Digitalizál a HBM

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 9. 09:08

Jelentős fejlesztéseket tervez a HBM Soletanche Bachy. A piacvezető hazai mélyépítési vállalat a jövőben szeretne nagyobb teret adni a digitális megoldásoknak (proptech) a projektek megvalósítása során, amivel összhangban a közelmúltban egyebek mellett elkezdték egy új 3D-s tervező modell tesztelését. 

Az elképzelések szerint ennek segítségével látványosan prezentálhatóak lesznek a munkaterületeken zajló munkálatok kezdve a talajszerkezet térhatású vizualizációjától az alépítményre vonatkozó tervek bemutatójáig. 

 

 

„A proptech jelentősen átalakítja az építőipart. Azt látjuk, hogy az épületekbe szerelt digitális, okos megoldásokkal költséghatékonyabbá válhat az ingatlanok fenntartása, működtetése. A mélyépítésben ugyanakkor ma még elsősorban a kommunikációt elősegítő eszközként tekintünk rá. A tervezések során nagy segítséget nyújthat ahhoz, hogy megmutassuk a megrendelőknek a munkafolyamatainkat, a tervezett egyedi földalatti teret vagy éppen a munkavédelem szükségességét.” – emelte ki Kaltenbacher Tamás, a HBM Soletanche Bachy ügyvezetője.

 

A szakember hozzátette, hogy a vállalatuk megkezdte a többdimenziós épületinformáció-modellező (BIM) rendszer integrálását a munkafolyamataiba, de időben ennek hosszabb kifutást adtak.  A mostani teszteléssel megvizsgálják, hogyan alkalmazható ez a megoldás a tervezés gördülékenyebbé tételében, a kockázatok csökkentésében, a beruházói döntések elősegítésében, illetve a munka összehangolásában a felépítmények kivitelezőivel.

 

 

Kaltenbacher Tamás ugyanakkor biztos abban, hogy a proptech a jövőben optimalizálhatja a teljes előkészítési és kivitelezési ciklust. A tervezés elindításától kezdve a kész épület üzemeltetésének menedzselésig bezáróan. Ennek köszönhetően pedig folyamatosan jobb döntéseket lehet hozni az építkezés, illetve később, a létesítmény hasznosítása során, ami végső soron jelentős megtakarításokat, hatékony erő-és energiafelhasználást eredményezhet a beruházók, kivitelezők, illetve az ingatlanokat hasznosítók számára. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50