Dell Technologies Cloud akár 47 százalékkal képes csökkenteni a teljes birtoklási költséget a natív nyilvános felhőhöz képest.
  • Az üzleti kockázatok csökkentése – Megbízhatóbbá tehetik az üzemeltetést a nagyvállalatok legkritikusabb alkalmazásait kiszolgáló informatikai szolgáltatásokkal, amelyekhez a felhőszolgáltatás szállítója beépített biztonsági és automatizált életciklus-felügyeleti megoldásokat is biztosít. A felhasználók az iparág vezető felhő-infratsruktúra-szállítójának tapasztalatára támaszkodva és annak biztonságos megoldásait alkalmazva tovább javíthatják szolgáltatásaik színvonalát és biztosíthatják az üzleti igények maradéktalan kielégítését.

 

A Dell Technologies Services felgyorsítja az értékteremtés folyamatát a Dell Technologies Cloud Platforms átfogó szolgáltatásportfóliójával. Ebbe beletartozik a felhőstratégia, valamint az összes felügyelt szolgáltatásra és támogatásra kiterjedő ütemterv kidolgozása. Az átállás során a Dell Technologies Services alkalmazáselemzési szolgáltatásokat kínál a felhő alapú használatra való alkalmasság felmérése és az alkalmazások migrálása céljából. Mindemellett az implementálásra és az infrastruktúra-integrációra, valamint a felhő alapú üzemeltetési modellre való átálláshoz szükséges szerepek és folyamatok meghatározásához és kiépítéséhez is segítséget nyújt.

 

Felhő alapú megoldás az adatközpontokhoz és a peremhálózatokhoz

A VMware Cloud on Dell EMC a Dell EMC VxRail megoldást a VMware által fejlesztett alapvető technológiával egyesíti, amelynek előzetes verziója a Project Dimension keretében került bemutatásra a VMworld 2018 US rendezvényen. Ezzel a Dell Technologies Cloud-ajánlattal a vállalatok nyilvánosfelhő-szolgáltatásként használhatják az infrastruktúrát adatközponti és peremhálózati környezetekben. Így az előfizetés alapú díjazást választva megszabadulhatnak olyan alapszintű feladatoktól, mint például az infrastruktúrafelügyelet és a karbantartás. A VMware Cloud on Dell EMC egy kétirányú kapcsolatot is lehetővé tesz a nyilvános felhők számára, hibrid felhővezérlési felülettel, gondoskodva az alkalmazások és adatok mobilitásáról.

 

A VMware Cloud on Dell EMC szolgáltatásként nyújtott adatközponti modellként érhető el a helyszíni környezetekhez. Ezt a közösen fejlesztett megoldást a Dell Technologies szolgáltatja, a VMware pedig teljes körűen felügyeli. Ez azt jelenti, hogy a szervezetek a VMware-re bízhatják a hibakezelést és a karbantartást, így az innovatív alkalmazások fejlesztésén keresztül a versenyelőny megvalósítására összpontosíthatnak. Rendelkezésükre állnak továbbá a megoldás beépített, nagyvállalati szintű adatszolgáltatásai, biztonsági megoldásai és rugalmassága, valamint olyan többletszolgáltatásokat is üzembe helyezhetnek, mint a biztonsági mentés, a vészhelyzeti helyreállítás és a nyilvános felhőbe való szükség szerinti kiterjesztés.

 

Elérhetőség

  • A Dell Technologies Cloud Platform-ok már globálisan elérhetőek.
  • A VMware Cloud on Dell EMC szolgáltatásként nyújtott adatközpont VxRail-lel Béta verzióban már elérhető, és korlátozottan elérhető lesz 2019 második felében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05